Szegasztok!

Bevallom, már lassan egy éve úgy vagyok, hogy miért olvasom még mindig a Weekly Shonen Jump cuccait, de most jutottam el arra pontra, hogy végleg szakítsak eme magazinnal és minden, 1996 utáni termékével.

Az okok? Rövid próbálok lenni, de szerintem már sokan érezhették, hogy a Weekly Shonen Jump újság mindig is szerette újra dolgozni a saját termékeit minimális változtatásokkal más köntösben, de szeretett ám lopkodni már manga újságok termékeiből is - lásd például a Love Hina / Nisekoi párost.

A probléma az, hogy lassan már a saját mangakáikat sem engedik kibontakozni! Az egyetlen mangák, amik nem laposodtak el, illetve amik valóban frissek és kiváló minőséget képviselnek, azok a Dr. Stone és The Promised Neverland mangák. Viszont minden jóra jut 2 rossz, köztük például a Yuragi-sou No Yuuna-san nevezetű ecchi fanservice manga meg a Boruto Naruto The Next Generation szemét, mely utóbbiba nem néztem bele, de az a pár oldal amit láttam belőle meg amiket hallottam róla elég volt.

Amiket eddig aktívan követtem, azok a Dr. Stone, The Promised Neverland, Black Clover és My Hero Academia mangák voltak, s míg előbbi kettővel még nem voltak gondjaim, addig utóbbi kettő... jaj... nem elég, hogy mindkettő annyira eredeti, mint a forralt meleg víz, de amióta a mangakáik új editor-okat kaptak, akiknek nem kevés hatalmuk van a mangakák felett és szeretnek beleugatni a történetbe, azóta mindkettő rohamosan zuhant. A My Hero Academia alapból halott volt a Tournament Arc óta, de a Black Clover-t legalább lehetett élvezni mint egy Bleach 2... viszont az új editor-ok elintézték, hogy még mélyebbre süllyedjenek. A Black Clover-nél a semmiből olyan karakterek kezdtek el másképpen viselkedni, akikről látszott, hogy nem abba az irányba akartak menni, amilyenbe eredetileg az alkotó akarta, míg a My Hero Academia... nos, ha szereted a hazug idil japán iskola slice of life cuccokat amikben a legnagyobb poént egy sajtzabáló befosása jelenti, akkor a te mangád, de ne akard elvárni azt, amit akarsz tőle, vagyis egy jó bunyós shonen cuccot.

Viszont még ezeket is simán elnéztem volna a magazinnak... VISZONT... s most kapaszkodjon meg mindenki: alig kezdődött el 2018, máris lelőttek 4 (!!!) mangát, ezekből 3 még friss volt és 2 alig érte el a 15-15 fejezetet!!!! Szóval miszter kapitalizmus szerint ha egy manga 15 fejezeten belül nem termel millió számos eladást, akkor kukázhatják is? Már bocsánat, de akkor hogy maradhattak meg olyan mangák, mint a One Piece, aminél az első 15 fejezet a poénokon kívül semmiről nem szólt?! S ezek most beakarnak hozni 3 új mangát. Had mondjak valamit: 14-15 fejezet, főleg olyan sorozatoknál, amiken látszódott, hogy hosszú távra terveztek eredetileg, egyenlő a nullával! Látszódott rajtuk, hogy eredetileg hosszú távra gondolkodtak a mangakák és a világ is úgy lett felépítve, de ti még azelőtt lelövitek őket, mielőtt a mangakák egyáltalán belekezdhettek volna! S nem először csinálják ezt, az utóbbi 3-4 évben sorra lőttek le minden mangát, amiben rengeteg potenciál volt (például Red Sprite, Hungry Joket stb), de mivel 10 fejezet alatt nem tudtak milliókat termelni, még azelőtt kigyomlálták őket, mielőtt eljutott volna a nagyobb közönség felé is!

Szóval kedves Weekly Shonen Jump! Köszönöm, de nincs kedvem tovább hülyíteni az agyamat a hülyeségeitekkel! Egyszer talán ha véget ér a The Promised Neverland akkor végig olvasom, de hogy egyetlen 1996 utáni terméketeket nem vagyok többet hajlandó elővenni, az fix!

gravestonehp-186755520_masolata.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8113713718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása