Ezt találtam ma a www.naruto-kun.hu oldalán, amit azért rakok ki ide, mert ez minden anime-manga rajongó számára fontos:

"A Shueisha fellép az illegális tartalom ellen

Tegnap kezdődött a FanSub csapatok sztrájkja, amihez Mi nem csatlakoztunk. Viszont nem csak a FanSub csapatok léptek fel a jogaikért, hanem azok is, akiket ez a jog valóban megillet, nézzük a részleteket:

Gondolom sokaknak feltűnt, hogy ezen a héten egyáltalán nincs spoilerkép az új Naruto Mangából, hogy ez miért is lehet?
Múlt héten, azaz 2010 április 16-án, a Weekly Shonen Jump magazin japán kiadásában a szerkesztők egy nyílt levelet közöltek a rajongókhoz. Ez mind az olvasókat, mind az iparban dolgozókat is meglepte. A levélben az áll, hogy a Weekly Shonen Jump oldalainak scanjét közzé tenni, még ha nem is rosszindulatú vagy bűnös szándékkal, nem csak hogy illegális, de a manga alkotók akarata ellen vall és "káros a manga kultúrára" nézve.

Az üzenet továbbá kijelenti, hogy a Shueisha (a Shonen Jump kiadója) fellép ezek ellen az illegális scanek ellen, amiket rendszeresen közzé tesznek az interneten. A levél azzal ér véget, hogy a szerkesztők remélik, hogy a rajongók tisztelik a kérésüket és továbbra is támogatják a Shonen Jumpot.

Az online reakció erre a fejleményre gyors és drámai volt. A Raw-Paradise.com, egy oldal, ami több "raw" (lefordítatlan) manga scant tett elérhetővé, beszüntette működését. Eközben, a MangaHelpers fórumokon, a reakciók széles skálája olvasható. Egyesek szerint elképzelhetetlen, hogy világszerte véget vessenek a scanlationök közzétételének. Mások kiemelték, hogy a Shueisha azért szólt rajongóihoz, hogy megvédje jogait és a manga készítők szellemi értékeire vonatkozó jogaikat.

Ami különösen említésre méltóvá teszi ezt a levelet, az az, hogy tudomásunk szerint, ez az első alkalom, amikor egy Japán kiadó közvetlenül szólt a rajongóihoz, hogy kifejezetten felhívja a figyelmüket arra, hogy sem ők, sem a manga készítők, akik náluk közlik munkáikat, nem örülnek neki, hogy mangáikat bescannelik és közzéteszik az interneten, hogy ingyen olvasható legyen. Szóval mi következik legközelebb? Ki tudja? De, amit biztosan tudunk, hogy ez egyre érdekesebb lesz...

Úgyhogy nem tudni, hogy mikor lesz Naruto manga. Lehet, hogy ma. Lehet, hogy holnap. Lehet, hogy egy hét múlva...
Természetesen mindenről tájékoztatunk titeket. =)"

Én ezek után csak azt tudom mondani, hogy ha ezek tényleg beszüntetik az online manga olvasást, akkor relatívan kifingatják saját magukat, plusz a fél anime-manga rajongó tábort.

(Erre nem lehet mit mondani. Sietősebbre kell fognom a letöltéseket- Wan)

A nagy bánat után Member egyik videója, csak nektek, csak most:

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr251940643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása