Szegasztok!

Vannak animék, melyeket eléggé alulértékelnek, mert nem korukhoz viszonyítják, hanem hogy "hanyadik a témájában". Pedig lehet, hogy mikor kijött, akkor még az számított az úttörőnek.

Nem egyedik dolog ez, hiszen a játékoknál is sokszor előfordul. Ott van az Atlus, melyet sokan a Persona játékok által ismernek, holott a Persona sorozat egy 1987-es játékkal indult, mely habár nagyon jó volt, sajnos elfelejtették. Eme játékból még egy anime is készült promóció képen.

Ma az 1987-es Digital Devil Story Megami Tensei animéről írok nektek!

90699l.jpg

A Digital Devil Story Megami Tensei eredetileg egy 1987-es videojáték volt, melyet az Atlus fejlesztett. A játéknak később lett egy folytatása, majd "Shin Megami Tensei" néven újragondolták a sorozatot, melyből később megszületett a Persona sorozat is. Ugyanebben az évben a játék kapott egy anime OVA adaptációt, hogy még szélesebb körben is eljuthasson az eredeti játék neve. Az animét az "animate Film" stúdió készítette, illetve Mizuho Nishikubo rendezte.

Mivel az anime egy videojáték adaptációja, itt is az általam csak "kettő szabály rendszer" vonatkozik, ami abból áll, hogy egy adaptációnak nem csak "reklámoznia" kell az eredeti anyagot, hanem önmagaként is helyt kell állnia. Sikerült-e ez? Lássuk csak.

A történet egy álommal indít, ami hosszú ideje kísérti Nakajima-t. Nakajima régen egy tipikus kötekedő izomagyú és egy "szexuális ragadozó" játékszere volt, ami gyorsan meg is változott, miután egy démon, Loki erőt adott neki, cserébe azért, hogy az emberek világába jöhessen. Az alku után Nakajima rengeteget dolgozik azért, hogy Loki-t áthozza az emberek világába. Viszont egy nap egy új cserediák érkezik, Yumiko, aki emlékezteti őt az álmaira. Vajon mi a kapcsolat? Sikerül-e áthoznia Loki-t? S ha igen, akkor mi lesz Loki első dolga?

Nos, mint adaptáció pár helyen eltér az eredeti játéktól, de szerencsére ez nem befolyásolja sokban a történetet, mely viszont eléggé kiszámítható, bár van benne egy két érdekes csavar.

digital_devil_story_megami_tensei_1987_english_subtitles_003_0045.jpg

Nincs túl sok karakter, egyedül Nakajima van, aki egy kedves srácból szemétládává vált, viszont Yumiko-nak és az eseményeknek köszönhetően visszatalál a helyes útra, s megtökösödik. Ott van Loki, aki szimplán gonosz, Yumiko meg szimplán egy kedves "plot device" karakter, aki vagy bejön egyeseknek vagy nem. Ezenkívül egyedül a démoni és paranormális dolgok iránt "gerjedő" tanárnő, aki szimplán vicces néha.

A leírtak alapján valóban egy középszerű animeként jön át. De akkor miért mondom még is, hogy érdemes a megnézés? A hangulat és a látvány miatt!

digital_devil_story_megami_tensei_1987_english_subtitles_003_0058.jpg

digital_devil_story_megami_tensei_1987_english_subtitles_003_0044.jpg

Az anime látványa egész korrekt és szép 1987-hez képest, mely ráadásul kellően sötét, amely sokat ad az anime nyomasztó hangulatához! Mert igen, ami a Digital Devil Story Megami Tensei fő érdeme, az a hangulat, mely kellően hozza az eredeti játék nyomasztó és sötét atmoszféráját.

Vannak akció jelenetek az animében, melyek szintén korrektek, persze nem senki se számítson Dragon Ball, Naruto vagy Bleach féle pörgő harcokra.

A zenék nem voltak rosszak, de semmi említésre méltó.

digital_devil_story_megami_tensei_1987_english_subtitles_003_0056.jpg

Összességében habár a Digital Devil Story Megami Tensei nem egy kiváló anime, egy megnézésre mindenképpen tudom ajánlani, főleg, hogy egyetlen részes OVA. Horror és videojáték rajongóknak ajánlom.

Digital Devil Story Megami Tensei

- Idő: 1987

- Rendező: Mizuho Nishikubo

- Stúdió: animate Film

- Műfaj: Horror, Akció

- Hossz: 45 perc                                                                                      

Ami Tetszett:        

- Nakajima karakterfejlődése.

- Nagyszerű hangulat.

- Érdekes ötletek.

- A látvány szép.

- Egy-két csavar a történetben.

Ami nem tetszett:

- Kiszámítható történet.

- Nakajima az egyetlen karakter aki valóban érdekes.

Értékelés:              

Százalék szerint: 77%% = Közepes

A 10-es skála pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla videót, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 7.5/10 = Közepes

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1314646407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása