Rossz Hír A Mangaolvasóknak

2019.12.21. 21:28

Szegasztok!

Rossz hírt kell közölnöm azoknak, akik minden hét csütörtökön, illetve pénteken szokta várni a lekalózkodott, fan fordítók általi Weekly Shonen Jump (One Piece, Bleach, Naruto, My Hero Academia, Black Clover, Kimetsu No Yaiba stb) manga adagjukat:

A Weekly Shonen Jump több évnyi háború után legyőzte a két leghíresebb angol fan fordító csapatot, a Mangastreamet és a Jaminis Boxot. A Jaminis Box valamennyire megúszta, nekik elég volt leszedniük az összes eddigi Weekly Shonen Jump tartalmú mangáikat és közölni, hogy nem fogják többé fordítani. A Mangastream viszont nem úszta meg, ők végleg lehúzták a rolót. Egyszer talán újranyitnak, de biztosan nem fognak hozzányúlni egyetlen Weekly Shonen Jump mangához sem.

Ez mit jelent? Nos, mivel ezután kicsi az esélye, hogy bármelyik igényes fan fordító csapat nekimenjen a Weekly Shonen Jump termékeinek, így aki továbbra is olvasni szeretné kedvenc Weekly Shonen Mangáját, annak a "mangaplus" oldalon tudja megtenni, melyen a legtöbb új széria vasárnap este szokott kijönni...

nevtelen01.png

Habár engem nem érint az esemény hála annak, hogy felhagytam a Weekly Shonen Jump 1996 utáni termékek fogyasztásával, azért van véleményem róla.

Szerintem a legtöbb rajongó képes lesz átállni a "vasárnapi" időre, illetve valamennyire díjazandó, hogy a kiadó elérhetővé teszi saját manga termékeit ingyen, valamint még így is előbb kapják meg a "nem japánok" a mangát, mint az elsődleges célközönség.

Viszont a problémák a következőek:

1.A "mangaplus" ingyenes tartalma kizárólag az adott termékük első három, valamint aktuálisan utolsó három fejezetére terjed ki. Mit jelent ez? Csak annyit, hogy ha elszeretnéd olvasni példuál a One Piece 250-ik fejezetét, akkor azért bizony már perkálnod kell a pénzt.

2.Mivel a teljes szolgáltatásért fizetni kell, ezért kiesnek azok, akik nem tudnak akármilyen oknál fogva online fizetni.

3.Hiába a legalitás, ha a legtöbb manga még így sem tud eljutni a legtöbb országba (lásd Európa kisebb országai). Ennek csak akkor lenne értelme, ha a Weekly Shonen Jump leányvállalatok formájában kivinné az újságot és a termékeit a kisebb országok piacaira, ami eléggé valószínűtlen.

További véleményem, hogy azért elég sokat elmond az egész mizériáról, hogy egyedül a Weekly Shonen Jumpnak csípi a szemét a fan fordítók, mivel a többi manga magazin továbbra sem intézett támadásokat a fan fordítók ellen.

Illetve hiába tudták kiütni a két legnagyobb fan fordító csapatot, rengeteg online manga könyvtár van, ahol a már korábban lefordított Weekly Shonen Jump termékek továbbra is elérhetőek. Nem beszélve arról, hogy a "raw" spoiler elterjedéseket és a koreai fan fordítókat ez nem fogja megállítani. Szóval ezzel inkább csak azt mutatta meg a Weekly Shonen Jump, hogy "mindent a profitért... meg a libidóért"...

Összefoglalva nem nagy veszteség szerintem (bár nekem könnyű), akik mégis szeretnék továbbra is követni kedvenceiket, azok megtalálják azokat a "mangaplus" oldalán.

Ennyi voltam mára, szevasztok!

nevtelen02_1.png

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8915361780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása