Szegasztok!

Ritkán megyek fel Crunchyroll nevezetű internetes oldalra, viszont amit láttam, nem kicsit arcpirító volt.

Ugyanis a Crunchyroll készített egy "listát", melyen országonként mérte 2018 legkedveltebb animéit. A lista nem kicsit ledöbbentett...

https://www.crunchyroll.com/anime-feature/2018/12/27/2018-in-review-top-anime-of-2018-by-country

A mai szuperhős hype miatt tudtam, hogy a My Hero Academia első helyen lesz, hiszen habár se eredetiség, se bármi érdemleges nincs benne, a Bones kiváló animátorai tettek arról, hogy az animáció és a látvány a topon legyen.

Ugyanakkor ijesztő, hogy a Pierrot Stúdió által már 70%-ban filler Boruto-ra mekkora igény van! Illetve ott a Black Clover anime, melyet a manga rajongói nem véletlenül akarják, hogy fejezzék be és adják oda egy másik stúdiónak, ugyanis a Pierrot Stúdió azt is kb akkora "szeretettel" kezelte, hogy habár csak az első 35 részét láttam belőle mielőtt dobtam, tele volt fillerrel, elnyújtással, drawing fail-el, átírással és sorolhatnám. Mondanám, hogy a főhős seiyuu hangja a legrosszabb amit valaha hallottam, csak ugye ott van Son Goku 70 éves nagymama hangja, Luffy 10 éves (de amúgy szintén 50+ felette öreganyó) hangja, illetve Midoriya semmilyen "meh" hangja, s míg előbbinek van annyi mentsége, hogy ez az első seiyuu munkája, addig a többieknek már akkor volt karrierjük, amikor ezekbe belekezdtek.

Szóval ez a három "uralja" a világot jelenleg. Gyenge shonen cuccok. Csoda, hogy ha az átlag ember ilyen shonen cuccokkal hozza párhuzamba az animéket, illetve hogy könnyes szemmel nézik a shonen rajongók a JoJo's Bizarre Adventure Golden Wind animét?

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4014522660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hunterbey 2018.12.30. 22:14:06

Nekem se szívem csücske a BnHA, de az elmúlt 3 évben alig volt értékelhető shounen fight, mert amik voltak, azok gagyik voltak, sablonosak és rondák(Divine Gate, habár a grafikája azért tetszett). Ami meg élvezhető volt, azt a sok ecchi és vér miatt seinenné tette(Taboo Tatoo).

Black Clover egy ideje piszkálja a fantáziámat attól függetlenül hogy szétbarmolták. Boruto egyátalán nem érdekel.

FrankXX meg egy ritka furcsa anime volt. Ha az első 7-8 rész színvonalát tartották volna és nem romantikáztak volna ennyit, akkor nagyon jóra sikerült volna.

Idei évi animéket nem igazán néztem a FrankXXon kívül. Viszont furcsálom hogy a Banana Fish nem került be, pedig a csapból is folyik. Szerencse a jövőévi téli szezon hoz egy várva várt gyümölcsöt, Neverland akár jó-akár rossz lesz, szerintem megnézem.

csikocska 2019.01.03. 09:05:57

Ha annyira nem tetszik mindnyájatoknak a My Hero Academia animesorozat, én arról várok egy írásos kritikát.
Az Animegyetem Youtube csatorna videófeltöltője, Atis szerint nem olyan borzasztóan rossz, sőt a Naruto és Bleach animékkel fel tudja venni a versenyt.
Az Animegyetemeben nem bíztok olyannyira, mint amennyire Member Anime Critics videóit bírtátok?

Ragnafan1992 2019.01.10. 17:26:04

@csikocska: Arról csináltam élő adást, de itt a rövid összefoglalóm (Addig írásos kritika nem lesz, amíg nem teljes az egész széria, ami nem ma lesz ugyebár!)
Lényegében élvezetes mű, mégha annyi eredetiséget tartalmaz, mint a Naruto és javítottak pár hibán (jó sztorivezetés, látvány), viszont vannak hibák, amiket ha nem fognak záros határidőn belül javítani, akkor a széria totál ki fog kopni, amikor véget ér! Gonoszok tekintetében Stain után senkit nem kapunk. A többiek csak akarnak gonoszok lenni és sajnos All for One is ide jutott, sajnos (akármennyire király harcot nyomott le All Might ellen). Az sem túl jó jel, hogy akármennyire is utaltak rá, nem halt meg All Might! Nem azért mondom, mert utálnám, hanem a sztori arra utalt rá és valljuk be: Nagyon kemény ütést mért volna a rajongók gyomrára!
Minden más csak kisebb hiba, amik nem nagyon érdemelnek említést. Aki oda-vissza van a shonen műfajért, az imádni vagy szeretni fogja.

Ragnafan1992 2019.01.12. 15:49:39

@csikocska: Attisnak abban igazat adok, hogy felveheti a kesztyűt a BnHA a Narutoval és a Bleachel. Hiszen, ha lehámozzuk a hype okozta felhajtást, mindkettő egyszerű akció-vígjáték animék. Nem az, hogy nem bízok az Animegyetemben, csak ahányszor látom egy-egy videóját, folyton azt érzem, hogy nem saját magát adja elő, hanem a fanok hangján szólal meg. Ami Membert illeti, noha pár videója eléggé rikácsolós a számomra, egy valami mindegyikben közös: Szívéből adja elő!

Mangekyo22 2019.02.05. 19:13:10

@csikocska: Én nem nagyon követek már senkit youtube-on vagy más videó megosztón, egyedül Éjjeli Vakondot, TomLion-t és a BaaadMovies-t.

Valamin nem azt mondtam, hogy rossz, hanem hogy nagyon erősen túlértékelt, mert az animációt, a rajzolást, a zenéket meg az akció jeleneteket leszámítva nem igazán tudott semmit felmutatni, ami felvehette volna a versenyt mondjuk egy Devilman vagy egy Fullmetal Alchemist ellen.
süti beállítások módosítása