Sziasztok!

Áprilisban elstartolt a 2023-as tavaszi szezon ami azt jelenti, hogy mostanra a legtöbb animének már lement a fele vagy már több részen is túl van, így aztán újra elérkezett az idő, hogy elmondjam az eddigi benyomásaimat az általam vagy általunk nézett sorozatokról. Ahogy minden alkalommal, a lista és a vélemények most is kizárólag szubjektív véleményeken és gondolatokon alapulnak. Lássunk is neki!

anime-character-watching-tv-computer.jpg

 

 

1: Oshi no Ko

mv5bytgxzjnlzwqtyjg1os00nzy2ltkyztctzdbky2y2zweymjnlxkeyxkfqcgdeqxvymzgxodm4njm_v1_fmjpg_ux1000.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 11 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/10

Tudjuk le a kötelezőt már az elején. Az Oshi no Ko akkorát szólt ebben a szezonban amire talán csak a SAO , az AoT vagy a Spy x Family volt képes az utóbbi években. Fanartok, hangos üvöltések közepette kikiáltott " AZ ÉV ANIMÉJE!" kinyilatkoztatások, nyáltenger stb, stb. Na de megérdemli a hype-ot? Most lehet elküldeni engem a csipába, de nem!  A történetről nem akarok nagyon részletesen beszélni hiszen várható ebből az animéből egy teljes kritika, de a lényeg, hogy főszereplőink Aqua és Ruby a fiatalon meggyilkolt idol ,Hoshino Ai eltiltkolt gyerekei, és még előbbi mindenáron azon van, hogy megtalálja anyjuk gyilkosát és bosszút álljon, addig utóbbi ugyanazt az álmot tűzte ki maga elé mint édesanyja, vagyis, hogy egy nap ő is híres idollá válljon.

A történet tehát egyszerre egy nyomozós bosszúsztori és egy idollá válásos történet, és akárhány előzetes véleményt olvastam , a hozzászólók nagyjából 1/3-a azt írta, hogy őket az idol téma taszítja az egészben, és ez megérthető. Szerintem is inkább a nyomozós szál az ami kiteszi az érdemi részét az animének, csak kár, hogy nem nagyon akar ezzel foglalkozni, bár az ösztöneim azt súgják, hogy ez a két szál előbb vagy utóbb össze fog érni.  Azt viszont nem lehet tagadni, hogy az anime igényesen van minden technikai téren megcsinálva. Igaz, a látvány már sokszor súrolja a No Game No Life szintű " Átment egy csillámpóni emésztőrendszerén " kvalitást, de tény, hogy még így is szép. A seiyuuk remekül hozzák a karaktereket, az op-ed párosra pedig nem tudok mást mondani minthogy mindkettő 100/10-es. Ugyanakkor ez tipikusan az az anime amit egyesek az idol téma nem fognak nézni, mások meg a Dexter szintű nyomozós sztori miatt, de tény, hogy a sorozat nagyon jól beleáll az idol iparba és nem fél kritikát mondani felette és bemutatni, hogy bizony itt elég egyetlen hiba és mindennek vége. Nagyon visszás az egész anime. Egyszerre érdekli és taszítja is a nézőt. De hé, nem innen szép nyerni?

2: Jigokuraku

rt9cnj1p5as5erlqebskz-o.jpg

 

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 8.5/10

A MAPPA idei másik sikersorozata a Vinland Saga 2. évada mellett amiben egy hallhatatlan bérgyilkos nindzsa Gabimaru több másik társával együtt lehetőséget kap arra, hogy megváltást nyerjen a halálbüntetés alól, persze a feladat gyakorlatilag teljesíthetetlennek tűnik. Ugyanis ehehz egy szigetre kell elutazniuk és megtalálniuk az Élet Elixirjét , ott azonban pokoli teremtmények és még pokolibb bogarak várják őket miközben egymással is meg kell küzdeniük.

Battle Royal egy pokoli szigeten ahol kb mint Ausztráliában, minden második állat képes azonnal megölni, de jobb hasonlat, hogy itt kb minden szembejövő állat képes azonnal meggyilkolni ha nem az aktuális ellenfél végez veled. Remek akció anime kiváló és kellően elborult látványvilágga és szereplőkkel és remek zenékkel. Érdemes  nekikezdeni.

3. Mashle

mashle-2a2d1f1906.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

Mi lesz abból ha a One Punch Man-t keresztezzük a Harry Potterrel? Hát ez! Főszereplőnk Mashle egy varázstalan srác egy varázslókkal teli világban ahol, hogy nyugodtan tudjon élni apjával az erdőben be kell iratkozni az itteni Roxfortba és el kell nyernie a legmagasabb rangot ahhoz, hogy a varázsrendőrség leszálljon róluk. Varázserő híjján pedig a srác a Chuck Norris szintig tápolt és erősített testét használja ahhoz, hogy minden feladatot maximális szinten oldojon meg miközben krémes puffancsot eszik és az arcáról leri, hogy magasról szarik az egész sulira és a helyzetekre amikbe kerül.

Ha túl tudjuk tenni magunkat a tipikus 13-14 éveseknek való shounen töltelékeken , vagyis, hogy például eleinte minndekinek akkora arca van, hogy még a Grand Canyon-ba se férnének bele, akkor kapunk egy baromi poén sorozatot egy kellően cinikus és leszarom hozzáállású főszereplővel megspékelve aki egymaga elviszi a hátán az egész animét.

4: Tengoku Daimakyou

heavenly_delusion_tv_series-736409234-large.jpg

 

- Megtekintett részek száma:8 rész 

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 9/10

És ezzel elérkeztünk a szezon egyik lefurcsább és legagytekerősebb animéjéhez ami egyszerre keresztezi a Fallout / Last of Us szintű alaphelyzetet a Promised Neverlanddel.

A sztori maga két szálon fut, Az elsőn egy árvaház lakóinak az életét ismehrjetük meg ahol idővele gyre világosabbá válik, hogy valami nagyon nem stimmel és mindennyian valami fura kísérlet alanyai, míg a másikon a főszereplőinket követhetjük nyomom akik vándorolnak a világban és a Man Eater-nek nevezett mutáns lények levadászásával töltik az idejüket, de valahol ez a két szál összefonódik egymással.

És tényleg nem véletlenül mondtam, hogy ez a sorozat megcsavarja a fejet és munkára készteti a szürkeállományt. Elmondja a történetet, de semmi kapaszkodót nem ad, itt mindent a nézőnek kell összeraknia és teóriákat kell gyártania az eseményekről és azok kapcsolódási lehetőségeiről. Éppen ezért az anime elvárja, hogy 110%-an odafigyelj arra, hogy mi történik mert itt mindennek jelentősége van. A csavarosabb animék kedvelőinek ez egy igazi csemege amivel a Production I.G visszatért a gyökereihez. 

5: Tonikaku Kawaii! S2

screenshot-2023-04-06-204541.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 5/10

Na, eddig csak jókat írtam, most következzen a szezon egyik legnagyobb csalódása.Igen, csalódása. Pedig az első évad anno dobogós helyezést ért el nálunk, de ez valami kegyetelenül unalmas. Az a minimális történet ami van nem halad semerre, a szereplőket visszafejlesztették, az idúhúzás amit leművelnek valami agyzsibbasztóan fájó, de ami a legrosszabb, hogy Tsukasával kapcsolatban elhintenek pár dolgot az openingbven, de sanszosan azzal meg nem fognak foglalkozni. Kár érte.

 

6: Skip to Loafer

6b943219816421cd2d88228959e06d86.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 9/10

Íme a szezon egyik minőségi romantikus /iskolás / slice of life animéje ami remekül bemutatja azt az élethelyzetet amikor főszereplőnkhöz , Mitsumihoz hasonlóan egy eldugott, istenháta mögötti kis Kiskunbögyörői községből valaki egyszercsak felkeveredik a nagyvárosba és kénytelen megküzdeni például a metrózással és a nagyvárosi élettel / emberekkel, először iszik fullos Starbucks kávét, vagy néz meg IMAX-ben egy filmet (ami történetesen itt az Elfújta a Szél) . Remek anime ami nem megy át semmi szélsőségbe sehol, végig megnmarad a realitás talaján minden téren. Aki még nem kezdett bele az sürgősen álljon neki. Nem fogjátok megbánni.

