Szegasztok!

Aki jártas az animékben, annak nyilván feltűnhetett, hogy rengeteg "wars" anime van. Rail Wars, Jungle Wars, Venus Wars, Sakura Wars, s a mai alanyom, a Big Wars. Hogy mi ezekben az animékben a közön? Nos, hogy soha nem tudtak a közepesnél magasabb szintet megütni, ami nem jelenti azt, hogy kerülendőek, sőt, némelyiket érdemes legalább egyszer megnézni, sokkal  inkább az a probléma velük, hogy valahol elrontják az animét.

Mai alanyom a Big Wars a "szerencsésebbek" közül  való!

big_wars.jpg

A Big Wars egy 1993-as akció, horror, sci-fi anime, melyet a Magic Bus animációs stúdió készített Issei Kume és Toshifumi Takizawa rendezésével.

A film elején már kapjuk is a háttértörténetet, amire szükséged is lesz, ha tudni akarod, hogy mi folyik. Összefoglalva a távoli jövőben az emberiség hadban áll egy idegen fajjal, akiket "isteneknek" neveznek (vajon mennyit törhették a fejüket a két rendező eme eredeti és ötletes név kitalálásán), s eme háborút főhősünk, Akuh szemszögéből kísérhetjük végig (főleg), aki nem rég találkozik újra szerelmével, Darsa-val. Node közben megy a kavarás, hiszen amellett, hogy egy esetleges perverz kukkolja őket szex közben, kiderül, hogy az "istenek" átvéve néhány ember felett az uralmat kémeket szivárogtat be az emberek soraiba.

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0001.jpg

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0004.jpg

Jól hangzik ugye? Nos, magával a történettel nincs is gond, ahogyan a látványvilág többségével sincs. A probléma a megvalósítással van.

Kezdjük ott, hogy az idegeneknek nem csak a nevük béna, hanem ahogyan kinéznek! Most képzeljetek el egy idegen civilizációt, amiknek "istenek" a nevük..... Nos, nem tudom, mi ugrott be nektek, de tutira a közelében sem voltatok annak, amit kapunk az animében! Kérem szépen, itt az ufók nem mások, mint szőke hajú, sárga ruciban feszülő cicababák!

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0028.jpg

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0037.jpg

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0029.jpg

"Big Wars Episode II: A Szőke Cicababa Klónok Támadása"

Aztán ott van az említett látványvilág, ami többségében nem rossz, de sokszor vagy tök sötét minden, s fitymát sem láttunk, vagy meg valami olyan szürreális wtf dolgokkal szórják meg, amit nem lehet értelmezni!

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0008.jpg

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0009.jpg

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0010.jpg

"Ez elméletileg egy agymosáson átesett ember álma lenne, de szerintem inkább csak a helyi nővér tépett be"

Ami a látványvilágon, s az animén segít az a hallucinációk, amiket az emberek szenvednek el az idegenek fegyvereitől. Ettől ugyanis már-már Dead Space szintű hallucinációk elevenednek meg hőseink szemei előtt, amik idővel egyre durvábbak, ijesztőbbek és véresebbek lesznek! Annyira, hogy nem is merem belinkelni ide a durvábbakat!

Az akció jelenetek viszont megint gyengén muzsikálnak, mert sokszor vagy összevissza kapkodnak, vagy meg totál sötét minden, s nehéz kivenni, hogy akkor most ki merre...

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0032.jpg

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0012.jpgwatch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0013.jpgwatch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0014.jpgwatch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0018.jpgwatch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0021.jpg

"Az utolsó képkocka csak egy jelenetnek az eleje, a jelenet többi része - konkrétan szétmállik az egész arca a nőnek - túl durva a jó ízlésnek"

No de sajnos ezek a jó kis ötletek nem tudtak sokat segíteni az animén a kiszámítható történet, a gyenge humor és néhány béna ötlet miatt, melyek miatt sajnos az anime hangulata is félresiklott.

A karakterekről szándékosan nem írtam, mivel nagyon sablonosak, s már szót sem érdemelnek!

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0027.jpgwatch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0005.jpg

"Igen, az ott egy beszélő fej, mint az Óz A Nagy Varázsló filmből"

Összefoglalva mit mondhatnék a Big Wars animéről? Tele volt rengeteg potenciállal, amit sajnos nem használtak ki, helyette minden jó ötletre jutott legalább 5 hülye ötlet, ami max egy kezdő anime rajongó fejéből pattanhatott ki!

A hallucinációk miatt talán érdemes egyszer megnézni, de ha van jobb anime, akkor kár az időt rá pazarolni!

watch_big_wars_episode_1_with_english_subbed_at_gogoanime_001_0036.jpg

Big Wars

- Idő: 1993

- Rendező: Issei Kume és Toshifumi Takizawa

- Stúdió: Magic Bus

- Műfaj: Akció, Sci-Fi, Horror

- Hossz: 70 perc                                                                                          

Ami Tetszett:        

- Dead Space szerű hallucinációk

- Az alap ötlet ígéretes

Ami nem tetszett:

- Gyenge megvalósítás

- Nincsenek karakterek

- Idióta ötletek tárháza

- Semmilyen hangulat

Értékelés:              

Százalék szerint: 36% 

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 3.5/10 = Rossz

Mangekyo022.

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr411803053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása