Euphoria kritika

2018.07.23. 17:47

Sziasztok. Igen, újra hentai bemutatóra kerül sor. Ezt a darabot barátom említette, mint egy hatalmas kapufát és szégyenfoltot a játékadaptációkra nézve. Nem akartam elhinni, de igaza volt. Ez az anime egy olyan hibát rejt magában, ami az egészet hazavágja ÉS a legnagyobb baj, hogy elég sok adaptáció követi el ezt a húzást. DE! Ne szaladjunk ennyire előre, íme az Euphoria.

 blog_euph.png

Az Euphoria egy brutális hentai tartalmáról hírhedt Visual Novel, aminek a végigjátszása kb. 10-30 óráig tart és többféle befejezéssel bír. Ez elég ok arra, hogy a hentai el legyen kefélve? NEM! Ne feledjük: A Bible Black is játékként kezdte, de a 6 részes hentai anime nagyon jól lett megcsinálva és sokak kedvence lett. A két H anime szintúgy 6 rész hosszú és az apizódok hosszúsága is megegyezik. Ám ennyit a hasonlóságról, mert az Euphoria 10 évvel később jött ki.

 b3edfad2d8ba8eae3fb3b38404ca4ad89b7cea65ce48c37b9fc9aa0036ef513c.jpg

A sztori szerint Keisuke és hat lány, akiket a főhős ismer, egy totál ismeretlen föld alatti komplexumban ébrednek. Egy gépi hang azt mondja, hogy a kiúthoz egy rakás próbát kell kiállniuk. A próbákban (és bocsánat a csúnya szavakért.), a leírtak szerint kell Keisukenak az általa választott lányt kell a szobában leírtak szerint szétb****nia, mint a gyalogsági akna a kertvégi pottyantóst. Ehhez még segédeszközöket is kap, ami hol kötél, hol pedig egy félig telt medence. A srác elméje lassan elkattam, amihez az egyik lány, Nemu csak tesz rá egy lapáttal. Vajon főhősünk ép elmével jut a végére a próbáknak, vagy mire kijut egy szexuális ragadozó lesz, akinek nem számít semmi és senki...

 tumblr_inline_nywy9mlx3z1qjy9xb_500.png

Kezdjük a pozitívumokkal, mert azokból lehet akármennyi, az anime két hibáját nem fogják menteni. Az anime hangulata nagyon jó. A fehér falak, a rejtélyes hang és a tény, hogy a meghátrálás a halállal ér fel, baromira emlékeztettek engem a Fűrészre és a Kockára (talán a játék alkotóit ezek a filmek ihlették meg. Ki tudja?). Zenék terén van 5-6 szám, amibe ending is beletartozik és remekül hozzák adnak a hangulatra. Ám, mégis a legnagyobb húzása az animének, azok a szexjelenetek! Mert a normálison kívül lesz pár igencsak durva rész, aminél a laikus ember joggal fog elképedni és üvölteni: MI A FASZ?! Például az ötödik rész egyik flashbackje ilyen. Nem rakok ki róla képet, mert lehet, hogy nem szabad.

 kt-characters.png

Ám van két negatívum, ami rendre taccsra vágja az egészet és ezek miatt nem lehet hasonló gyöngyszem, mint a Bible Black. Az első, amiről nem az anime, hanem egy idejétmúlt Japán törvény tehet, az a cenzúra. Már a franc tudja, hogy mióta, de marhára idejétmúlt az az ostoba törvény, hogy nemi szervet nem lehet ábrázolni. Ezáltal üzenek annak az őrült faszfejnek, aki anno ezt a törvényt kiszarta magából: Akkora rákod legyen, hogy taligával kelljen tolni! (Tudom, nem megkapni, de jól esett.). Ám a másik hiba, az megint egy ostoba döntésből ered: MINDEN EPIZÓDBAN EGY VÉGIGJÁTSZÁS! Jól olvastátok! A Majin stúdiónál valakinek az jutott eszébe, hogy egy cirka 15 órás végigjátszást belesűrítenek 1 részbe. Ennek mi lett a következménye? A sztori kihámozhatatlan, logikai marhaságoktól hemzsegő kaotikus katyvasz. És az a legnagyobb baj, hogy böki a csőrömet az a tény, hogy a játékban minden meg van magyarázva. Kezdve Keisuke elkattanásától, a helyiség valódi céljáig. A karakterek ezzel párhuzamosan döglöttek meg. Keisuke hol józan eszű és megfontolt, hol pedig egy érzések nélküli sz***mániás állat és ez a két jellem váltogatja egymást, láthatólag minden ok nélkül. A lányokról se tudunk meg semmi érdemlegeset és a jellemük is kétdimenziós. Látjátok, egyetlen hiba miatt lett teljesen elrontva az egész.

 Értékelés.

Pozitívumok:

- Látvány.

- Zene.

- Hangulat.

Negatívumok.

- Cenzúra (minimális és elhanyagolható hiba.)

- Egy epizódban egy befejezés, aminek köszönhető.

- Kapkodó történet.

- Keisuke jellemfejlődésének összekutyulása.

- Kétdimenziós női karakterek.

- Logikai bukfencek.

Értékelés: 50% KÖZEPES

Ez a hentai anime iskolapéldája annak, hogyan NE csináljanak játék, pláne nem Visual Novel adaptációt. Egyetlen ostoba döntés képes volt az egészből maximum egyszer nézhető darabot csinálni. Ennyi voltam mára, sziasztok.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2914130575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása