Szegasztok!

Az idei kezdés a mozikban nem volt valami nagy cucc, leginkább animációs filmek vannak jelenleg (Frozen, Lego Kaland, Mogyorós Kaland stb). Viszont egyszer csak megakadt a szemem egy filmcímen, amiről már sokszor hallottam régen. A címe az volt, hogy Robotzsaru, angol címén RoboCop.

Szerintem fölösleges mondanom, hogy ma a remake-ek és reboot-ok korát éljük, hiszen most is egy 1987-es filmet dolgoztak fel újra.

Hogy milyenre sikerült? Nos, bevallom, nem láttam az eredetit, így összehasonlítani nem tudom, de azért megpróbálom megírni véleményemet eme filmről.

robocop_2014_poster_photo_manipulation_by_isolatedartz-d6tuywo.png

A RoboCop alapjából véve egy sci-fi akció film, megdobva egy jó nagy adag humor és társadalmi kritika bombával, melyen egyedül csak az átlagos történet ront.

A történet szerint az igazságos is hihetetlenül demokratikus USA terrorban tart mindenkit egy hatalmas multinacionális cég robotja által, amiket viszont nem akarnak engedni az USA területén, mivel a különböző embervédelmi szervek szerint a robotok lelkiismeretlenek s érzelmek hiányában csak félelmet keltenek az emberekben. De persze a mamutvállalat feje kitalálja, hogy akkor alkossanak egy ember-robot hibridet, aki amellett, hogy elnyeri a kövér, pattanásos gyerekek szeretetét, hatalmas összeget hoz a konyhára. Nem is kellett több, Murphy, egy Detroit-i rendőr éppen egy merénylet áldozata lesz - amit néhány korrupt rendőr rendezett ellene -, s mivel benne megvan minden, ami igaz hazafivá teszi, megfogják, ami maradt belőle, s robotot alkotnak belőle.

Mint látható a történet nagyon középszerű, s habár van benne egy pár klassz csavar, sajnos látszik, hogy a történet inkább csak egy alibi a film létrejöttére.

De ezzel a negatívumokat le is tudjuk zárni, jöjjenek a pozitívumok, vagyis a társadalmi kritikái és mondanivalói, valamint a kicsit beteg, de szerethető humor.

A humor nagyon jóra sikerült, főleg, amikor keverik a társadalmi kritikákkal. Ilyen például a korrupt médiáról való véleménye a filmnek, amit olyan jól adagol nekünk a film a humor fegyverével, hogy bizony minden egyes alkalommal garantált volt a röhögés. De vannak rendes poénok is, mint például amikor a már átalakított Murphy és fekete rendőrtársa újra találkoznak, majd miközben mennek dolgukra, megszólal a haver, hogy "na most már színben is passzolunk egymáshoz". XD

Szó volt már a társadalmi és egyéb kritikákról, valamint a mondanivalókról, melyek ugyan nem váltják meg a világot, viszont jó látni, hogy vannak még filmek, amik még próbálnak ilyet adni a rengeteg akció jelenet közben. Ilyen például a "gépbe szárt szellem" elmélet vagy a korrupció.

Akciók is vannak dögivel, s nem rosszak, de persze senki nem várjon egy "The Avengers" (A Bosszúállók) szintet.

A zenék elmentek, ép annyira fokozták a hangulatot, amennyire szükséges volt.

Mivel nem láttam az eredetit, nem tudom összehasonlítani, de gondolom mindenkinek szemet szúrt, hogy lecserélték a régi páncélját, ami kicsit elbátorította a régi rajongókat, de megnyugtatom őket: később újra előkerül a régi, klasszikus páncél! ;)

 

 

Összességében nekem tetszett, s legalább egyszeri megnézésre mindenképpen ajánlani tudom!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr395852918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása