Sziasztok. Megígértem és tartom is magam az adott szóhoz. 2012-ben a Pierott stúdió és Ki$himoto úgy gondolták, hogy ideje megcsinálniuk Kishi saját paródia szériáját. Éppenséggel a Bleachet éppen most fejezték be (összecsapták, majd a mangakájának ajtót mutattak.). Paródiát csinálni nem is lett volna rossz ötlet, hiszen Go Nagai-nál anno bevált a Go Nagai World című remek szórakozást nyújtó anime esetében és a Nyugatiak is élvezték a Tini Titánok: Harcra Fel!-t. Szóval, 2012 Április 3.-án vetítésre került az első rész és anno se Mangekyo se Roland nem szerette meg. Sőt! Egyből megutálták érthető okokból.

759dd20c7d5ca3cc630e2d27e2a7f63e1333392499_full.jpg

Eme történet főszereplője Rock Lee, aki mindenáron be akarja bizonyítani, hogy remek ninja lehet belőle csakis taijutsuval. Csakhogy ehhez számtalan poénon, hülyeségen és marhaságon keresztül vezet az útja. Lényegében ezzel összefoglaltam a történetet, ami rendben is van. Az epizódok nem igazán követik történeti szempontból egymást és ez így van rendben. A zenék nagyon jók lettek, főleg az első opening. A látványnál voltak problémák sajnos. A karakterek még rendben voltak, de a hátterek egyszerűen borzalmasak. Mintha Paintet használtak volna a hátterekhez. Nem olvastam a mangát, úgyhogy ezt nem tudom, hogy a mangában is így van, de a legnagyobb negatívum így sem a látványban, hanem a humorban látszódik meg.

rock-lee-sd-1_0.jpg

A humor alapja a 2003-tól futó Bobobo-Bo- bobo című anime volt. Avagy, a humor a kiszámíthatatlanságban rejlett. Ebből még az első 10-15 részben működött. De azután átestek a ló túloldalára és átment az egész full kreténbe és már inkább fájdalmasak lettek a poénok. Ez itt még nem igazán volt kiakasztó, hanem az, amit a Shippudenbe is eljátszottak és egy hatalmas marhaság volt. Alpári humor. Túl sok hugyozós, fingós poén volt. Példát mondva: Lee a fingjából képes Rasengant csinálni vagy Akamaru lehugyozza Hinatát. Gratulálok Kishi, neked aztán van humorérzéked. A másik koporsószöge, a poénok folyamatos ismétlése. Túl sokszor öltöztetik be Nejit, túl sokszor Lee játszik totál idiótát, amiért Tenten egy jól irányzott pofonnal reagál rá. Ezzel rendben elcseszik az egészet, pedig volt jó reménysugár. Voltak benne igazán jó félreértett szituációk, utalások. Erre jó példa, amikor Lee felpofozta Sakurát, mert az őszinte szerelmi vallomása közben megcsípte egy méhecske. Egy epizód meg az akkortájt szénné hypeolt (valójában középszerő) Road to Ninja paródiája lett, ami már köröket vert rá a moviera.

7bd1529639fb4e8c010ab125fddd5ab0.jpg

Összegzés:

Látvány: 5/10

Történet: 7/10

Zenék: 9/10

Hangulat: 3/10

Végeredmény: 24/40.

A Rock Lee Shippuden legfőbb hibája, hogy éppencsak járkál, mikor a konkurencia már futóversenyeket nyert. Animék terén az említett Bobobo vítte a prímet.. De ott volt még az Omnistrife féle Fun With Akatsuki. Hazai téren is sokkal jobbat lehetett paródiák terén találni, az Egy Akatsukis Élete, vagy a Hebis Barmoknak köszönhetően. Az animét a rajongók is eléggé megosztva fogadták, ami engem meglepett, hiszen a Narutardoknak egy zsák használt wc papírt is el lehet adni, ha Naruto nevével van fémjelezve. Ennyi voltam mára. Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr4912477193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása