Szegasztok!

Bár általában én szoktam kezdeni az előző évek legjobb és lerosszabb anime listáit, idén úgy döntöttem, hogy január végén adom csak ki listámat.

Jöjjön az én 2021-es animés listám a legjobb és legrosszabb sorozatokról!

(Megjegyzés: mivel 2018-ban szakítottam az 1997 után megjelent Weekly Shonen Jump mangákkal így a szintén 1997 utáni mangák anime adaptációi is kiestek)

best-worst.jpg

Kezdjük a "gálát" a legjobb animék listájával. Most szólók, hogy ide csak azok az animék kerülnek, amik véget értek a január 30-ig, szóvak az Ousama Ranking alapból kiesett, szóval az csak a 2022-es listára fog kerülni.

2021 Legjobb Animéi

V. Helyezett = Kyuuketsuki Sugu Shinu (Madhouse)

kyuuketsuki_sugu_shinu_2021_madhouse_series.jpg

2021 legjobb horror animéje egy olyan defekt duóval, akiket nem lehet nem szeretni. Hihetetlenül beteg humora van, ami részről részre csak viccesebb és viccesebb lesz. Kötelező megnéznie mindenkinek.

IV. Helyezett = Nomad Megalo Box 2 (TMS Entertainment)

nomad_megalo_box_2_2021_tms_entertainment_series.jpg

Ritka esett, amikor a folytatás jobb vagy méltó lesz elődjéhez. A folytatásban egy megtört főhős bukását és felemelkedésének részesei lehetük, ahogy a ringen kívül a saját démonjaival való harcát is végig követhetjük, miközben egy másik szálon egy szimpatikus családapa útjába is beletekinthetünk. Erősen ajánlott anime.

III. Helyezett = Komi-san Wa Comyushou Desu (OLM)

komi-san_wa_comyushou_desu_2021_olm_series.jpg

Egy nagyon aranyos slice of life, romantikus anime egy Akira Ono-ra hasonlító lánnyal, aki megpróbál minél jobban megnyílni a világnak, miközben kommunikációs problémáival küzd. Slice of life és romantika rajongóknak kötelező darab.

II. Helyezett = 86 (A-1 Pictures)

86_2021_a-1_pictures_series.jpg

Az A-1 Pictures legújabb dobása, mely annyira kellett már a stúdiónak, mint életnek a vízre. Egy nagyon hangulatos háborús történet egy erősen diszkrimináló országban, akiknek bukása saját bigott vezetőiknek köszönhetően be van biztosítva. Háborús és akció anime rajongók előnyben.

I. Helyezett = Vivi Fluorite Eye's Song (Wit Studio)

vivy_fluorite_eye_s_song_2021_wit_studio_series.jpg

Avagy milye lett volna, ha a terminátort japánok írták volna. Egy kiváló, sötét és kétségbeejtő dráma, ahol a főhősnőnk megpróbálja megállítani az időutazás segítségével az emberiség kipusztulását, de bárhogyan is igyekszik, az elkerülhetetlen ellen küzd. 2021 legjobb animéje!

No, akkor most jöjjenek az "aranymálna díjasok".

2021 Legrosszabb Animéi

V. Helyezett =  Godzilla S.P. (Bones és Orange)

godzilla_s_p_2021_bones_orange_series.jpg

Avagy a Godzilla franchise "Star Wars folytatás trilógiája", ami csak azért létezik, hogy felértékelje az 1998-as Godzilla animációs sorozatot. Bár látszik, hogy a 2016-os Shin Godzilla szeretett volna lenni, megint nem a lényegre koncentráltak, hanem olyanokra pazarolták az energiájukat, mint az idegesítő tamagochi állatka, a lila hajú "tudós lánykára" aki össze vissza szól be random ötleteket, a Gintama főhős cosplay dögunalmas főhős... és pont ez a legnagyobb baj, hogy ritka unalmas! Nem ajánlom, főleg, ha Godzilla fanok vagytok!

IV. Helyezett = Mieruko-chan (Passione)

mieruko-chan_2021_passione_series.jpg

Simán lehetett volna egy jó anime, csak ugye ehhez az kellett volna, hogy a főhősnő kezdjen is valamit az adottságával, legyenek humorok, legyenek jó karakterek és ne az utolsó 3 részre hagyjanak egy elfogadható történet szálat, ha már az elején összevissza mentek a manga történéseiben. Helyette kaptunk egy tipikus, unalmas, fanservice animét, ráadásul a rosszabbik fajtából.

III. Helyezett = Tesla Note (Gambit)

tesla_note_2021_gambit_series.jpg

Egy alapból kretén és csak okosnak/mélynek látszani akaró manga tipikus elk*rt adaptációja, melyben még ostobábban vannak megjelenítve bizonyos szituációk. Emelett az Gibiate és Ex-Arm animékhez hasonlóan nem tudja eldönteni, hogy 3D vagy 2D rajzolás legyen-e, több alkalom van, amikor 3D animációs karakterek beszélnek 2D animációs karakterekkel. Kötelezően kerülendő.

II. Helyezett = Uramichi Oniisan (Studio Blanc)

uramichi_oniisan_2021_studio_blanc_series_1.jpg

Az anime, mely elég sokszor kinyitogatta a bicskát a zsebemben. A szereplők többsége mind unszimpatikus ér érthetetlenül gusztustalan figurák, főleg a főhős, aki igyekszik ott taszító lenni, ahol csak tud. A "poénok" is inkább taszítóak, mintsem viccesek. Szóval megbukott minden téren.

I. Helyezett = Kyuukyoku Shinka Shita Full Dive RPG Ga Genjitsu Yori Mo Kusoge Dattara (ENGI)

kyuukyoku_shinka_shita_full_dive_rpg_ga_genjitsu_yori_mo_kusoge_dattara_2021_engi_series.jpg

 

Az anime, mely egy olyan light novel széria alapján készült, ami még egy éve sem futott, de már kilenc-tíz hónappal később kapta az anime adaptációt... míg sokkal jobb mangák és light novel cuccok éveket, évtizedeket várnak egy anime adaptációra, de van, hogy csak nem is kapnak! Mi a baj ezzel a szeméttel? Lássuk csak: logikátlan történet, irritáló "karakterek", ötlet és fantázia teljes hiánya, hulla-nulla poénok, gyenge zenék és a koncepcióból semmit nem hoznak ki. Szóval igen, ez az anime messze 2021, de simán az egyik valaha legrosszabb anime, ami valaha készült!

Ezek lettek volna számomra 2021 legjobb és legrosszabb anime sorozatai! Hamaron újra jelentkezek!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4516950744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása