Sziasztok. Tudjátok mi a nehéz egy anime feldolgozásban? Meg kell felelnie a rajongók elvárásainak. Ezzel nem is lenne probléma, ha nem a minőség rovására megy. Ám ez cseppet se mondható el a Death Note élőszereplős tévésorozatról, amit 2015-ben adtak ki és sajnos cseppet sem lett jó. Helyette csak egy átlagos krimi sci-fi keverék lett, ahol itt-ott megtalálhatjuk a kötelező elemeket.

 maxresdefault_6.jpg

A sztori maradt a régi felállásban többé-kevésbé. Yagami Light egy étteremben dolgozik az egyeteme mellet. Csakhogy visszatér egy volt osztálytársa, aki börtönben ült, mert félholtra verrte őt és barátját. A gyökér megígéri, hogy most ki fogja nyírni, ha nem fizetnek neki. Mikor azt kívánja, hogy bár dögölne meg, lepottyan előtte a Death Note. Kezdetben fél használni, de amikor az ő és apja élete veszélybe kerül, kénytelen használni. Ekkor jelenik meg előtte Ryuk, a Death Note halálistene. Ekkor Light öngyilkos akar lenni, de helyette belefog a bűnözők kiirtásába. Ez L-nek is szemet szúr és megkezdődik a macska-egér hajsza kettejük közt.

8897cbbd69d606491e4bd8c6f8edfcac1433655155_large.jpg

Aki azt mondja eddig, hogy nem is így volt az animébe, annak igaza van. Ugyanis, adaptációnak teljesen csapnivaló. Nagyon sokat ferdítenek, összekutyulják az amúgy eléggé egyenes sztorit. Ráadásul sok karaktert is átírtak. Light például egy nagyon gyáva alak és annyit vinnyog, hogy Ryuk lányként szólítja meg (Light-chan). L meg egy ideig a női fanoknak eleget téve folyton leveti a felsőjét. Ryuk meg egy humorosra megírt karaternek képzelték el. Ehelyett irritáló és idegesítő lett. A CGI pedig a filmhez képest is rosszabb lett. Ezekután nem csodálkoztam azon se, hogy Remnek kevesebb szerep jutott. Ráadásképp női szinkronhangja van.

Ezekután az olvasó fejében az jelenhet meg, hogy a 11 részes sorozatból maximum kettőt néztem meg, mert agyilag felhúzott. Jelenthetem, hogy nem erről van szó. Végignéztem és kijelenthetem, hogy azért vannak jó pontjai is. A színészek jól alakítanak, főképp Yagami Soichiro, Light apja. A szeméből látható volt a vívódás az apa és a nyomozó oldala között. A 10-ik részben látott apa-fia párharc kifejezetten tetszett. További pozitívumok, hogy néhány megváltoztatott jelenet kifejezetten tetszett. Ilyen volt pl. hogy Amane Misa mielőtt megszerzi Ryuk halállistáját, Mikami Teru (aki az animében szintúgy Kiraként ítélkezett) hamarabb elhappolja tőle. És a vége fele Light, Misa és Mikami találkoznak. De említhetném a filozófia oldalt is. Mikor Light az apja megmentése előtt megkérdezte magában, hogy: „aki egyszer ölt annak van leállás?” kérdésre bennem is megindult egy kis filozófia is.

Végeredményben a sorozat nem lett menthetetlenül szar, viszont jó se. Átlagos, ám pocsék adaptác ió. Számomra a 10/5 pont. Egyszer végignézhető. Köszönöm a figyelmet, további szép napot.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr9211815697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása