Sziasztok!

Sokan írtátok a F/S Night kapcsán hogy inkább az előzmény sorozatról kellet volna véleményt írnom hiszen az jól bemutatja hogy hogyan is kezdődött az egész. Azon a véleményen vagyok hogy jobb ha inkább a Night-ot nézik meg előbb bár elég vegyesek a kritikák vele kapcsolatban.

A Fate/ Zero-ról viszont szinte csak jót lehet olvasni,lássuk hogy tényleg igazak-e!

Jöjjön a Fate/Zero kritika!

A KRITIKA MINDKÉT ÉVADOT MAGÁBA FOGLALJA!


fate_zero_anime_1st_season.jpg

Ahogyan a F/S Night úgy a Zero is először visualnovelként jelent meg majd csak azután jött a manga amit ugyanaz a két mangaka alkotott meg akik a Night-ot is készítették. A Sorozat 1.évada 2011-ben került adásba és az ufotable stúdió készítette akik a Ninja Nonsense és a Kara No Kyoukai filmeket is készítették,a rendező pedig Aoki Ei volt aki a Girls Bravo és a Hourou Musuko sorozatokat is levezényelte illetve az 1. Kara No Kyoukai filmet is készítette.

Lássunk is neki.

Maga az anime a Night előzmény sorozata,a történet a 4. Szent Grál Háború idején játszódik.

Már a sorozat elején kiválasztják a 7 mágust akik képesek lesznek a Szolgákat megidézni. Természetesen az egyikük Kiritsugu akit már a Night-ban is sokszor emlegettek, illetve annak gonosza is itt van Kirei,az Egyház küldötte mert hát ugye a Grál csakis őket illetheti meg.

Kiritsugu.jpg

fate_zero_01_07-57.jpg

Persze nem ők az egyetlen főbb szereplői a sorozatoknak de róluk majd később. Tehát  a szereplők megidézik a szolgákat és ezzel kezdetét veszi a Szent Grál-ért folyó küzdelem és mindenkinek megvan a saját indoka a győzelemre. A Történet előrehaladtával egyre több dolog kerül ki a főbb szereplőkről,megismerhetjük a szolgák múltját is illetve tökéletes összképet kapunk arról hogy mi is történt 10 évvel Emiya Shirou története előtt.

Ha nagyon spoilermentes történetleírást kéne csinálni akkor ennyi megteszi habár erről elég nehéz spoilermentesen írni mivel a sorozat nagyon összetett,cselekményekben gazdag és iszonyatosan pörög. Voltaképp ugyanaz a sztorija mint a Night-nak de viszont ebből sokkal többet kihoztak mint abból. Szóval a  történet szerintem még mindig nagyon érdekes. Jól fel vannak vezetve a csaták és a történetszálak is és van benne egy csipetnyi humor is.

Látvány. A Sorozat lehengerlő látvánnyal rendelkezik olyannal ami még a Madhouse látványán is túltesz ami azért nagy szó.A Hátterek nagyon jól ki vannak dolgozva,a karakterdizájn is ütős lett habár Kiri-t és Kireit egy picit nehéz megkülönböztetni egymástól de ez legyen a nagyobbik gond,a CGI is gyönyörű lett de amik elviszik a látványt a hátukon azok a harcok. Már a Night-ban sem voltak rosszak a harcok de amik itt vannak azokhoz képest azok csak plázacicák hisztizései. Itt olyan harcokat kapunk hogy hűűűűűűűűha,a Saber kontra Berserker harc szerintem az egész anime csúcsa.

Lássuk a szereplőket. A Két főszereplő  azaz Kirei és Kiritsugu jelleme folyamatosan bontakozik ki a sorozat alatt de mondjuk egyikőjük sem egy túlzottan szerethető karakter. Kirei egy beképzelt alak,Kiritsugu pedig egy idealista alkat aki mindenáron hőssé akar válni (mártír p@cs). De azért a többi szereplő se semmi.

fate_zero_123.jpg

Először is itt van Waver illetve a szolgája Rider. Waver Kirei-hez hasonlóan egy rohadtul idegesítő és beképzelt karakter,az embernek az az érzése van vele kapcsolatban hogy valaki vágja már pofán de ököllel. Vele ellentétben Rider egy rohadt jól kitalált szereplő lett,a poénok 90-a pont hozzá köthető. Ő az a nagydarab de kedves fickó típus,amikor leáll piálni Saber-rel meg Archerrel az az egyik legjobb jelenete a sorozatnak.

fate_zero_009.jpg

Utána megkapjuk ezt a Ryuunosuke nevű srácot és a szolgáját Caster-t . Itt megint egy idegesítő ember de rohadt jól kitalált szolga párost kapunk. Caster ugyanis olyan szinten elborult hogy az már élvezet nézni, az egyik akciója simán egy horrorfilmbe is elmehetne.

fate_zero_176.jpgTYŰHA !!

fate_zero_007.jpg

Persze a Tohsaka család sem hiányozhat a csatából. Na itt már komolyan elgondolkoztam azon hogy a készítők csak ilyen "beképzelt f@sz vagyok" férfikaraktereket tudnak csak megalkotni?

Van egy fontosabb szereplő akiről még nem beszéltem,ő Irisvel Kiritsugu felesége.

fate_zero_003.jpg

Belőle ugyan nem nézné ki az ember de nagyon is fontos szerepe van a sorozatban ,néhány egész jó jelenet hozzá köthető.

Persze  Saber is megjelenik a színen mint Kiritsugu szolgája plusz nagyon jól beleszőtték a sorozatba a múltját és Berserkerrel való kapcsolatát is.

fate_zero_161.jpg

Szóval ők lennének a fontosabb szereplők,igazából csak azzal a 4 hapsi-val volt komolyabb bajom de a többi szereplő egész elfogadható bár mindközül Rider lett a legjobb.

Zenék: Csak nagybetűkkel írnám le hogy GYÖNYÖRÜEK. A Háttérzenék igazán ütősek főképp azok amik a csaták alatt mennek. Az 1.évad Op dalát az Angel Beats-ből megismert LiSa énekli és ha szabad ezt mondanom jobban bejött ez a dal mint a Night Op-ja,az Endinget pedig az akkor még pályakezdő Eir Aoi adja elő,nem rossz a dal de annyira nem jött be mint az Opening. A 2.évad Op-dalát a Kalafina adja elő akik eddig olyan anikéhez énekeltek fel dalokat mint a Kara No Kyoukai filmek,a Madoka Magica és a Black Butler,az endingről pedig az akkor még szintén pályakezdő Luna Haruna adja elő mondjuk itt is jobban tetszett az opening mint az ending.

Nos ezzel be is fejezném a kritikát. Mit is mondhatnék el összegzésképpen róla? Csak annyit hogy Rohadt Jó volt mindkét széria bár a 2.évad már inkább a Kirei-Kiritsugu szálra ment rá de még így is jó volt. Állítólag azért szedték ketté hogy a minőség ne romoljon és ha tényleg ez volt az ok akkor megérte kettészedni elvégre a jó dolgokra érdemes várni.

Fate/Zero 1.Évad


-Idő: 2011

-Stúdió: ufotable (Ninja Nonsense,Kara No Kyoukai)

-Rendező: Aoki Ei

-Műfaj: Fantasy

-Opening: Oath Sign by LiSa

-Ending: Memoria by Eir Aoi

-Hossz :13 rész

Tetszett:


-Nagyon jó a történet

-Jól kitalált szereplők

-Rider és Saber

-Lehengerlő a látvány

-Rohadt jó harcok

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:

-Idegesítő Férfi szereplők

Fate/Zero 2.évad


-Idő: 2012

-Stúdió: ufotable

-Rendező: Aoki Ei

-Műfaj: Fantasy

-Opening: To The Beginning by Kalafina

-Ending: Sora Wa Takaku Kaze Wa Utau by Luna Haruna

-Hossz: 12 rész

Tetszett


-Hűen folytatja az 1.évadot

-Még mindig lenyűgöző a látvány

- Még mindig jók a harcok

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Sokkal inkább a Kirei-Kiritsugu szálra koncentrál

-A 4 hapsi még mindig idegesítő

Értékelés:


1.Évad

-Százalékban: 94%-Kiváló

-Pontban :  9/10

2.Évad

-Százalékban: 94 %-Szintén Kiváló

-Pontban 9/10


Nos tehát ez volna a véleményem a sorozatról. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 



A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr765398658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2013.07.10. 19:08:16

"Ahogyan a F/S Night úgy a Zero is először visualnovelként jelent meg majd csak azután jött a manga amit ugyanaz a két mangaka alkotott meg akik a Night-ot is készítették."

Még mindig nem. A Fate/Stay Night volt visual novel, a Fate/Zero pedig előzmény light novel, melyet Urobuchi Gen írt.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.07.10. 20:29:43

:D de a hibák ellenére, egész jó kis kritika lett. Én is hasonló véleménnyel vagyok a két évaddal kapcsolatosan. Eszméletlen pörgős remek karakterek, és itt azért jobban kiemelték a servantokat . Pl ugye a night-ban rider, és a caster nem voltak annyira fontosak. Inkább hatottak mellékszereplőnek, tölteléknek/ pedig az a rider különösen csinos volt egy ilyen servant nekem is elkéne itthonra he hehe mondanám ha otaku lennék/ Nekem itt rider volt a kedvenc karakterem,de azért a caster sem volt semmi :D

xxroland23 2013.07.15. 03:57:07

@Palacsintaxx:

Ráadásul az ufotable bejelentette hogy a Fate/ Stay Night-ból is új sorozatot fognak csinálni.

myanimelist.net/forum/?topicid=630163

Remélem hogy Shirou normálisabb szereplő lesz mint amilyen a Deen féle változatban volt.

conor_r 2013.07.18. 00:25:59

"Ahogyan a F/S Night úgy a Zero is először visualnovelként jelent meg majd csak azután jött a manga amit ugyanaz a két mangaka alkotott meg akik a Night-ot is készítették. "

Áááá, már majdnem, de ez se jó, bár múltkor leírtam a Fate-eknél hogy meg mint születek, de most előttem lévő komentbe már újból leírták, így nem ecsetelem, na de mielőtt írsz egy ilyen terjedelmű kritikát az angol wikipedia-ra vagy wikia-ra érdemes felmenni az adott dologgal kapcsolatba és utána olvasni nagy vonalakba, mert most ilyeneket leírsz (amiket nem tudom honnan szedsz), és akik képbe vannak már az előbb említett mondatnál abba hagyja az olvasást, aki meg nincs képbe azok ezt fogja tovább adni amit itt olvastak.

További pontatlanság:
"itt van Kirei,az Egyház küldötte mert hát ugye a Grál csakis őket illetheti meg."
Az egyház nem tart igényt a Grálra mert nem ismerik el az igazi Szent Grálként amiből Jézus is ivott, ők csak igazából felügyelők, viszont a hátérben azért szervezkednek, mert azzal tisztába vannak hogy hatalmas ereje van annak a Grálnak is amiért a mágusok megküzdenek, és azért próbálják meg az általuk érdemesnek vélt személyt (Tohsaka) támogatni, hogy ő szerezze meg. Csak közbe Kotomine kezd rájönni arra, hogy mi élteti és ezért szól bele egyháztól függetlenül a Grál háborúba.

conor_r 2013.07.18. 00:36:21

@Palacsintaxx:
"Pl ugye a night-ban rider, és a caster nem voltak annyira fontosak. Inkább hatottak mellékszereplőnek, tölteléknek/ pedig az a rider különösen csinos volt egy ilyen servant"
Ha szerencsések vagyunk akkor az új ufotable anime a játék maradék részét fogja adaptálni, ott pedig nagyon sok szerepe lesz Rider-nak és mesterének is Sakura-nak, ott fog minden nagyobb dolog kiderülni róluk, például hogy milyen "hősi lélek" is Rider és Sakura múltja is.
Szóval ha minden jól alakul akkor kaphatsz belőlük még egy nagyobb dózist. :D

Illetve kihangsúlyozom, hogy a mozi filmet Fate/Unlimited Blade Works-öt is érdemes megnézni azoknak akik nem látták, mert mint az anime az is a játék cselekményét adaptálja. Meg amiről eszembe jutott, hogy ott is van a szűk játék időhöz mérten Caster-nak egy nagyobbacska szerepe.

conor_r 2013.07.18. 00:41:42

Ja meg még annyi, hogy aki nézi a Zero-t ne a Tv-ripet nézze, érdemes a Blu Ray változatot beszerezni, mert az bővitet jeleneteket tartalmaz és a cenzúrát is kivetek belőle.
spoiler:
pl: Amikor Caster-ék búvóhelyére érnek Rider-ék akkor láthatjuk a kisgyerekek tetemeit, és így vizuálisan is durvább hatást kelt, hogy mért akad ki annyira Waver.

xxroland23 2013.07.18. 04:03:21

@conor_r:

Csak az a gond hogy a Blue-Ray változatok vagy rohadt nagyok és kb 1 hónap mire lejönnek torrenten vagy pedig nincsenek fent sehol sem. Pedig a cenzúramentes sorozatok általában jobbak. Mondjuk az eddigi legfurcsább cenzúrát a Samurai Girls-ben láttam ahol tintapacákkal takarták el a csajok nemesebb szerveit :D

conor_r 2013.07.18. 10:20:16

@xxroland23: Hát Nyaa-n és BabakBT-n általában fent vannak és seed-elik is őket. Inkább a probléma az szokott lenni, hogy akik magyar felirattal nézik azoknak nem passzol hozzá a tv-rip-es felirat a más fps miatt.

A cenzúrába meg nekem ami mindent visz a Sayonara, Zetsubou-Sensei-jé, amibe úgy oldották meg az anime adaptációba, hogy a mangaka fejével takarták ki a kényes részeket. :D
<a href="http://xorsyst.com/wp-content/uploads/2008/04/sayonara-zetsubou-sensei-01.jpg">Sayonara, Zetsubou-Sensei cenzúra</a>

conor_r 2013.07.18. 10:20:16

@xxroland23: Hát Nyaa-n és BabakBT-n általában fent vannak és seed-elik is őket. Inkább a probléma az szokott lenni, hogy akik magyar felirattal nézik azoknak nem passzol hozzá a tv-rip-es felirat a más fps miatt.

A cenzúrába meg nekem ami mindent visz a Sayonara, Zetsubou-Sensei-jé, amibe úgy oldották meg az anime adaptációba, hogy a mangaka fejével takarták ki a kényes részeket. :D
<a href="http://xorsyst.com/wp-content/uploads/2008/04/sayonara-zetsubou-sensei-01.jpg">Sayonara, Zetsubou-Sensei cenzúra</a>

xxroland23 2013.07.18. 14:49:31

@conor_r:

Tényleg a Zetsubou cenzúrát el is felejtettem,bár már jó régen láttam a sorozatot. Általában én is a Nyaa-ról töltöm le az újabb sorozatok részeit meg zenéket.

Noel Vermillion 2013.08.28. 21:50:48

Imádom a Fate/Zerot!Egyik legjobb anime,amit eddig láttam,nem véletlenül dícsérik olyan sokan!
Stay Night sem rossz,de a Zero szintjét meg sem közelíti.
Zeroból én szinte minden főbb karaktert szeretek valamennyire,csak Kirei-t nem.
Kedvenceim: Saber,Rider,Gilgamesh,Caster,Waver,Ryuunosuke,
Kayneth,Kiritsugu

Nem tudom,mi bajod Ryuunosuke-al,ha Castert bírod.
Szerintem ő tökéletesen passzol Casterhez,mindketten nagyon őrültek,jól kiegészítik egymást.
És az ismertetőből kimaradt 2 fontos szereplő: Kayneth és Lancer!

1. Opening és Ending nagyon ütős,nekem az Ending kicsivel jobban tetszett,nem csak a dal,hanem azok az állóképek is,amik a hősök múltjából mutatnak be egy-egy fontos jelenetet.Rendkívül hangulatos.

2. OP/Ending szintén jók,ezek közül viszont az Opening tetszett jobban.

Szóval ez egy nagyon király anime,fantasy rajongóknak kötelező!
süti beállítások módosítása