Szegasztok!

Folytatom hát a Polygon Pictures általá készített "Godzialla Anime Trilógiát", melynek első részét itt olvashatjátok el.

Előjáróban annyit, hogy ez sikerült a legjobban a három filmből... s még így is a gyenge/rossz kategóriát üti csak meg.

Íme hát az 2018-as Godzilla 2 City On The Edge Of Battle anime film!

godzilla_2_kessen_kidou_zoushoku_toshi_1.jpg

Aki nem tudja ki, illetve mi Godzilla, annak egy kis "recap" a Godzilla Planet Of Monsters kritikából:

"A Godzilla egy hatalmas giga-franchise, amihez rengeteg elészereplős film és rajzilm is készült. A Godzilla egy Kaiju, avagy "óriás szörny", aki történetenként különböző életcélokkal rendelkezik, van amikor az emberiséget akarja kiirtani, valamikor meg azt akarja megmenteni egy másik óriás szörnytől. Japánban hatalmas kultusza van, de Amerikában is hatalmas népszerűségnek örvend."

2017-ben a Polygon Pictures kitalálta, hogy a Netflix segítségével készít egy anime film trilógiát, melynek már az első része is igencsak egy hatalmas bukta lett. No de lássuk, hogy vajon sikerült-e a második részre összekapniuk magukat?

A történet ott veszi fel a fonalat, ahol az első rész abbamaradt. Haruo-t elverte Godzilla és habár úgy tűnt az első film végén, hogy minden fontosabb szereplő meghalt, kiderül, hogy hála szupererős adamantium csontozatú gerincüknek hála túlélték. Összefutnak az első rész alatt igencsak jól elbújt "őslakosokra", melyet egy tipikus ellentétekből álló ikerpár vezet. Elmondják hőseinknek, hogy tudják, merre van az elpusztítottnak hitt Mecha-Godzilla és elvezetik őket Mecha-Godzilla helyére, aminek a testéből egy hatalmas nano-fém város épült. Hőseink kitalálják, hogy a várossal fogják legyőzni Godzilla-t, de persze vannak, akik szerint a Mecha-Godzilla város sokkal nagyobb fenyegetés, mint maga a szörny, főleg, hogy "emberrel működik" a kicsike.

Nos, habár nem hangzik rosszul, van egy hatalmas nagy hibája: hogy az egész film az utolsó 30 percig egy unalmas expozíció, azaz "magyarázkodás". Egy órán át nem történik semmi, a cselekmény érdektelen és habár Godzilla végre nem csak 3 percig van benne a filmben, hanem kb 20 percet, az az egy órányi unalomtól bealszik a néző! Ezt voltak kedvesek még megfejelni egy "szerelmi háromszög szállal" is Haruo, Yuko és az egyik ikerlány között, ami inkább arcpirítóan kínos, mintsem megható.

watch_godzilla_kessen_kidou_zoushoku_toshi_episode_1_english_0005.jpg

A karakterek közül egyedül Haruo, Yuko, Metphies és Galu-Gu érdemelnek szót, viszont eme háromból egy csakis kizárólag azért, mert szép példája az ostoba "szerelmi karakter" szerepére. Yuko karaktere semmitmondó, érdektelen, ostoba, karakterfejlődése jobban zuhan a semmibe, mint Haruno Sakura-nak a Naruto-ból, s kizárólag azért van, hogy legyen aki meghal a film végén, illetve kellett a főhősnek egy esetleges "szerelmi céltábla".

Viszont a másik három karakter igencsak érdekes, pontosabban a hármuk kapcsolata. Mindannyian leakarják győzni Godzilla-t, viszont míg Metphies szerint Mecha-Godzilla sokkal nagyon fenyegetés mint maga a szörny aki ellen harcolnak, addig Galu-Gu szerint a szörnyet csak szörny győzheti le és a sikerhez szörnnyé kell válni. Kettejük ideológiai csatája pedig Haruo-t egy igencsak izgalmas döntés elé hozza: talál egy másik megoldást, hogy ne kelljen egy újabb szörnnyel harcolnia, vagy ő maga válik szörnnyé csak hogy győzhessen.

watch_godzilla_kessen_kidou_zoushoku_toshi_episode_1_english_0001.jpg

A látvány világ továbbra is ronda. Habár van 1-2 táj, illetve helyszín, melyek jól néznek ki, maguk a szereplők és a szörnyek mozgása valami iszonyatosan ronda! Az animáció leginkább egy 15-20 FPS mozgású játéknak felel meg, szinte látni lehet a szakadozásokat - nem annyira, mint például a szintén Polygon Pictures féle Souten No Ken Regenesis animében, de nem sokkal különbözik -!

A zenék semmilyenek, egyetlen egy jónak mondható zeneszám volt, de ez egy másfél órás filmben kevés!

Hangulata sem nagyon van a filmnek, egyedül a szintén végén lévő "ideológiai párbaj Haruo lelkéért" volt az egyetlen hangulatosra sikerült része a filmnek, de mint írtam, egy teljes órát várni csak egyetlen jó részre már nem kicsit sok. Ha sorozat lett volna, akkor oké, de így?

watch_godzilla_kessen_kidou_zoushoku_toshi_episode_1_english_0003.jpg

Összefoglalva habár a film jobb, mint elődje, sajnos ez sem ér sokkal többet. Valamint emlékeztek, hogy azt írtam, hogy a második film lett a legjobb a háromból? Nos, hiszitek vagy sem, az utolsó, harmadik film... lett a legrosszabb mind közül! Inkább az 1998-as Godzilla filmet nézzétek meg vagy valamelyik régebbi Godzilla filmet, mint ezt!

Godzilla 2 City On The Edge Of Battle

- Idő: 2018

- Rendező: Kobun Shizuno és Hiroyuki Seshita

- Műfaj: Kaland, Akció, Sci-Fi

- Hossz: 100 perc                                                                                         

Ami Tetszett:        

- Az utolsó 30 percben lévő ideológia párbaj Metphies és Galu-Gu között.

- Néhány érdekes ötlet. 

- Godzilla végre többet szerepel 3 percnél.

Ami nem tetszett:

- A film első egy órája, ami semmi más, csak végtelen unalmas expozíciók tengere.

- Továbbra is semmilyen karakterek.

- Godzilla és a többi szörnyszerű valamik még mindig ocsmányak.

- A CGI látvány még mindig ronda és béna.

- Semmilyen zenék.

- Yuko.

- Godzilla még így is keveset szerepel.

Értékelés:              

Százalék szerint: 31% 

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 3/10 = Rossz

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1314665377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása