Sziasztok!

Egy kissé tovább tartott a 2. széria megtekintése, mint ahogy terveztem, de a lényeg, hogy megnéztem és most elmondom róla a véleményemet!

theworldgodonlyknows.jpg

Egy kis emlékeztető azoknak akik nem olvasták az első évad kritikáját: A KamiNomi eredetileg egy 2008-tól 2014-ig futó ecchi-hárem-fantasy manga volt, amit Wakaki Tamiki írt és rajzolt. Az első évad 2010-ben látott napvilágot a Manglobe stúdió kivitelezésében és meglehetősen sikeres lett. Így tehát nem is volt kérdés, hogy jöhet a folytatás, ami 2011-ben futott és ezt is a Manglobe stúdió készítette, illetve Takayanagi Shigehito rendezte.

Az anime voltaképp ott folytatódik, ahol az első évad abbamaradt. Keima folytatja 100%-osan antiszociális kis gamer életét miközben néha megszakítja azt, hogy Elsie-vel együtt Elszabadult lelkekre vadásszanak.

the_world_god_only_knows_2_019.jpg

Igazából a történetről semmi újat nem lehet elmondani, hiszen ugyanazt a vonalat követi, mint az első széria. A legnagyobb változás az, hogy behoznak egy új szereplőt Haquát, aki Elsie-hez hasonlóan egy démon és ő is lelkekre vadászik, bár egyenlőre még társ nélkül.

the_world_god_only_knows_2_013.jpg

Illetve megkapjuk a mostani 3 csajt, akiken ördögűzést kell végezniük.

Elsőként itt van nekünk Kusonoki, aki egy olyan kemény csaj, hogy hozzá képest még egy betonfal is puhának tűnik.

the_world_god_only_knows_2_031.jpg

A csajszi kicsit irritáló a folytonos keménykedésével, de viszont a másik énje jól kiegészíti őt.

Chihiro mondhatni a sorozat legjellemtelenebb és legunalmasabb szereplője, aki minden héten más pasiba szerelmes, de mint mondtam, annyira jellemtelen, hogy ha nem lenne benne a sorozatban, akkor sem hiányozna.

the-world-god-only-knows-ii-07.jpg

Végül itt van Jun a fiatal segédtanárnő, aki a fejébe veszi, hogy szocializálja Keima barátunkat és megszeretteti vele a valóságot, persze a dolgok egész másképp sülnek el a végére.

Jun.PNG

Bevallom, hogy nekem az ő része tetszett a legjobban az egész animéból. Talán azért, mert az övé egyben a legvalósághűbb is ahogyan próbál Keima közelébe férkőzni. Mindezek mellet persze vannak részek amik főhőspárosunkkal foglalkozik és ezek is hozzák az első évad szintjét.

A Látvány ugyanolyan szép, mint az előző évadé. Jól vannak kidolgozva a hátterek és az effektek is hozzák a szintet. Ugyanakkor a karakterdizájn még mindig olyan lapos, mint az Alföld.

Voltaképp a szereplőkről sem lehet sok minden újat elmondani bár Keima még antiszockodóbb lett, hiszen már egy sisakot is használ a játékaihoz, plusz még mindig verni valóan irritáló a gyerek. Elsie meg elvan magában. Igazából a sorozat sok újdonságot nem hoz fel és ezért is nem lehet átfogóbb és hosszabb kritikát íni az ilyen folytatásokról.

A zenék szintén nagyon jól sikerültek és lényeges változás, hogy itt már az Opening zene full verziója is tetszett. Szerencsére ezúttal 1 ending zene van, amit Elsie szinkronja, azaz Itou Kanae ad elő. És voltaképp ez a dal is egész elfogadható.

Ezzel el is érkeztem a végére, tudom ez a kritika most elég rövidre sikerült, de mint már írtam szinte semmilyen újdonságot nem mutat fel, ugyanazon a sémán halad, mint az első széria, de továbbra is kellően szórakoztató és vicces, más szavakkal hozza az első évad színvonalát. Talán annyiban marad el tőle, hogy kissé belassult a tempó, de akinek tetszett az első évad annak ez is tetszeni fog. Ja és igen megnéztem a Tenri-hen OVA-t is, nem volt rossz, mondjuk inkább a 2. rész az, ami viccesebbre sikerült.

Kami Nomi Zo Shiru Sekai II.

-Idő: 2011

-Stúdió: Manglobe

-Rendező: Takayanagi Shigehito

-Műfaj: Ecchi-Hárem-Fantasy

- Opening: A Whole New World God Only Knows by ELISA

-Ending: Ai No Yokan by Itou Kanae

-Hossz 12 rész + 2 db OVA

-Tetszett:

-Még mindig jó a történet

-Elsie

-Szép a látvány és az effektek

-Jun történetrésze

- Jók a poénok

-Zenék

-Opening és Ending

- Nem Tetszett:

-Chihiro történetszála

-Kicsit lassabb a tempója mint az első évadé

- Karakterdizájn

Értékelés:

-Százalékban: 85%-Jó

-Pontban: 8/10

Nem tudom hogy ezek után fogok-e majd a 3.évadról is írni ha már ez is ilyen rövid lett. Majd még meglátom . Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr216390001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása