Sziasztok! Egy újabb NV darabbal leplek meg titeket. Ezúttal egy, a szívemhez közelálló horror kerül a terítékre, mely egyben a legjobb horror animációs filmek között is ott van. Ez pedig az első Dead Space epizód előzményeit taglaló Holt Tér (Atyaég! Aki kitalálta a fordítást, az remélem, hogy nem dolgozik a fordító szakmában, mert elfelejtette azt a szájbanemcseszett Downfall alcímet. Így a teljesség igényeként innentől fogva DS: Bukás maradt meg a fejemben.) Lássunk is hozzá.

capsule_616x353.jpg

A sztori a végébe enged betekintést. Főhősnő, Alissa Vincent jelentkezik azzal, hogy a U.S.G. Ishimurának annyi és mindenki halott. Ezekután tekinthetünk vissza abba, hogy mi is történt.

11-08-12ds1.jpg

Az unitológiai egyház kiküldi az Ishimurát az Aegis VII. bolygóra, mert ott megtalálták egy legendás idegen eszközt, a The Markert, vagyis a jelölőoszlopot. Amikor megérkeznek, rájönnek, hogy ott már beütött a gebasz és az emberek halomra gyilkolják egymást. Nem is akarnak kérni ebből a balhéból, de a kapitány és az unitológia követői igenis akarják. A véletlen úgy hozta, hogy egy Colin Barrow nevű tag halott feleségével berepül a hajó dokkjába engedély nélkül.

834_5.jpg

A gáz ott kezdődik, hogy a jelölőoszlop nemcsak embereket őrjít meg, hanem egy a halottakból képes csinálni Necromorphokat, akik szaporítják tovább a hullák számát. Alissán és maroknyi legénységén múlik az, hogy tudják-e menteni a menthetőt... már ha van olyan egyáltalán.

A sztori helyből remekül tálalja a laikusoknak, mire számíthat. Halálra, kétségbeesésre és literszámra folyó vérre. Mert a játékból megörökítette a naturalizmust. Ez még a hangulatra is rátesz egy lapáttal, mert azt is tökéletesen lőtték be. Továbbá az írók ügyeltek arra is, hogy az előtte megjelent játékból ne essen ki semmilyen szempontból. Így, akik imádják a Dead Space szériát és nem ismerik ezt az animációs filmet, azok instant álljanak neki, mert csalódni nem fognak! Nem úgy, mint a folytatásban!

artworks-000279465167-4ihuwq-t500x500.jpg

A látványvilág is nagyon szép lett, mégha nem a játék grafikus motorjával készültek, de a rajzolásuk tökéletes. A karakterek közül Alissa és Samuel Irons a legszimpatikusabbak. Míg a főhősnő racionális és mindig terve, addig a szerelőként dolgozó Irons noha a szekta híve, mégis megpróbál segíteni a bajbajutott embereken, mégha ez az életébe is kerül. Ami talán negatívum lenne, az a játékból megismert fegyverek teljes hiánya. A Plazma és Ívvágó, az impulzus karabély ki lettek véve. Viszont! Cserébe kaptunk egy szerintem sokkal királyabb csonkoló fegyvert.

hqdefault_10.jpg

Láncfűrész! Igaz, plazma láncfűrész, de ez valami istenkirály élmény. Ahogyan a Necromorphokon keresztül úgy hatol át, mint forró kés a vajon, az valami kegyetlen kielégítő. Emiatt én hajlandó vagyok efölött a hiba fölött szemet hunyni. Az egyetlen igazi hátrány, a zenék feledhetősége. Tény, hogy adnak a hangulathoz, de semmi több. Továbbá, a laikusok joggal mondhatják, hogy ez egy Alien kópia, de a játék is eleve az, némi vallási töltettel.

Értékelés.

Pozitívumok:
- Történet.
- Naturalizmus
- Karakterek.
- Hangulat, ami duplázódik, ha Dead Space fan vagy,)

Negatívumok:
- Zenék.
- Akik nem szeretik a gore horrort, kerülni fogják.

Értékelés: 90% Kiváló

Ez egy kiváló horror animációs film, ami a széria rajongóknál és a gore cuccok imádójánál megtalálta a célközönségét. Ez viszont nem mondható el a másik animációs filmjükről, az Aftermathról, vagyis az Utójátékról, amit később be fogok mutatni. Ennyi voltam mára ezzel a rövid bemutatóval. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4015180656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása