Sziasztok. Egy vallomással tartozok a kedves olvasóknak. Van okom rühelleni Ki$himoto munkásságának aligha nevezhető Naruto univerzumot. Amennyire koherensen építette fel a sima Narutot, annyira kellet szétcsesznie a Naruto Shippudent. Erre legékesebb példa a női karakterek fejlődése. És itt lyukadunk ki Haruno Sakuránál, a főhősnek látszódó fangörlnél. Mi is a probléma vele? Vessük egy kicsit górcső alá.

 maxresdefault_14.jpg

Kezdjük a külső dizájnnal, ami már megér egy misét. Itt most nem a mellek hiányáról lesz szó, elvégre egy shonenről beszélünk, nem hentairól. Egy másik, sokkal szemet szúróbb hiányra mutatnék rá. Izmok hiánya. A karjai és a lábai vékonyabbak, mint egy olasz pizza tésztája. Pedig közelharcra lett képezve, az izmait bevetve. És mielőtt valaki bevetné a:” Chakrát használ” nevű ütőkártyát, ki kell ábrándítsam. Tsunade legalább szálkás volt. További minimális észrevétel az egyféle ruha viselete, de ezen nem akadok fent.

 5047781-the_last_naruto_the_movie_sakura_haruno_by_s_i_m_c_a-d855tsl.png

Azt hittétek, hogy a kinézet csak a hibás? Nem, azzal csak a felszínt kapargatjuk az igazi hibáknak. Az igazi baj a jellemfejlődés teljes körű hiánya és az abból eredeztethető. Alapból unalmas és logikai bakis. Ino visszaemlékezése alapján ezt a drága Sakurát a nagy homloka miatt. Ez aztán az igazán jó háttérsztori, vagyis nem, mert szarkasztikus voltam. Egyedül Ino támogatta, ám Sakura szépen felrúgta a barátságot azzal, hogy Sasukétól akart gyereket. De a chunin vizsgán volt az első áttörés, ami végett ott volt a remény, hogy van valami haszna Sakurának. Tud csapdát építeni (ráadásképp álcsapdát is, ami említésre méltó), de a legnagyobb húzás, hogy az általa annyira ápolt haját levágta, hogy így szabaduljon ki a Hang genin, markából. Ezzel kinyilvánította, hogy nem egy cicababa, hanem egy olyan nő, aki a saját talpán is elél. Szép és jó, de az ezt követő Ino elleni harc után újfent semmi haszna nem lesz, ha elnézünk attól, hogy Narutonak motivációt adott arra, hogy Sasukét visszatérítse. Summa Summarum: Megvolt a lehetőség, hogy egy erős, okos női karakterré avanzsáljon. További extra, hogy genjutsu beállítottságú volt.

 hqdefault_5.jpg

Ám a Shippudenre akkora pofont adott Ki$hi a józan lelkületű rajongóknak, hogy arról koldultak. A várttal teljesen eltérően Sakura egy tsundere ütök-vágok karakter lett. Miért? Egyszerű: Kishimoton már ekkor látszott, hogy a rajongók s/*$ét nyalta ki. És a fanok imádják a tsundere karaktereket? Akkor azt kapnak. De legyen, ha működőképes. Ám a Sasori elleni csatában már kilógott a lóláb. Eleve, Sasori magasról szart bele Sakura és Chiyo nagyi pofájára, de utóbbi vén hölgynek volt elszámolnivalója a kedves unokájával. Sakura ebben a csatában úgy mozgott, akár egy báb, mindent Chiyo nagyi vezényelt le. És erre a kijelentéshez még az a megerősítés is hozzátartozik, hogy Sakura még meg is mérgeződik, és ki kell húzni a bajból. A rá következő Sasuke megkereséséről szóló arcban más se csinált, mint egyfolytában hajtogatta, hogy Naruto-kun, Naruto-kun, Naruto-kun. Ergó: A szerepe megmaradt, csak kicserélték a szájából a f*”%-t.

 f9eb74f9a288d6624e5ea2c2616c3d25aa563fd91315667a0de90da250a56b64.jpg

Eztán se tett semmit az öt Kage találkozójáig. De amit ott tett hűen mutatja Ki$hi inkompetenciáját. A kamu szerelmi vallomás egy dolog, de amit ezekután jött, azon csodálkozom, hogy nem állították hadbíróság elé (vagy ami ott van). Fejébe vette, hogy megöli Sasukét, ami még merész húzás lett volna. Bár, sikeres, elvégre 4 az egy ellenni küzdelem elég egyoldalú. És az is hozzásegítette volna a győzelemhez, hogy Sasuke abszolút kimerülten kénytelen harcba bocsátkoznia. De nem, ehelyett a társait támadta meg, mert könnyen telebeszélte Sai a fejét nemcsak a vallomásnál, hanem itt a harcról is. Végül, a saját társait elaltatta és nyílt terepen otthagyta, hadd ölje meg őket egypár kóbor ninja, vagy fagyjanak halálra. És még adjunk a gyengeségére: Sasukét meg se tudta ütni, miután neki is előadta a kamu vakert, hogy neki akar segíteni. És ha akkor nem lett volna Kakashi, akkor kedves kis ribinek meg kellet volna tanulnia szív és tüdő nélkül élnie. Látjátok, miről beszélek teljesen hasznavehetetlen női karakter.

 7d7d43f405b85ce06dfb93f9ddf8ff87_1.jpg

A legszebbet a végére hagytam, hogy a tetves (akarom mondani kedves) mangaka mikkel próbálta meg menteni a menthetetlent. Ugyanis, ha Sakura körül más nők is ott voltak, akkor azoknak az agyi szintje le lett degradálva egy moszat értelmi szintjére. És a Negyedik Ninjaháborúban (lárifári) is hozta a formáját. A nagy büdös semmit. Aztán a Kaguya elleni harcnál eszébe jutott Ki$hinek: Ő a főhősnő, kell valamilyen erőt adni neki. Hopp, hirtelen Tsunade erejét megkapja. És egyetlen ütést kell bevinnie. Gratulálok, ennyit ért Haruno Sakura. Fangörlként kezdte és fangörlként végezte. Gyanítom, most a Sakura fanok könnyedző szemgolyókkal azt mondanák: De meggyógyított pár karaktert, mint pl. Sasori, Hinata. Rendben lenne a dolog, de 1. Főhősnőtől ennyi édeskevés. 2. Ha emiatt kéne egekbe magasztalnom az olyan lenne, mint egy eladót azért dicsérni, hogy mennyire friss a kenyér. Továbbá a konkurencia eleve eltapossa ezt a rózsaszín férget. Elég csak példaként felhozni a Bleachből Kuchiki Rukia-t, vagy akár Kagome Higurasit, de ide jöhet még a Hokuto No Kenből Mamiya is. És a kijelentésemet megtetézi azon extrák is, hogy Sakura lejáratásáról szóló mémek tucatjai vannak a neten, amik a keserédes igazságot mutatják. Ennyi volt a kis extrám. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3712903784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inzon 2017.09.30. 15:01:02

Főhősnő? A Narutoban?
Ott olyan nem volt. Csak fontosabb-kevésbé fontosabb női karakterek.

SasoSaku harcban viszont nincs igazad. Túl nagy volt a szintkülönbség közte és Sasori között, hogy más taktikát alkalmazzanak.

Bár azért néhány napra bekaszlizhatták volna mihez tartást véget a Sasuke-balhé után. Ebből is látszott, hogy ki$hi mennyire cseszett az egészre.

DE Gondolj csak a nevetséges Uchiha-puccsra, vagy a megváltoztatott Bijuukra, a széttrolkodott Hyuuga-szálra, a menet közben megváltoztatott Fekete Zetsu-háttérsztorinak. Meg magának Kaguyára, aki egy teljesen felesleges szerepel volt, mert a mangaka ahelyett, hogy a karakterek fejlődésére helyezte volna hagsúlyt, kitalált még egy fölösleges szálat.
És még sorolhatnám, mert volt több is.

Majd egy (viszonylag értelmes) mindenkit kiházasító szállal próbálta kijavítani magát.
Röhejes.

Ragnafan1992 2017.09.30. 15:14:30

@Inzon: Őszintén, főhősnőnek írják le Sakurát. Az a csata meg teljesen elkerülhető lett volna. Sasori annyira szart az egészre. Maga az Uchiha puccs és a Hyuuga szál nagyon jók lettek volna. De még lesz karakterleírás a megmaradt két hősről. Kishivel az a baj, hogy megvoltak a jó alapok, csak annyira a fanok seggét nyalta ki, hogy a normálisabb animefanok megundorodtak tőle.

Inzon 2017.10.01. 13:45:47

Hol írják le főhősnőként az egyik női főszereplőt?

"Az a csata meg teljesen elkerülhető lett volna. Sasori annyira szart az egészre"
Akkor nézd meg még egyszer.

"De még lesz karakterleírás a megmaradt két hősről."
Remélem pontos lesz.

"...csak annyira a fanok seggét nyalta ki"
Az első felével egyet értek, ezzel viszont nem. A mangaka - állítólag - csak Obitonál hallgatott egyes fanokra. Állítólag.
Én magam Nartuo-fan voltam, és kezdetben rajongóként követtem a történetet, amikor még anno elindult a Jetixen.
Valójában azután romlott el a színvonal, amikor az anime elkezdte parodizálni és gúnyolni a mangát.
A pocsék szétfillerező történetek mellett (173. rész után, de a Gurenben is azért voltak ellentmondások), egyszene gúnyolták az animekészítők a mangát. Minden bizonnyal valami személyes ellentétekről lehetett szó.
Én akkor hagytam abba végleg az animenézést (5 későbbi részt kivéve), amikor a 4 Kage harcát gúnyolta ki az anime. Akkor jöttem rá, hogy itt nem egy csapat hozzá nem értő alakról, hanem szándékos paródiáról és ellenszenvről van szó.

Lavirintos 2017.10.01. 15:41:35

Azért azt vágjázok hogy a rengeteg filler Kishi munkáját is jóval megnehezíttte? Mivel a random mellékszálak, amiknek semmi értelme sem volt/ vagy ellentmondtak az addigi részeknek, 80%-át a fillereknek köszönhetjük. Cikk írónak ajánlom a középiskolás nyelvtan átnézését.

Ragnafan1992 2017.10.01. 15:47:56

@Lavirintos: Akkor jönne a jogos kérdés: Kishi miért nem tett semmit ez ügyben? Miért hagyta kicsúszni a dolgokat a keze közül. De ne a fillerek legyenek mindennek az okai. Ez olyan, mintha a focimeccs elvesztését arra akarnám hárítani, hogy szar volt a csukám. Nem arra, hogy nem tudok jól játszani. Elismerem, hogy vétettem néhány hibát a cikk írása során helyesírásilag.

Inzon 2017.10.07. 20:17:38

@Lavirintos: Pontosan ez volt az oka annak, hogy ki$hi széttrollkodta az egészet. Egy ideig a manga még őrizte méltóságát. A baj csak az, hogy a mangaka magára vette a dolgot, és elkezdte széttrollkodni a történetet.
Én a 603. fejezet körül hagytam abba rendszeres olvasást. De utána még mélyebbre zuhant a manga színvonala
Mintha ki$hi és az animekészítők versenyezte volna egymással, hogy ki tud nagyobb ostobaságot készíteni.
Persze az animésok nyertek. :)
süti beállítások módosítása