7: Dead Mount Death Play

mv5bzgeyy2e5zmetmta1my00zmm4ltkzzwmtnzfmnwfkmzfinmrjxkeyxkfqcgdeqxvymtizndewody_v1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész 

- Várható hossz: 24 rész ( 2 part-ban leadva) 

- Eddig látottak alapján: 8/10

Huh, hol is kezdjem? Talán ott amit a Mashle-nél is feltettem: Mi lesz akkor ha keverjük a Mirai Nikki-t a Duarararával? Hát ez!  És nem túlzok ezzel a kijelentéssel. Főszereplőnk egy nekromata varázsló aki a hőssel vívott csatájának az utolsó pillanatában reinkarnálódik a mi világunkba, egyenesen egy Polka nevű srác testébe , innentől pedig belekeveredik egy bérgyilkos szervezetbe ahol újdonsült barátja Misaki is dolgozik, a Yakuzába és persze ezek által a rendőrség keresztüzébe is.

A Dead Mount egy baromi izgalmas sorozat. Epizódikus felépítésű, de a történet megfelelő tempóban halad, mindenre hagyva időt és jól bemutatva a szereplőket akik furcsa módon a Mirai Nikkivel ellentétben nem halálidegesítőek vagy irritálóak hanem a Durararához mérten még szórakoztatóan zakkantak. Számunkra ez eddig a szezon egyik legnagyobb meglepetés animéje. Érdemes tenni vele egy próbát.

8: Boku no Kokoro no Yabai Yatsu 

bokunokokoroyabai06.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 2/10

És elérkeztünk egy újabb mélyponthoz. Főszereplőnk Kyou egy visszahúzódó és csendes diáknak tűnik, azonban a gondolatai csak az körül forognak, hogy mindenáron meg akarja ölni az osztálytársait. A könyvtárban azonban találkozik a népszerű Annával aki iránt lassan elkezd pozitív dolgokat érezni.

Ez az anime egy katasztrófa, és vele együtt emgdőlt az Otonari Tenshi helye is a legrosszabb SoL romantikus animék 2023-as listáján. Ha arról anno azt írtam, hogy az edgy tinik biksusimi animéje akkor ez meg a pszichopata tinik biksisimi animéje. A főszereplő folyamatos narrálása baromi idegesítő, az aminimális történet ami az elején volt a 2. rész után ki lett dobva a kukába , humor az nincs, a szereplők közti kapcsolat teljesen hiteltelen és röhejes, Anna meg annyira egy semmilyen és üres karakter mint egy kipakolt káposztásláda, és egy mp-ig sem leeht elhinni róla, hogy a tökéletes nő az osztályban, mert még az átlagosságot is csak alulról kaparja. Technikai téren sem muzsikál jól az anime. Nem tudom mi volt a szándéka ezzel a Mitsudomoe mangakájának, de ezt nagyon elrontotta!

9: Ousama Ranking: Yuuki no Takarabako

ousama-ranking-yuuki-no-takarabako-scaled.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 10 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

Mindenki kedvenc süket kishercege Bojji és jóbarátja Kage visszatértek egy 10 részes special évad keretein belül, de persze a türténet nem csak róluk szól hanem eddig mindenkiről akit az előző évadban megismertünk. Epizódikus anime amikben vagy megmagyaráznak eseményeket az első évadból, vagy különálló történeteket kapunk. Kellemesen szórakoztató, ha tetszett az első évad akkor ebbe is bele lehet vágni.

