Szegasztok!

Akik ismernek tudják, hogy nem igazán állok jól az "Isekai" animékkel. Nem én nem akarom szeretni őket, csak számomra mind egy kaptafára épülnek. Pedig a mai darab valóban mindent megtett, hogy megkedveltesse velem a műfajt. Lássuk sikerült-e neki!

Mai alanyom a Hatage! Kemono Michi nevű 2019-es anime!

hataage_kemono_michi_engi_series.jpg

A Kemono Michi eredetileg egy mai napig futó 2016-os manga, melyet Akatsuki Natsume ír (lásd Konosuba) és Mattaku Mosuke valamint Yumeuta rajzolnak a Shonen Ace oldalain. Egy viszonylag még ismeretlen japán animációs cég, az ENGI vállalta el, hogy készít egy 12 részes hosszú adaptációt Miura Kazuya rendezésével. Műfaját tekintve kaland, akció, vígkjáték, fantasy és sport.

A történet szerit Genzo, alias Kemono Mask japán pankrátor utolsó, végső harcára készül régi riválisa, Macadamian Ogre, alias "Mao" ellen. Az összecsapás már a tetőpontján áll, amikor is Genzo hirtelen eltűnik egy hatalmas fényességben. Ekkor váltunk egy középkori fantasy királyságba, ahol a hercegnő, Altena elmondja Genzonak, hogy ő idézte meg, hogy felvegye a "hős" titulust és elpusztítsa a "bestiákat"... ekkor nagyot hibázott Altena, ugyanis Genzo hatalmas állat rajongó, s ezt meghallva első cselekedete, hogy egy pankrátor fogással a földbe állítsa a hercegnőt, mely után menekülnie kell. Időközben megment egy Shigure nevű kedves, aranyos, de pénzéhes farkaslányt, akivel különböző kalandokba veti magát elsősorban pénz, másodsorban pedig Genzo álmának beteljesítésére, hogy egy hatalmas állatkereskedést nyithasson.

Eközben viszont Mao, aki titokban mindig is tisztelte Genzot, nem tudja túl tenni magát a tényen, hogy élete legnagyobb ellenfele eltűnt élete legnagyobb meccséről. Viszont egy nap ő is eltűnik egy fényben, melynek hatására egy gonosz vámpírlány, Uljika királyságába kerül, aki azt hiszi Mao neve miatt, hogy e "démon királyt" idézte meg, s ráakarja venni Maot, hogy pusztítsa el Altena "hősét"...

watch_hataage_kemono_michi_episode_9_english_subbedat_gogoa_0005.jpg

Kezdjük először azzal, ami működik. A látvány szép, szerencsére az esetek többségében hanyagolják a CGI-t, ami elég ritka ma már. A zenék nagyon jóra sikerültek, főleg az opening szám és a meccsek alatt hallhatóak.

Három dolog van, ami miatt dicsérni tudom az animét. Az első a karakterek. Nagyon ritka azaz Isekai anime, ahol a főhős nem tinédzser korú vagy tinédzserré varázsolt gyerek, hanem felnőttek. 

Genzo egy igazi állat és állatbarát, akinek mindig az állatok állnak a prioritás élén, és ebből rengeteg jó poént kilehet hozni. Üresfejűségénél már csak fizikai ereje hatalmasabb, ami nem véletlen, mert pankrátor. Shigure egy valóban szerethető, pénzéhes leányzó. A duóhoz csatlakozik később Hanako, a falánk sárkánylány és Carmilla, a nagyképű de szintén szerethető vámpírhölgy. Ott van még Mao, akiről kezdetben azt hittem, hogy a szemétláda rivális szerepét kapja, de szerencsére kiderül, hogy karaktere többet rejt, mint amit mutat. Tetszett a kobold házaspár, az Orc király és a comic-relief antagonista trió is, akikből az egyik Genzo állatimádatának a folytonos áldozata. Egyedül két karakter volt, akiket nem kedveltem, Uljika és a testőreként szolgáló vámpírhölgyét, de mivel őket folyamatosan szopatják, ezért ellehetett nézni.

A második pozitívum a humor és a hangulat! A hangulat nagyon jóra sikerült, melyet általában visszatérő, de jól tálalt és adagolt humornak köszönhet, valamint az izgalmas akciójeleneteknek, melyekből nincs sok, de azok mind élvezhetőek, sokszor jobbak, mint egy-egy bunyós shonen anime. Humor terén persze vannak másfajták is, a cuki poénokon keresztül a félreérthetőeken át van minden, de egyiket sem éreztem erőltetettnek.

A harmadik a témaválasztás, hiszen ugyancsak nem sok olyan "Isekai" anime van, ahol a pankrációra és az állatokra összpontosítanának. Nagyon tetszettek az állatok, akiknek egy részét láttunk már más fantasy animékben vagy termékekben, de sok közülük igencsak kreatívra sikerült. Valamint elég jó poénokat tudnak rájuk húzni, lásd a Griffmadárfióka esetét, ahol Genzo elhatározza, hogy felnevel egyet... már maga a feltételezés abszurd, de ez az állat még meg is teszi!

watch_hataage_kemono_michi_episode_9_english_subbedat_gogoa_0025.jpg

Természetesen nem hibátlan alkotás, vannak benne néha fölösleges, vagy unalmas visszaemlékezések, illetve ott egy hatalmas tény: aki nem szereti a pankrációt, az ugyanúgy nem fogja tudni élvezni, mint akármelyik Tiger Mask vagy Kinnikuman animét/mangát.

Ezeken kívül van-e még hibája az animék? Nem nagyon. Vannak benne visszatérő gag poénok, de mint írtam, ezeken mindig csavarnak valamit és sokszor más tálalásban adagolják nekünk, szóval bőven kitart a hangulat és a humor az utolsó részig.

Fontos megemlíteni, hogy az anime változtatott a manga történetén jó pár helyen, hogy önmagában is megállja a helyét, s szerintem ez így helyes, hiszen habár mindenki szeretné az "eredetit" látni, sajnos ameddig eltudtam jutni a mangában, ott nem igazán volt "kerek történet", s már a 2003-as Fullmetal Alchemist is bebizonyította, hogy ameddig egy stúdió jól tudja csavarni az eredeti alapanyagot, addig akár egy kiváló anime is kisülhet belőle.

watch_hataage_kemono_michi_episode_11_english_subbedat_gogo_0001.jpg

Összefoglalva örültem, hogy végre kaptam egy "Isekai" animét, melyet tudtam élvezni. Nem kiváló alkotás, de mindenképpen tudom ajánlani mindenkinek.

Hataage! Kemono Michi

- Idő: 2019

- Rendező: Miura Kazuya

- Stúdió: ENGI

- Műfaj: Kaland, Fantasy, Vígjáték, Sport

- Hossz: 12 rész                                                                                        

Ami Tetszett:        

- Nagyon jó a hangulat.

- Szerethető karakterek.

- A legtöbb poén jó.

- Jó a rajzolás és a zenék többsége

Ami nem tetszett:

- Néhány üresjárat és fölösleges visszaemlékezés

- Aki nem szereti a pankrációt annak alapból nem fog tetszeni.

Értékelés:              

Százalék szerint: 81% = Jó

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 8/10 = Jó

Mangekyo022. 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4715488136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása