Szegasztok!

Mangekyo022 és Ragnafan1992 összeültek, hogy megnézzék a Polygon Pictures utolsó Godzilla filmjét. Mangekyo022 kérte meg Ragnafan1992-t, hogy társuljon be az anime megnézésébe, mivel több Godzilla filmet látott, így jobban beletudta (volna) élni magát. Eleinte nem akarta, mivel már az első két részt is legszívesebben egy vulkánba dobta volna a készítőkkel együtt, de amikor megemlítettem neki, hogy állítólag benne lesz egy Ghidorah nevű kaiju is, felcsillant a szeme és beleegyezett."

"A terem elsötétült, a film elkezdődött. Íme hát a Polygon Pictures Godzilla anime trilógiájának utolsó része, a Godzilla 3 The Planet Eater!"

(Az előző két film kritikái: Planet Of The Monsters + City On The Edge Of Battle)

godzilla_3_hoshi_wo_kuu_mono_1.jpg

"Az elején megkérdeztem Ragnafan1992-őt, hogy mennyire is van tisztában a Godzilla jelenséggel. Meglepetésemre úgy vágta, mint profi labdarúgó a műeséseket. A Godzilla egy hatalmas giga-franchise, amihez rengeteg élőszereplős film és rajzfilm is készült. A Godzilla egy Kaiju, avagy "óriás szörny", aki történetenként különböző életcélokkal rendelkezik, van amikor az emberiséget akarja kiirtani, valamikor meg azt akarja megmenteni egy másik óriás szörnytől. Japánban hatalmas kultusza van, de Amerikában is hatalmas népszerűségnek örvend. Felsorolta az összes szörnyet valamint crossover filmeket is, valamint, hogy Ghidorah Godzilla valaha volt legerősebb ellenfele, mint Doomsday volt Superman számára. Az elvárásaim magasabbak lettek ennek köszönhetően."

"Elkezdődött a nagy film, s ekkor jutott csak eszembe az előző két film. Vajon javítottak azóta valamit a látványon? Naná, hogy semmit! Ugyanolyan belassult, 25-30 FPS mozgású animáció, mint az előző két film! A szörnyek még mindig úgy néznek ki, mint amit egy póni kisz*rt, megrágott, kiköpött, a gazda visszapakolta a fenekébe majd egy erős hasmenés következtében a falra fosta!"

"Ragnafan1992 még mindig mosolyogva várta Ghidorah megjelenését. Látszott, hogy csak miatta akarja megnézni a filmet."

"Közben én meg tovább szörnyülködtem. Az egy dolog, hogy a látvány ronda, az animáció gyenge, de még a történet is valami röhejes lett! A történet az előző film végétől folytatódik. Haruo kis szerelme halott, de semmi baj, mert úgy is összehozzák az ikerpár azon tagjával, amelyikkel jó, ha kb 5 szót szóltak egymáshoz a két film alatt és érezhetően közömbös volt a srác felé. Nehogy azzal hozzuk össze, akivel logikusabb lett volna, hahaha, minek is... Közben meg Metphies, aki a második filmben egy szimpatikus karakter volt, kitalálták az írók, hogy legyen ő az új főellenség, mert az emberek közül az összes csúnya arc elhullott. Methpies létre is hozz egy szektát, akiket feláldoz, hogy megidézhesse Ghidorah-t, aki majd megküzd Godzilla-val."

"Ragnafan1992 ekkor felugrott mosolyogva, mint egy boldog kisgyerek, hogy végre láthatja Ghidorah-t... ami eme anime filmben nem más, mint három röpködő arany sperma, amik három fekete petesejt szerű valamiből törnek elő és Godzilla-t rágcsálják, mintha valami nyalóka lenne."

watch_godzilla_3_hoshi_wo_kuu_mono_episode_1_english_subbeda_0001.jpg

watch_godzilla_3_hoshi_wo_kuu_mono_episode_1_english_subbeda_0003.jpg

"Ragnafan1992 kedves, gyermeteg mosolya átment egy vicsorgó sorozat gyilkos képébe, majd értetlenül kérdezte, hogy ezt mégis hogy gondolták ott a Polygon Pictures stúdiójában, miközben többször is visszaküldte a film rendezőjét és íróit oda, ahonnan jöttek: az édes jó anyukájuk p*csájába. Ugyanis Ghidorah a Godzilla filmekben egy ijesztő, háromfejű, szárnyakkal rendelkező szörnyeteg volt. Itt viszont úgy néz ki, mintha a Polygon Pictures emberei megkérték volna a Dragon Ball sárkányát, hogy verje ki, s abból született volna meg ez a vacak valami."

"Ne aggódj, biztos a többi akció jelenet jobb lesz... mondtam naivan, nem tudván, hogy ez volt az EGYETLEN akció jelenet az egész filmben..."

"Persze Haruo-nak sem tetszik Ghidorah, kinyomja Metphies egyik szemét Tom & Jerry stílusban, majd Ghidorah fűbe harap. Igen, Godzilla legnagyobb, legveszélyesebb ellenségének legyőzéséhez elég volt egy szemkinyomás."

watch_godzilla_3_hoshi_wo_kuu_mono_episode_1_english_subbeda_0005.jpg

watch_godzilla_3_hoshi_wo_kuu_mono_episode_1_english_subbeda_0006.jpg

"Ezután Haruo és az emberek összekötöznek az ikrek törzsével, tógát vesznek, majd Haruo felcsinálja a már fent említett ikertesót... aki jó, ha többszöri ránézésre is lehet talán 11-12 éves..."

"De jön a finálé! Ugyanis kiderült, hogy az elhunyt volt nőjében, Yuko testében még benne van Mecha-Godzilla egy működő része, ami ha rossz kezekbe kerül, akkor ronda világ lesz, szóval Haruo úgy dönt, hogy megragadja a holttestet és egy vulkánba dobja- ... illetve nem, inkább odarepül helyette Godzilla elé egy What Are You Waiting For dumával, hogy egy lézersugárral lője cafatokra... hátrahagyva egy terhes lányt, aki majd egyedül nevelheti a gyerekét... micsoda csodás befejezés..."

"Rangafan1992 vicsorgása ekkora már átment sírásba, hogy erre mi szükség volt. Mondtam, hogy nyilván a gyűlölet körforgását szerette volna megszüntetni, de ezzel csak adott egy okot a gyerekének/gyerekeinek, hogy utálják Godzilla bácsit."

"Ez után elváltak útjaink. Ő ment megnézni a My Hero Academia harmadik évadját, én meg a Record Of Lodoss War sorozatot."

watch_godzilla_3_hoshi_wo_kuu_mono_episode_1_english_subbeda_0004.jpg

Szóval igen, ez az anime film egy katasztrófa! Nem elég, hogy még mindig ronda a látvány, rossz az animáció, a zenék semmilyenek, de a történet is valami ultra gáz lett! Ráadásul beleerőltették egy pár másodpercre Mothra-t is, de még ez sem mentette meg a ténytől, hogy az egész film UNALMAS! Szinte nem történik semmi, hullanak a random emberek akiket 3 film alatt sem ismertünk meg, de a néző semmit nem tud érezni, miközben az egyetlen egy akció jelenet mellett kap a néző rengeteg "álfilozófikus" csevegést, melyek szépek meg minden, kár hogy mások már ellőtték jobb tálalásban, izgalmasabban! A második rész végén lévő ideológiai párbaj Methpies és Galu-Gu között mélyebb volt, mint ami ebben a részben összesen!

A karakterekről meg kár lenne beszélni, aki eddig szerethető volt az teljesen át lett írva, aki meg eddig is idegesítő volt az csak rosszabb lett.

watch_godzilla_3_hoshi_wo_kuu_mono_episode_1_english_subbeda_0002.jpg

Ezt a filmet messzire kerüljétek el! Inkább nézzétek meg bármelyik régebbi Godzilla filmet, de akár az 1998-as vagy 2014-es filmeket is, mert fényéveket vernek erre az anime filmnek csúfolt valamire!

Godzilla 3 The Planet Eater

- Idő: 2018

- Rendező: Kobun Shizuno és Hiroyuki Seshita

- Műfaj: Kaland, Akció, Sci-Fi

- Hossz: 90 perc                                                                                         

Ami Tetszett:        

- Vége van ennek a "csodának".

Ami nem tetszett:

- Unalmas.

- Semmilyen karakterek.

- Egyetlen egy akció jelenet... egy Godzilla filmben.

- A látvány és animáció még mindig rondák és bénák.

- Semmilyen zenék.

- Idétlen "cavarok".

- Ghidorah, az arany Shenlong sperma.

Értékelés:              

Százalék szerint: 10% 

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 1/10 = Nagyon Rossz (finomabban mondva sz*r)

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr5414710319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása