Sziasztok!

Nos elérkezett az idő hogy elmondhassam a véleményemet eme nagyrabecsült műalkotásról!

Ma alanyom a Gunslinger Girl című anime lesz!

gunslinger.jpg

A Gunslinger Girl az azonos című manga alapján készült amit Aida Yuu készített és a  Dengeki Daioh magazinban jelent meg 2002-2012-ig. Az animét pedig a Madhouse stúdió készítette akiknek a munkásságát talán nem kell bemutatnom nektek.A Sorozatot Asako Morio rendezte aki a Cardcaptor Sakura,a Nana és a Chihayafuru sorozatokat is csinálta. A Sorozat maga 2003 és 2004 között futott.

Akkor lássunk is neki.

A Történet Olaszországban játszódik napjainkban ahol is a terrorizmus ellen egy új megelőzési módszert találtak ki: Olyan kislányokat képeznek ki gyilkolófegyverekké akiknek szörnyű életük volt,őket agymosásnak vetik alá majd jöhet a kiképzés majd végül élesben is bevetik őket.

Főszereplőnk Henrietta is egy ilyen lány,a szüleit és testvéreit brutálisan lemészárolták csak ő maradt életben .

gunslinger_girl_007.jpg

Kezelését követően egy Jose nevű ember partnere lesz.

gunslinger_girl_006.jpg

A Történet folyamatával betekintést nyerhetünk a szervezetük életébe,megismerkedhetünk a többi szereplővel illetve szem és fültanui lehetünk annak hogy hogyan kell egy nem Japánban játszódó animét jól csinálni.

Dióhéjban ennyi az anime,túlsok mindent sajnos nem lehet elmondani róla mivel elég egyszerű története van és olyan sok minden sem történik a sorozatban hogy oldalakat lehessen írni róla.Lényegében annyi történik benne hogy a lányok bevetésre indulnak,lövöldöznek egy párat,néhány embert ki is nyiffantanak ezek után hazamennek és próbálnak átlagos lányként viselkedni. És az anime ezeket mutatja be. És most nyilván azt várjátok hogy lehúzzam hogy mennyire unalmas így az egész. HÁT NEM! Ugyanis az anime egyáltalán nem unalmas,jó van benne pár rész amiben gyakorlatilag semmi nem történik de még így is roppant élvezetes sorozatról van szó.

A Látványt szerintem ecsetelnem sem kell hiszen mindenki tudja hogy a Madhouse stúdió látványilag magasra teszi a mércét.Itt is ez a helyzet,a látvány gyönyörű,a szereplők is jól ki vannak dolgozva,a csaták meg bármelyik lightosabb akciófilmben megállnák  a helyüket.Nem beszélve az olasz tájak és utcák ábrázolásáról.

A Karakterek elég árnyaltak,egyáltalán nem lehet tudni hogy most ki gonosz és ki jó szereplő. Úgy sok mindent nem lehet róluk elmondani mert mindegyik szereplő egy végletekig érzelemmentes egyén,na jó Triela az egyetlen személy aki érzelmeket is mutat az egész sorozatban.

gunslinger_girl_003.jpg

A Szereplőkről túl sok mindent nem lehet elmondani szóval lépjünk tovább.

Amit még nagyra értékeltem a sorozattal kapcsolatban hogy nem követi a szokásos animés sémákat szóval nincs hű de gonosz ellenség meg ilyenek hanem végig egy témán tud maradni illetve az is értékelhető hogy végre az olaszság ábrázolása nem merül ki abban hogy mindenki "bambinázza' egymást meg 20 percenként pizzát eszik.Tehát a Gunslinger Girl-nek sikerült ami az Arcana Famigliának nem.

Jöjjenek a zenék. Egy szó:GYÖNYÖRÜEK!


A Sorozatban hallható zenék kifogástalanok,a klasszikus zene jól illik a sorozat hangulatához nem egyszer csendülnek fel benne híresebb darabok mint például Mozart: Requiem című műve vagy pedig ami végképp felteszi az i-re a pontot az a végén hallható Örömóda.

Az Opening egy kellemes kis dal ami szintén angol nyelven van. Az ending szintén gyönyörű és az is illik a sorozat hangulatához.

Ez lenne tehát a véleményem az első évadról. Egy kellemes kis sorozat bár jobban tetszett volna ha egy picit több akciót pakolnak bele és kevesebb lelkizős pillanat van benne mert ezek nagyon el tudnak rontani egy sorozatot.De az ütős akciójelenetek ,a gyönyörű tájak és az hogy a sorozat kitört a sablonokból egy roppant élvezetes dologgá teszik a Gunslinger Girl-t. Nem dobtam tőle akkora hátast mint amilyet vártam de összességében ez egy jó sorozat. A Phantom azért jobban tetszett.

Gunslinger Girl


-Idő: 2003-2004

-Stúdió: Madhouse

-Rendező: Asaka Morio

-Műfaj: Akció-Dráma

-Opening: The Light Before We Land by The Delgados

-Ending: Dopo Il Sogno by OP.

-Hossz: 13 rész

Tetszett:


-Jó A Történet

-Érdekesek a szereplők

-Gyönyörű a látvány

-Triela

-Ütős harcok

-Zenék

-Opening és Ending

Nem Tetszett:


-Vannak benne unalmas epizódok

-Túl sok a lelkizés

-Kevés a Harci Jelenet

Értékelés:


-Százalékban: 86%-Jó

-Pontban: 8/10

 

Nos ennyi voltam mára legközelebbig SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr275205865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.04.07. 22:24:02

hmm egyébként ilyenkor nem értem a japán animéseket, mi jár a fejükben . Kisgyerekeknek, főleg lányoknak fegyvert adni, és így oldani meg a "válságot" ? Már maga a helyzet is komikus, lehettek volna idősebbek is, és miért pont lányokat képeznek ki?

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2013.04.08. 03:03:23

@Palacsintaxx: nikita a bérgyilkosnősen kell elképzelni. Azért fiatal lányokat mert - a cikkből kimaradt, de - végeznek rajtuk különböző módosításokat, mechanikus beültetéseket (kvázi kiborgok?), és ez illetve az agymosás is sikeresebb volt lányokon a sztori szerint.

Amúgy azért kevés az akció, mert ez nem egy akció sorozat. Ez egy karakter dráma.
süti beállítások módosítása