10: My Home Hero

mv5bothlntk5ntctntq1yy00zguwlwi1zjqtzwvmmwjmmzc0mdg1xkeyxkfqcgdeqxvymzgxodm4njm_v1_fmjpg_ux1000.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12

- Eddig látottak alapján: 4/10

Egy újabb csalódás és mélypont egyszerre. Különösen azért mert a mangát olvasom és szeretem is, de ez az anime több mint kiábrándító és tökéletes példája annak az adaptálási folyamatnak amit tavaly ( meg idén is ) a JC Staff művelt, azaz a "szarunk bele az egészbe mert hülyék vagyunk egy ilyen műhöz!" mentalitásnak.

Főszereplőnk Tetsuo egy átlagos üzletember aki egy nap nem csak magát hanem az egész családját is veszélybe sodorja amikor brutálisan kivégzi a fiatal yakuzatagot Nobut csak azért, hogy megvédje tőle a lányát, ám ennek hatására a családja a szervezet célpontjába kerül, és a férfi minden egyes meggondolatlan szavával és cselekedetével egyre mélyebbre süllyed és teszi még rosszabbá a helyzetet.

Ebből a szezon legjobb animéjét lehetett volna kihozni ha a Tezuka Productuions rendesen adaptálja a mangát, de nem. Össze-vissza dolgozzák fel a részeket, 1 részbe kb 5-6 fejezetet beleerőltetnek, komplett jeleneteket hagynak ki amik később fontosak lesznek, a feszültség nyomokban sem érhető tetten, Tetsuo még éppen elviselhető így, de anyuka meg olyan hideg profizmussal kezeli a helyzetet, hogy az emberben már felmerül a kérdés, hogy talán Yor-hoz hasonlóan ő is titokban egy bérgyilkos. Nagyon sajnálom ezt az animét, mert szerettem volna, hogy jó legyen, de ez pocsék. 

11: Isekai Smartphone to Tomo ni S2

9c29b538a6307fbfa140bd9ae80787721658478993_main.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján:  2/10

JC Staff, drágaságom! Mi a retkes, büdös franc van veled, hogy idén is leszállítasz egy értékelhetetlen vackot ami jó eséllyel pályázik 2023 legrosszabb animéjének a címére?! 

Legyen tiszta: Az első évad sem volt jó, de trash szórakozásnak még elment, de ez már annak sem nevezhető. Az egész nem szól másról minthogy Touya a stricikirály aki folyamatosan munkára készteti a csajokat miközben minden babért ő arat le. Unalmas, sehova nem haladó történet, adaptálási szinten egy helyen van a My Home Hero-val mert is komplett fejezeteket hagynak ki az alapanyagból , érdektelen karakterek és pocsék megvalósítás. Gyakorlatilag értékelhetetlen és ezek alapján felesleges is volt megcsinálni. Gratulálok JC Staff, jár a keksz.

12: Yuusha ga Shinda

133866l.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész 

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 7/10

Főszereplőnk Touka a világ legátlagosabb embere, ám egy nap véletlenül (és eléggé röhejes módon ) megöli a világának a legendás hősét ami persze nem derülhet ki, így a hős csapatának a nekromantája a srác lelkét a halott hős rothadó testébe költözteti , a  sajáttestét pedig egy qamulettbe zárja el némi biztosítás gyanánt. Így a srác most hőszerepben tetszelegve kénytelen felvenni a harcot a gonoszok és világot fenyegető démonok ellen. 

Nem rossza anime, el lehet nézegetni és van pár viccesebb pillanata, de amúgy egy átlagos fantasy anime ami nagyon sok helyen hajaz a D.Gray-Man-re.

13: Isekai One-Turn Kill Nee-san

mv5bmwi5ngrkymytownkny00mgexlwi4yjutyje3ntywyzm3zge3xkeyxkfqcgdeqxvymtizndewody_v1.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 6/10

A szezon átlagos isekai animéje amiben főhősünk a halála után egy unalmas fantasy világba kerül ahol egyből bajba is kerül, és nehéz helyzetében valahogy sikerül a világba idéznie a testvérkomplexusos nővérét is aki mindekit aki bántani meri szeretet öcsikéjét egyetlen mozdulattal padlóra küld. 

