Sailor Moon Remake 2013-ra

2012.08.06. 17:04

Szegasztok!

Nem rég jártam Peter1989 blogján, ahol valami olyasmibe bukkantam, amire igencsak nagyra nyíl szemekkel tekintettem. Egy ideig el sem akartam hinni, de amikor a Mondowebs-re is felnéztem, valamint a wikipédiára, most már minden kétséget kizártam: 2013-ban jön a Sailor Moon HD felbontású, filler mentes remake-je, melynek célja nem más, mint anno a Dragon Ball Z Kai-nak... még több pénzt bezsigerelni, ezúttal az új célközönséget is megcélozva! XD

Tudom, durva volt, hiszen valljuk be, nem olyan rossz, hogyha egy régi sorozatot újra kiadnak jobb felbontásban és minőségben, ráadásként kiszedve belőle mind azt a szemetet, amit az anime stúdió animátorai pakoltak bele anno, hogy "kiélhessék zsenialitásukat", csak hogy van egy pár tényező, melyet Peter1989 kiválóan megfogalmazott:

"A régi rajongó egy igen érdekes álltafaj, ami arról híres, hogy sajnálatos módon beható ismeretek birtokában van az adott művel kapcsolatban, elvárásai vannak, amihez jogosan ragaszkodik is. Épp ezért nagyon nehéz a kedvében járni, mert ha hozzányúlnak (egykori) rajongása valamelyik tárgyához, akkor a legapróbb eltéréseket is azonnal észreveszi, ráadásul utálja, ha megpróbálják átverni, és ennek kegyetlenül hangot is ad."

Mert valljuk be, hiába hangoztatják sokszor (lásd Dragon Ball Z Kai), hogy elsődlegesen új célközönséget vesznek célba a remake-kekkel, ha a régebbi rajongókat jobban érdekli régi kedvencük "felújított" kiadása, mint az "újoncokat", s az is tény, hogy sajnos sokszor összecsapják, vagy valamit rosszul végeznek el (pl Dragon Ball Z Kai-nál dettó ugyanazt a rajzolást kaptuk vissza, csupán szebb árnyalattal és élesebb képpel). Ráadásként én szerintem egy igazi remake-nél igazán elvárható volna, ha új rajzolást/látványt kapna! Mennyivel szebb és jobb lett volna, ha ugyanolyan rajzolást kapott volna mondjuk a DBZ Kai is, mint amilyen az opening-ben volt...

Bevallom, engem annyira soha nem érdekelt a Sailor Moon, láttam még kis koromban egy-két részt az RTL Klubbon, illetve a német RTL-en, de ennyi, s nem több. Viszont akit érdekel, s újra szívesen nézné a matróz ruhás magical girl-öket, azoknak várniuk kell 2013-ig!

Bezzeg a "Kinnikuman"-t meg a "Hokuto No Ken"-t senki nem akarja "remake"-elni...

img_02.jpeg

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr474698702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.08.06. 21:07:53

Nem lesz filler? Akkor most csak a boss csatákat nyomják le? :)

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2012.08.09. 00:18:07

@Member: A mangában kábé így ment... feltűnt egy minion, majd hopp, meg is halt, mielőtt bármiféle minimális kis stílust villantott volna.

Ahogy sok más mainstream cuccnál, ennél is kellett az a 6-8 rész, mire egyáltalán azt eldönthette a néző, kedveli e az adott kis gonosz stílusát, vagy épp a talpa ökölbe ugrik tőle.

Voltak 1-2 részes ellenfelek a 3. széria vége felé, azok pont azért nem is működtek, mert volt kábé 5-6 perc (de lehet sokat mondok) tiszta műsoridejük. Pedig a skilljeik még érdekesek is lettek volna, a későbbi szériák ellenfeleihez képest.

Egyébként továbbra is tartom magam ahhoz, hogy az anyagi vonzattól elvonatkoztatva maga a cél, elméletben nemes, csak sajnos a gyakorlatban sokszor nem épp az valósul meg, amit a néző elvárna.
süti beállítások módosítása