Sziasztok!


Mivel nem jutott semmiféle jókis bevezetőszöveg az eszembe ezért ezt a részt átugorva bejelentem hogy ma a C című animéről fogok nektek írni.

249781-aliya06.jpg

A C egy 2011-es anime amit a Tatsunoko Production stúdió készített eredeti ötlet (pffff na persze) alapján és Nakamura Kenji rendezte aki többek közt a Trapeeze,Tsuritama és a Gatchman Crowds sorozatokat is levezényelte.

Az alapfelállás annyira egyszerű mint az 1x1,főhősünk Kimmimaro 2-éves egyetemista  akit csak a tanulás érdekel de az iskola mellet 2 részmunkaidős állása is van hogy fent tudja tartani magát.

c_the_money_of_soul_and_possibility_control_037.jpg

De persze semmi sem úgy sikerül ahogyan ő azt eltervezte,folyton pénzhiánnyal küzd ,ám kilátástalan életébe hatalmas fordulat áll be mikor is különös figura,névszerint Masakaki aki a Midasz Bank képviselője egyszer csak megjelenik nála és egy csábító lehetőséggel áll neki elő: VÁLLALKOZÓ LEHET AZ ÜZLETI NEGYEDBEN.


c_the_money_of_soul_and_possibility_control_059.jpg

Persze a srác eleinte ellenáll de amikor egyre csak több lesz a pénze ő is beáll ebbe a negyedbe ami mint kiderül egy másik dimenzióban van,és itt a pénzszerzés különös módon zajlik: Az embereknek egymással kell csatázniuk a jövőjüket jelképező lény segítségével, aki veszít az csődbe megy  és ezáltal sokat veszít a jövőjéből is ami a való életére is kihatással van.

Kimimimaro-nak is harcolnia kell és hamarosan meg is kapja a társát, a világ legátlagosabb tsunderéjét Msyu-t és immáron ketten indulnak harcba vagyis inkább "üzletkötésbe".

c_the_money_of_soul_and_possibility_control_096.jpg

Illetve eleinte a segítségére van egy Mikuni nevű férfi is aki ugyan eleinte segít a srácnak de amikor beüt a krach és a Midasz Bank részvényei összeomlanak , városok tűnnek el és Japán is veszélyben van ellentétes oldalra kerülnek és egymással kell harcot vívniuk és tét ezúttal Japán sorsa.

c_the_money_of_soul_and_possibility_control_076.jpg

Na nagyvonalakban ennyi  ez a dolog amit nekünk itt keretsztoriként eladtak és igazából ha nem lenne egy pici szépséghibája  a dolognak akkor azt mondanám rá hogy tetszetős. Hogy mi az a kis hiba? Egyszerű: Ez se több egy Szörnycsatás animénál ,igazából ugyanazzal operál mint a Pokemon,A Digimon (Zsidó-Digimon LOL :) ) csak épp a keretsztori más és nincs több száz részesre elhúzva az egész.  Szóval kapunk egy újabb sablon szörnycsatás animét amit felruháztak egy olyan agyfájdító kerettörténettel amitől még Stephen Hawaking is fejfájást kapna. Ugyanis ez az egész bankos sztori csak azoknak érthető akik abban a szakmában dolgoznak vagy épp Zsitrollok és értenek a pénzhez, de az átlagember számára érthetetlen az egész.

A Látvány igazából elég kiábrándító,ez is nyomatja a GCI-t ezerrel de néhol nagyon is látszik a mesterséges látvány. A Szereplők kinézete hót átlagos, a vagyontárgyak közt ugyan van néhány ami dizájnilag jól néz ki de valójában azok se egy nagy agymunka eredményei,illetve ott vannak még a csaták is. A Csaták elképesztően átlagosan  vannak megcsinálva,gyakorlatilag normális csatát alig kapunk,szinte az összeset lezavarják 8 perc alatt sőt néha még annyi se. A Mikuni vs. Kimmimaro harc meg annyira kiábrándítóra sikerült hogy ahhoz képest még egy huszadrangú shounenfight is élvezetesebb.

c_the_money_of_soul_and_possibility_control_267.jpg

A Szereplőkön se agyalhattak valami sokat. Kimmimaro-nak igazából karaktere sincs annyira semmilyen az egész figura,Msyu meg mint már mondtam tsundere karakter,velük igazából nem is érdemes foglalkozni. Mikuni viszont megér egy misét. Hozzá megpróbáltak valami személyiséget kitalálni de valójában egy folyton nyafogó.pénzmániás emós lett belőle aki azt hiszi hogy pénzzel mindent megoldhat és a legsablonabb háttérsztori adták hozzá. Viszont Masakaki nagyon bejövős figura volt, Habár kinézetre olyan mint Joker és Beetlejuice közös gyereke ,mégis egy nagyon groteszk stílusa van neki. Persze van még pár mellékszereplő de ők annyira semmilyenek hogy nem is érdemes foglalkozni velük. Ja és szerepelnek az animében az IMF tagjai is akiknek olyan az angol kiejtésük mint egy megfázott Louise Grifinn-nek vagy Fran Drescher-nek.

Az egyetlen dolog ami tényleg tetszett azok a zenék voltak.  Háttérzenének ugyan belerakhatták volna a Pokemon csatazenéjét,nem vennénk észre semmi különbséget. Az Opening zene kifejezetten tetszett,a Nico Touches The Walls adja elő a dalt,kellemes kis Jrock szám az ending címe elég furcsa (RPG) de végülis az se rossz.

Mit is mondhatnék még ezek után a C-re? Semmit. Elmondtam mindent amit csak lehet. Igazából csináltak egy bankokról és pénzről szóló oktatósorozatot némi szörnycsatával és ennyi. Nem tudom hogy megérte-e rászánni az időmet,lényegében még most sem értek a pénzhez és a tőzsdézéshez,mondjuk én még euróba sem tudok átváltani.

C:The Money Of Soul and Possibility Controll


-Idő: 2011

- Stúdió: Tatsunaka Production

-Rendező: Nakamura Kenji

-Műfaj: Akció

-Opening: Matoryoshika by NICO Touches The Walls

-Ending: RPG by School Food Punishment

-Hossz: 11 rész

Tetszett:


-Némelyik vagyontárgy kinézete egész tetszetős

-Masakaki

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Sablon Keretsztori

- Szemrákot okozó látvány

-A Szereplők laposak mint  az Alföld

- A Csaták se valami izgalmasak

- Értelmezhetetlen banki megfogalmazások

-Semmivel sem több mint a Pokemon

Értékelés:


-Százalékban: 47%-Rossz

-Pontban: 4,5/10


Esküszöm ha már bank anime is van akkor a következő legyen mondjuk egy mosodás anime ,vagy virágüzletes na jó inkább abbahagyom. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr245670255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lightningangel 2013.12.01. 21:41:11

es a cliffhanger véget meg sem említetted ch :D egyetértek veled, felejthető darab

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.12.02. 14:14:58

szerintem roland van mosodás anime :D most hogy jobban belegondolok. Hmm van már szállodás, szállós,mixeres,pincéres,postás,nyomozós,favágós,környezet tudatos "zöld" anime, iskolás,gazdasággal foglalkozó,bankos stb stb... stb.. :D még olyan is van biztos amiben az ürülék a főszereplő :D Amúgy szerintem azért ez az anime 6 pontot megérdemel. Nem olyan rossz. A zenék tényleg jók, ha meg egyetemen tanultál közgazdaságtant alapfokon, akkor nem lesz gondod a szakkifejezésekkel. A látvány közepesen rossz, picit bakumanos ,hmm ja és sok a CGI :D

xxroland23 2013.12.02. 22:55:11

@Palacsintaxx:

Azt tudom hogy van mixeres az a Bartender,most néztem végig és nagyon jó,érdemes megnézni. Vendéglősnek ott a Working! ami szintén tetszett,postásnak ott van a Tegami Bachi és a Shigofumi, nyomozósnak ott a Detective Conan és ennyi amiket hirtelen fel tudok sorolni.

Van olyan anime is amiben egy megégett kenyér a főszereplő,sőt van olyan is amiben a vércsoportok kapnak főszerepet XD

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.12.03. 00:47:00

@xxroland23: ugye-ugye :D Amúgy végre megírtam én is az Attack On Titan kritikám, gondolkodtam a C-n de hmm az igazság az, hogy szinte már nem is emlékszem a történetére, pedig idén láttam. Kár érte, pedig meg volt ebben is a potenciál. Amúgy igazad volt vele ,hogy sablon szörnyharcolós anime, tulajdonképpen már jó ideje csak sablonokat gyártanak, az idei év rémes volt. A log horizon, és a kill la kill pl példának okáért tetszett az elején, de míg az első unalomba fulladt addig a második animéből ,ha láttad az első részt, akkor láttad az összeset (ami eddig megjelent) rémes :(
süti beállítások módosítása