Sziasztok!

Nos ahogy ígértem íme egy újabb manga kritika amelynek alanya egy hihetetlenül agyament ugyanakkor rohadt mód szórakoztató manga.

Ma tehát a Beelzebub c. mangát fogom bemutatni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Beelzebub először egy one shot mangaként jelent meg melynek rajzolója és írója Ryuuhei Tamura. A Manga azonban akkora sikert aratott hogy egyből bekerült a Weekly Shounen Jumpba és jelenleg a 114.-ik fejezetnél tart,az anime pedig idén januárban indult jelenleg a 24.-ik résznél tart.

De akkor nézzük is hogy ki ez a Beelzebub?

A manga főhőse egy Oga Tatsumi nevű 16 éves srác aki a lakóhelyének legrosszabb hírű iskolájába jár.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azért is rossz hírű mert oda javarészt bűnöző és gyilkos hajlamú gyerekek járnak ám Oga még ott is egy külön kategóriába tartozik.

A Történet egy átlagos napon kezdődik mikor is Oga elmeséli a legjobb barátjának hogy egyik nap horgászás  közben egy fura izomembe remelkedett ki a vízből előtte majd hirtelen kettéválva egy bébi ugrott ki belőle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már ez is elég furcsa volt neki de ami ez után jött az végleg a padlóra küldte szegény gyereket. Ugyanis megjelent egy harmadik személy,egy cselédruhás lány akit Hildának hívnak .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Közli Ogá-val hogy az a gyerek nem más mint egy démonbébi és nem is akármilyen mert hát ő nem más mint a leendő Démonkirály vagyis a mostani Királynak a gyereke. Csakhogy nem tudja felnevelni ezért a bébi akinek a neve olyan hosszú hogy csak Beelzebub-nak hívják kiválasztott egy földi embert Ogá-t hogy ő nevelje fel.

DE ezzel még nincs vége ugyanis kiderül Beelzebub nem más mint a tökéletes emberpusztító fegyver is.

Oga természetesen hallani sem akar arról hogy  egy démonbébit pesztráljon ezért a legkülönbözőbb módszerekkel próbálja meg elijeszteni őt. A Gyerek azonban ezek ellenére egyre jobban ragaszkodik hozzá olyan mértékben hogy a hátára kapaszkodva még az is iskolába is elkíséri. Ez annyira még nem is lenne furcsa de a bébi soha nem hord ruhát ezért hát nem kis feltűnést kelt az iskolában. Plusz ha elkezd sírni akkor mindig megrázza a körülötte lévőket és általában Oga-t is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De természetesen felbukkannak démonok is a démonvilágból méghozzá általában azzal a szándékkal hogy megölik a gyereket és ezáltal valamelyikük lesz az új Démonkirály. Csakhát persze ezek a tervek sorra kudarcot vallanak. Tatsumi-nak tehát nincs más választása mint felnevelni illetve megvédenie Beelzebub-ot illetve még ell kell viselnie Hilda-t és a nagydarab pasit is akit Alain Dailon-nak vívnak (erre inkább nem mondok semmit).

Nagyjából ennyi a Beelzebub sztorija ami szerintem elég ötletes és nagyon poénos meg eredeti is. Tele van olyan jelenetekkel amin az ember szó szerint röhögőgörcsöt kap ez általában a bébire értendő hiszen mindig okoz valami galibát.

Akkor kezdjük a látvánnyal ami én szerintem elég szépre sikerült bár egy 2009-es mangához képest azért többet vár az ember főleg egy ilyentől.Viszont a látványelemek meg hasonlók nagyon jól el vannak készítve.

Karakterek: Hát ott elég vegyes társaságot kapunk. Tatsumi egy hihetetlenül bátor ugyanakkor nagyon kárörvendő illetve néhol már bűnözői hajlamokat mutató gyerek. Hilda inkább olyan mint egy hajfestésen átesett Kuchiki Rukya,folyton lecseszi meg ordít szegény Tatsumi-val aki ugyan el nem tudja viselni őt mégis természetesen fokozatosan megkedveli. Na viszont jöjjön Alain Dalon. Hát őrá szavak nincsenek én szerintem a mangaka fogta Alex-et a FMA-ből és átszínezte a haját és bajszát is és új nevet adott neki. De mért pont Alain Delon? Most nem lett volna jobb valamiféle démonnevet adni neki egy híres színész neve helyett? Na mindegy a mangaka biztos jobban tudja. Viszont a manga itt is beleesik abba a hibába hogy a legtöbb mellékszereplő az istentelenül idegesítő és röhejes de nem árulok el róluk semmit.

Viszont a pozitívumok közé tartozik még a nagy adag humor is ami már olyan szinten agyament hogy csak a Midori Days humorához lehetne hasonlítani.

Természetesen vannak harcok is a mangában de azok sajnos nem sikerültek valami hű de érdekesekre bár én szerintem nem is azokon van itt a hangsúly.

Többet nem akarok elárulni a mangáról hiszen a végére csak annyit mondanék hogy egy nagyon jó,groteszk humorú és elmebeteg irományról van szó.

És most a végére egy pár szót az animéról. A Sorozat idén indult és mit gondoltok melyik stúdió készíti? Igen mindannyiunk kedvenc "mangaka lesz@ró" stúdiója A Pierrot . Bár eddig nem tűnik annyira vészesnek a sorozat eddig legalább is hozza a manga színvonalát a 2.Openinget pedig kötelező meghallgatni (On/Off-Hajimeru no wa,Sayonara)

Végezetül annyit hogy csak ajánlani tudom a mangát.

Beelzebub

-Idő: 2009-? (még fut)

-Író és Rajzoló:Ryuuhei Tamura

-Magazin: Weekly Shounen Jump

-Műfaj:Akció,Fantasy

-Hossz: jelenleg 114 fejezet

Tetszett:

-A Történet

- Tatsumi karaktere

-Humor

-Eléggé agyament de rohadtul szórakoztató

-Látvány

Nem Tetszett:

-Alain Delon?

-Röhejes és idegesítő mellékszereplők

-A Látvány lehetne szebb is

-Beelzebub mért mindig meztelen?

Értékelés:

-Rajzolás:3.5/5

-Karakterek: 3.5/5

-Egyediség: 5/5

-Humor: 5/5

-Mondanivaló:2/5

-Hangulat: 5/5

-Történet:5/5

-Karakter Fejlődés: 4/5

-Pontban:33/40-Kiváló

-Százalék:93%

-Skálán:9/10

Ennyi voltam mára, a legközelebbiig SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr273039038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Squazee 2011.07.05. 08:14:31

Szerintem AlainDelon képviseli az abszurditást a történetben, ha csak rá gondolok, hogy így hívják a nagy darab fazont, röhögőgörcsöt kapok. :D

Ez egyike azon mangáknak, amiket már az első fejezete óta követek, s hát... valamiért nagyon jó. A mellékszereplők, mint Aoi, Furuichi vagy a főszreplők Oga, Beel, Hilda zseniálisak. Van ebben a sztoriban valami szuper, bár még nem tudom, mi az. XD De olvasni nagyon jó.
süti beállítások módosítása