Sziasztok!

Szeretitek a detektívtörténeteket? Én nem rajongok értük túlságosan talán ezért sem jön be a Detective Conan sem.Számomra elég egyhangúak az ilyen történetek. De mi van akkor ha feldobják az eddigi alapokat és rejtélyesebb környezetbe helyezik őket ,a detektív pedig egy igencsak fura szerzet.

Mai alanyom a Gosick című anime.

bdedf12eea93a46ff8fe20bb05c30bae1294963182_full.jpg

A Gosick az azonos című light novel alapján készült amit Sakuraba Kazuki és Takeda Hinata illusztrált és készített és ami 2003-2011-ig futott a Dragon Magazinban. Az anime pontosan követi a novel-t ugyanis a sorozat a novel befejezése után indult ezért pontosan feldolgozza azt. Az animét a Bones stúdió készítette a rendező pedig Nanba Hitoshi volt. A Sorozat 24 résszel és 1 speacial résszel büszkélkedhet.

Lássunk neki.

Az anime 1924-ben játszódik egy kis kitalált országban Saubure-ben. Itt működik a híres Szent Margit akadémia ahol a valóság és a szellemsztorik olyannyirra a mindennapok részei hogy azok kihatnak mindenkire. Ide iratkozik be egyik főhősünk Kazuya is ámbár nehezen illeszkedik be mível mindenki azt hiszi róla hogy ő a legendákban szereplő Fekete Kaszás.

gosick_021.jpg

Mindenki kerüli és történeteket gyártanak hozzá így a srác eléggé zárkózott lesz. Ez megváltozik mikor is egy nap elmegy az iskola könyvtárba ahol is találkozik egy másik furcsa szerzettel Victorique-el, egy érzelemmentes pökhendi gótlolival aki folyton rébuszokban beszél.

gosick_001.jpg

Ugyanakkor a lány rendkívüli képességgel van megáldva,éles elméjének köszönhetően rejtélyes bűncselekményeket old meg amiket senki más nem tudna persze a babérokat mindig féltestvére Grevil aratja le.

gosick_040.jpg

Az esetek eléggé sokszínűek mondjuk ezek csak az első néhány részben vannak így. Kapunk szellemhajós történetet,10 évre visszanyúló gyilkosságot amiben Victorique anyja a gyanúsított , különös gyerekrablásokat is megoldanak meg ilyenek. Ezek a sorozat feléig vannak így aztán kissé eldurvulnak a dolgok ugyanis felszínre kerül a lány és anyjának különös múltja illetve szerepet kap egy alkimista is aki a királyi udvarban szolgált évekkel ezelőtt,majd a lány apja is feltűnik aki a háttérből mozgatja a szálakat ami egy újabb háború kitöréséhez vezet.

Szóval nem  valami nagy az anime története de higgyétek el amit kihoztak belőle az több mint kielégítő. Amit kapunk az egy nagyon misztikus hangulatú, jól átszőtt és teljes mértékben szórakoztató anime. Mondjuk a 2. történet indítéka nekem nem egészen világos,aki látta az tudja miről beszélek,a vonatos eset is jól ki lett találva és ami a legfontosabb: Az esetek szépen le vannak zárva,nem lógnak a levegőben.

A Látványra nem lehet panasz,a szereplők szépen vannak megrajzolva és ez főképp Victorique-re vonatkozik bár ad némi RM vonatkozást a kinézete. Összességében nekem nincs bajom a gótlolikkal szerintem szépek akkor van gáz velük ha csak a fanok kedvéért rakták be őket de semmi jelentőségük nincs.Például ilyen Katja a Qwaser-ből is. A hátterekkel sincs gond,nagyon jól meg lett csinálva az a bizonyos feeling ami a 20-as évek Európáját jellemezte. A Látványról nem is lehet többet elmondani szóval haladjunk tovább.

A Szereplők ugyan sajnos nagyon sablonosak de javukra legyen írva hogy csak 1 szereplő van aki tök fölösleges és 2 aki iszonyatosan idegesítő de haladjunk sorban.Kazuya és Victorique eléggé sztenderd karakterek de legalább nem idegesítőek bár a lány pipázása egy idő már az agyamra ment. Aztán van egy tancsinéni Cecil aki amellett hogy borzalmasan idegesítő sokszor a csökkent értelműség jeleit mutatja.

gosick_242.jpg

Aztán persze hogy legyen egy hülye p@a is az animében ezért belerakják Avril-t aki csak azért szerepel  hogy Vic-nek legyen egy úgymond ellenfele de semmit nem csinál és eszméletlenül idegesítő a szinkronhangja.

gosick_259.jpg

A Sorozat vége fele feltűnik Vic apja is Albert is aki sajnos szintén sablon főgonosz és mind ezek mellet rohadtul irrítáló személyisége van,ha jellemeznem kéne akkor olyan mint Mini Hitler a Rosario To Vampire-ből. Tetszeleg mindenkinek,szektásít,Pofázni azt tud és a célja egy homunkulusz hadsereg a háborúhoz és terveihez a lányt is felhasználja és mindemellet csak eszközként tekint rá.

gosick_661.jpg

Kell még ecsetelnem? Miért kell minden főgonosznak egy beképzelt önelégült f@szfejnek lennie? Mondjuk elmesélik hogy csalódott az alkimistában akit bálványozott és ennek hatására megőrült de ez is már ezerszer látott sablon.

Feltűnik még egy Brian nevű fazon is aki mint kiderül Vic anyjának a szerelme,persze ő is feltűnik mint a lányáért harcoló édesanya.

gosick_683.jpg

Na persze hogy újabb RM párhuzamot vonjanak Shinku seiyuu-ja adja neki  a hangját viszont az Alberttel való harca piszok jól meg lett csinálva és nagyon látványos lett.

Szóval lényegében ők lennének a szereplők és ez a legnagyobb negatívuma is a sorozatnak hogy rohadtul sablonosak.

A Gosick-nak szerencsére sikerült az ami mostanában csak kevés sorozatn. Fennt tudja a tartani a hangulatát és az érdeklődést több részen keresztül.Ugyan van benne talán 2 unalmasabb rész de ezek szerencsére nem rontják el nagyon a sorozatot ,annyira.

Jöjjenek a zenék. A Sorozat zenéi gyönyörűek,az Opening egy kellemes kis Jpop dal. Tetszett de nem lett a kedvencem. Az első ending zene viszont nagyon bejött egy jókis gót pop szám (nem Ali Project mielőtt rákérdeznétek) és a klipp is jól meg lett csinálva. A 2. ending is szép lett de már az a dal se tetszett annyira

Összességében ez lenne a Gosick. Egy nagyon szépen megrajzolt,látványos és nagyon hangulatos anime szép zenékkel és ez egy olyan detektív anime amit talán még a fanatikus Conan rajongók is értékelnének. A Hangulata ugyan némiképp olyan mint az Odaát című sorozatnak ami ugyan nem gond lévén hogy szeretem azt a sorozatot. Az egyetlen nagy problémája a szereplők sablonossága de végeredményben ez egy nagyon jó anime,mindenképp nézzétek meg.

Gosick


-Idő: 2010-2011

-Stúdió: Bones

-Rendező: Nanba Hitoshi

-Műfaj:Misztikus Dráma

-Opening: Destin Historie by yoshiki lisa

-Endingek:Resuscitated Hope by Lisa Komine

               Unity by Lisa Komine

-Hossz: 24 rész

Tetszett:


-Aranyos történet van

-A Főszereplők szerethetőek

-Victorique

-Jól kitalált bűnügyek

- A történetek le vannak zárva

-Nagyon fordulatos és cselekményekben gazdag a sorozat

-Gyönyörű Zenék

-Opening és Endingek

Nem Tetszett:


-Sablonos és irrítáló szereplők

-Albert = Mini Hitler

-Vannak benne unalmas részek

Értékelés:


-Százalékban: 89%-Jó

-Pontban: 8.5/10


Nos ennyi lettem volna mára SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr325148647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2013.03.19. 20:02:53

A szüleivel kapcsolatos enyhe spoilereket kivenném

xxroland23 2013.03.19. 20:34:57

@Kvakond: Ha jól tudom te is írtál már róla nem? Vagy a Rozen Maiden volt?

Másképp nem tudtam volna írni róluk.Mondjuk azt szeretném megérni hogy kitalálnak egy olyan főgonoszt aki nem emós világelpusztító vagy pedig önelégült faszkalap.

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2013.03.19. 20:40:50

@xxroland23: Rozen Maiden volt, max említettem a Gosick-et is. Az apja még hagyján, de szerintem az anyja kimaradhat.

xxroland23 2013.03.22. 00:43:03

@Kvakond: És erről a szériáról mi a véleményed?

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2013.03.23. 14:43:28

@xxroland23: Eleinte szkeptikus voltam, mert a rejtélyek hagytak maguk után kívánni valót: vagy egyértelműek voltak vagy a néző számára kvázi megoldhatatlanok. Ami végül is roppant élvezetessé tette számomra ezt a sorozatot, az a két főszereplő közötti dinamika, mely képes volt a történet göröngyösebb részen is átvezetni.
süti beállítások módosítása