Ha nagyon nincs más akkor nem egy vészes néznivalót, bár itt a humort inkább az adja, hogy így a sorozat felére már inkább szánni lehet a főhőst mintsem kedvelni, illetve a nővérke megnyilvánulásai. Nem veszítetetk vele semmit ha kihagyjátok.

14: Megami no Cafe Terrace 

285934.jpg

 

- Megtekintett részek száma:7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8/10

Főhősünk Hayato visszatér gyerekkori szülővárosába, de csak azért, hogy a nemrég elhunyt nagymamája kávézóját ledózeroltassa és beépíttesse mivel még régebben összevesztek , de a terv nem várt akadályba ütközik mikor kiderül, hogy 5 lány lakik az épületben akik egykor a nagyinak dolgoztak és eszük ágában sincs elmenni onnan, de a srác sem hajlandó lemondani a lebontásról, ám idővel közös megoldásként újranyitják a helyet, de ez sem meg eleinte zökkenőmentesen mivel a lányok és Hayato kölcsönösen ki nem állhatják egymást , de a siker érdkeében kénytelenek lesznek együtt dolgozni.

Érdekes, hogy ezt is a Tezuka Productuions készítí, de a MHH-val ellentétben itt remek munkát végeznek. Ecchi anime tehát van benne segg-csöcs meg bugyi villantás, de emellett van egy kellően érdekes történet, jellemfejlődés, a lányok nem idegesítőek hanem nagyon is kedvelhetőek és végigmegy egy folyamaton ami egy üzlet újraindítását mutatja be és ezt nagyon jól csinálja. Én se hittem volna, hogy ez a sorozat lesz a szezon egyik meglepetés animéje, de csak ajánlani tudom , hogy nézzétek meg.

15: Mahou Shoujo Magical Destroyers

8jl05vo.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8.5/10

Az ezredforduló idején a Japán kormány a dicső Nippon még dicsőbb hagyományos kultúrájának a megvédése érdekében háborút indított az otaku kultúra ellen és minden játékot, figurát, animét és egyéb otaku cuccot elkoboztak és betiltottak , az embereket pedig átnevelő táborokba zárták megvédés címszó alatt. Ám maradtak még ellenállók akik felvették a harcot a gonosz kormány és a mögötte álló szervezet ellen, vezetőjük pedig csak az Otaku Hero-nak nevezett srác akit 3 Mahou Shoujo és a mascot-uk segít a harcokban. 

A szezon legbetegebb animéjével van itt dolgunk. Mindene gyes képkockája, a hangulata, a története , a szereplők, vagyis minden csak úgy árasztja magából a régi Gainax / Trigger stúdió féle animék feelingjét holott nem a Trigger készítette. Itt minden a lehető legelborultabb módon van ábrázolva, még a lányok átváltozásai is, de mindezek mellett nem fél olyan dolgokkal is foglalkozni mint a generációk közti ellentétekkel , vagy pedig a letagadással azért, hogy ne nézzék ki az embert. Nem egy könnyű anime, és sokaknál is ki is fogja a biztosítékot, de érdemes adni neki egy esélyt, főképp ha tetszett a TTGL vagy a Panty and Stocking.

16: Jijou wo Shiranai Tenkousei ga GuiGui Kuru

vguqaunqslmttu38vmrntz8avsn.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 13 rész

- Eddig látottak alapján: 8..5/10

Főszereplőnk a Kaszásnak csúfolt, ijesztő kinézető Nishimura akit mindenki kerül, lenéz és gúnyol az osztályban mígnem egy nap Takada képében új fiú érkezik az osztályba aki túlzóan pozitív és lelkes természete miatt azonnal megkedveli a lányt és barátok lesznek , sőt még büszke is rá, hogy egy ilyen barátja van, miközben úgy küldi el a bully-kat a fenébe és alázza le őket a sárga földig minden egyes megnbyílvánulásával és mondatával, hogy ő azokat észre sem veszi , utóbbiak pedig minden nap kékhalált kapnak tőle fejben. 

Ez a sorozat egészen egyszerűen haláli és nagyon vicces. Főképp Takada viszi a hátán az animét, akinek minden egyes megnyílvánulása és az azokból keletkező helyzetek aranyat érnek. Egyszerre aranyos, vicces de néhol komoly anime egyben amit vétek kihagyni. 

17: Otaku Elf 

mv5byzjkmwq1ztgtzgixmc00ztlhltgyndmtmti1zjjkothjodkyxkeyxkfqcgdeqxvyodmyntm0mjm_v1_fmjpg_ux1000.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/10

Főszereplőnk Koito egy fiatal papnő akinek a feladata, hogy felügyelje a családjához tartozó templomban élő több százéves elfet Eldát , ami azonban egyáltalán nem könnyű feladat ugyanis az elf nem elég, hogy antiszociális, de súlyos agorafóbiában is szenved , vagyis nem mer kimenni az utcára és az emberekkel sem túl jó a kapcsolata így minden idejét videójátékokba, animékbe, mangákba, makettek építésébe és figurák vásárlásába öli ami a Koitónak azonban egyáltalán nem tetszik és ezt nem rest szóvá is tenni neki. 

Jópofa, szórakoztató anime néhány utalással , a főszereplő páros " bírjuk egymást ,de azért szétszivatjuk egymást " kapcsolata pedig csak rátesz még egy lapáttal. 

18: Kawaisugi Crisis

a26395-1367988790_1671340426.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 7 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 7.5/10

Főszereplőnk Liza egy invazív alien faj küldötte akit megfigyelés céljából küldtek a földre azért, hogy felmérje a bolygó lakosságát, információkat gyűjtsön róluk , hogy aztán egyetlen csapással eltöröljék őket a föld színéről. A küldetés azonban hamar csúfos kudarcba fullad mikor is a lány belép egy macskakávézóba ahol is megkedveli az macskákat, különösen egy Yozora névre hallgató kisciciát akit persze titkolni kell a felsőbb vezetők elől, így pedig egyik probléma jön a másik után míg a lány egyre többet tud meg a föld élővilágáról és állatairól, és már nem is lesz olyan biztos benne, hogy el kell-e pusztítani őket.

Ugyanaz mint az Otaku Elf esetében. Kellemesen vicces, jópofa anime. Macskakedvelőknek pedig egyenesen kötelező.

19: The Marginal Service

0_3.jpg

 

- Megtekintett részek száma: 6 rész

- Várható hossz: 12 rész

- Eddig látottak alapján: 8.5/10

És mivel is zárhatnánk a listát mint egy újabb olyan címmel amiről a fene se gondolta volna, hogy a szezon egyik meglepetés sorozata lehet!

Főszereplőnk Brian egy átlagos zsaru volt amíg társát ki nem nyírta egy bűnöző, majd csatlakozott egy titkos szervezethez aminek a célja az általuk csak Borderlandereknek nevezett, alakváltó lények megkeresése és levadászása , ám hamar kiderül, hogy jóval többről van itt szó amihez köze van egy híres énekesnek , Rubbernek is.

Ha a fent említettek alapján nektek egyből a Man in Black ugrik be akkor nem tévedtek. Ez az anime egyszerre koppintja a MiB-et, a Power Rangers-t, a Szellemirtókat és még más tucatnyi filmes referenciát is felmutat, többek közt a 80-as 90-es évek Schwarzenegger akciófilmjeiből mint a Kommandó vagy a Predátor, de van itt Mission Impossible, Die Hard vagy éppen Cápa utalás is . A karaktergárda pedig szintén az ilyen művekben megismert szereplőkből tevődik össze, a cselekmény pedig epizódikus jelleget követ ami majd az utolsó 2-3 részben fog komolyra váltani. Baromira szórakoztató egy anime ez aminek minden részét öröm nézni. Ne hagyjátok ki.

Nos ez lett volna a tavaszi szezon listája. Mára ennyi voltam, a legközelebbig Sziasztok! 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr6018129164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása