Sziasztok!

Mostanában sajnos nem volt túl sok időm más animéket nézni mint a jelenlegi szezonos sorozatok új részeit szóval most csak egy nagyon rövid ám de nagyon elborult animét hoztam nektek. Ez a Dead Leaves!

dead_leaves_poster_by_hellgirl66618-d7j64p1.jpg

A Dead Leaves egy 2004-ben készült alig 1 órás anime amit a Production I.G stúdió készített és az az Imaishi Hiroyuki rendezte akinek többek közt a Gurren Lagann-t, a Panty and Stocking-ot és a Kill la Kill-t is köszönhetjük. Műfajilag Sci-fi Komédia.

Nagyon egyszerű magáról a történetről beszélni mert egyrészt gyakorlatilag nincs is ami meg van az olyan egyszerű mint a faék. Adott két főszereplőnk Retro egy TV fejű emberke illetve egy Pandy nevű nő akik meztelenül térnek magukhoz a nagy semmi közepén és nem emlékeznek semmire sem az életükből.

dead_leaves_001.jpg

Jobb dolguk nem lévén bemennek a közeli városba ahol máris bűnözőnek állnak és 5 perc múlva már a nyomukban a fél rendőrség akik el is kapják őket majd hőseink a Holdon kialakított börtönbe kerülnek ahol egész nap kényszerzubbonyban vannak és dolgozniuk kell miközben a szadista őrök kegyetlenkednek mindenkivel.

dead_leaves_008.jpg

Hőseink nem is bírják sokáig a helyet illetve a teljesen elmebeteg társaságot és gyorsan meg is lépnek a többi rabbal együtt  miközben egy rejtélyes nő figyeli minden lépésüket és hőseink is szépen lassan kezdenek visszaemlékezni előző életükre.

Mint mondtam nem egy nagy eresztés a történet de önmagában kellemesen egyszerű viszont ahogyan tálalták na az nem semmi. Ez a létező legelborultabb anime amit kb az Excel Saga óta láttam. Nincs olyan tizedmásodperce ami ne keltene olyan hatást mintha az alkotók egy kiadós LSD + Ganja kombó tripp közben találták volna ezt ki. De pont ennek köszönhetően a készítők is tudták nagyon jól, hogy hogyan kell kezelni a sorozat ezért a sorozat egy mp-ig veszi magát komolyan ugyanakkor mint társadalomkritika is meglepően jól működik köszönhetően az elején bemutatott város-nak és annak a lakóinak. De ami a legnagyobb pozitívuma, hogy a sorozat egy nagy 50-es pörgés, nincs egyetlen üresjárat sem mert mindig történik valami legyen az autósüldözés, szökés vagy éppen egy nagyon elborult szexjelenet.

dead-leaves-pictures-2.jpg

A látványról sokat nem is kell beszélnem mert kvázi az egymaga elviszi az animét a hátán. Teljesen elborult az egész mind a háttérdizájn mind a karakterábrázolás viszont meglepő,hogy ennek köszönhetően sokféle kinézetű karaktert láthatunk az animébe vagyis ilyen téren nagyon változatos , nem kell 20-30 ugyanolyan kinézetű bishit meg bishoujo-t bámulnunk.. Az akciójelenetek meg mint mondtam olyan pörgősek, hogy a Halálos Iramban szériát csuklóból visszapofozza retardföldre.

dead_leaves_005.jpg

Persze azért itt is van 1-2 dolog amin nagyon nem lehet napirendre térni mint például......

dead_leaves_013.jpg

Igen egy Pikachu bébi szarrá gunfightozza a főgonoszt. Mit szívtak ezek? Viszont pont ebből adódik a sorozat szerintem egyetlen negatívuma vagyis, hogy sokszor már olyan mértékben elborult,hogy egyeseknek sok lehet ez a cucc viszont ezért nem vontam le pontot mert ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.De az a poén,hogy még így sem érződik gagyinak az egész anime mert abszolút beleillik az összképbe ahogyan a fanservice is.

Aztán a karakterek. Pandy és Retro tökéletesen kiegészítik egymást ketten együtt remek főhős párost nyújtanak amolyan beszívott Bonnie és Clyde párost láthatunk. A főgonosz csaj akinek egyszer sem hangzik el a neve szintén nagyon szórakoztató a maga elborult módján még annak ellenére is, hogy az érvei totál klisések és szerintem nem is kellettek volna bele mert azok nélkül is működött volna ez az egész.

dead_leaves_012.jpg

A mellékkarakterek pedig a létező legelborultabb figurák a világon. Van egy orvospofa aki nagyobb szerepet kap illetve egy másik fazon egy furóf@al! Illetve az őrök se semmik kapunk egy zöld , elmebeteg véznát és egy Hulk-ot akik kvázi elpusztíthatatlanok.

dead_leaves_003.jpg

Nem sok zene van a sorozatban de amik vannak azok mind jók még az Ending is.

Nos ennyi volna a Dead Leaves egy teljesen elborult de mindezek mellet egy piszkosul szórakoztató mindfuck amitől az égvilágon semmit sem szabad elvárni csak élvezni kell a betépettségét. Pont mint a Virsli Parti esetében.

Dead Leaves

- Idő: 2004

- Stúdió: Production I.G

- Rendező: Imaishi Hiroyuki

- Műfaj: Sci-Fi, Komédia

- Opening: -

- Ending: THE MOON by Dj Ishikawa vs. Future Breeze

-Hossz: 53 perc

Tetszett:

- Egyszerű de kellemes a történet

- A létező legelborultabb látvány a világon.

- A poénok eszméletlenek

- Az akciók pörgősek

- Nincsenek üresjáratok

- A teljes szereplőgárda

- Zenék

- Ending

Nem Tetszett:

-Néhol már túl sok az elborultság

Értékelés:

- Százalékban: 98%- Király

- Pontban: 10/10

Igen erre a sorozatra megadtam a 10/10-et mert az alacsony költségvetésből mindent kihoztak amit csak lehetett. Mindenképpen nézzétek meg garantálom, hogy nem fogtok unatkozni rajta. Mára ennyi voltam Sziasztok!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr8312585571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ragnafan1992 2017.06.11. 16:27:42

Ez nagyon agymenés, annyi szent.

TheGrox96 2017.06.11. 17:03:12

Lesz majd kritika az új Yu-Gi-Oh! moziról?

Mangekyo22 2017.06.14. 14:51:06

@TheGrox96: Biztosan lesz, de melyikre gondoltál? Az új "Dark Side Of Dimensions"-ra gondoltál?
süti beállítások módosítása