Sziasztok!

Ezt az animét Palacsintaxx ajánlotta nekünk, köszönjük szépen. Mivel nem valami hosszú ezért gyorsan végeztem vele és most beszámolok nektek róla.

Mai alanyom a Golden Boy című anime.

url.jpeg

A Golden Boy egy 1993-98 között futó Hárem-Slice Of Life-Komédia manga alapján készült amit Egawa Tatsuya készített. A Mangának  nemrég készült egy rövid folytatása is. Az anime pedig 1995-96-ig futott annak ellenére hogy alig 6 részes az anime. A Sorozatot a A.P.P.P stúdió készítette viszont a Production I.G is besegített a gyártásban és Hiroyuki Kitakubo rendezte.

Nézzük is a sorozatot.

A Főszereplőnk egy 25 éves rác Kintarou aki egyetemista volt de miután mindent megértett otthagyta és azóta állásról állásra kerekezik a biciklijével.

golden_boy_030.jpg

Az anime 6 részében a srác mindig más munkában találja magát és persze csinál egy kis galibát de aztán mindent sikerül helyre hoznia valahogy. Megfordul szoftvercégnél,Tésztabárban is dolgozik,uszodában is kipróbálja magát,lesz választási felelős sőt még animét is fog készíteni.

A Helyzetet azonban bonyolítja hogy a srác odavan a nőkért és a legtöbb galibát pont a perverz képzelgései okozzák. Képes WC deszkát puszilgatni is.

golden_boy_031.jpg

Csakhogy a csajok akikkel összeismerkedik sem nevezhetők apácáknak. Van itt vállalatvezető,gazdag kislány,volt olimpikon meg ilyenek.

golden_boy_032.jpg

Sőt van egy csaj aki a motorjával élvezkedik. Na az se semmi.

golden_boy_068.jpg


Rövidre fogva az anime egy ilyen helyzetkomédia szerűség jó sok női adottsággal fűszerezve.

Dióhéjban ez a sztori. Ugyan nem valami nagy a történet de amit kihoztak belőle azelőtt le a kalappal.Ugyan nem olvastam a mangát de ha az is ilyen piszok szórakoztató akkor lehet hogy bele kéne olvasnom. Az anime ugyanis annyira röhejes és szórakoztató hogy élvezet nézni.

Az anime ugyebár a 90-es években készült és ezt a látvány hűen tükrözi ,mondjuk egy picit szebb is mint a legtöbb hasonló anime. A Szereplők szépen ki vannak dolgozva,a hátterekkel sincs gond és ami a legfontosabb: a csajoknak nem dinnyeméretű melleik vannak hanem tényleg formásak és nincsenek eltúlozva. Ezekhez jön még Kintarou perverzkedő arckifejezései is amik újra nevetésre sarkallják az embert.

A Szereplők ugyan elég átlagosak mai szemmel nézve de egy ilyen sorozatba pont ezek kellenek. Ha jellemeznem kéne őket akkor azt mondanám hogy olyanok mint a Love Hina szereplői csak nincsenek tsundere szereplők hanem mindegyikük szerethető. Jó mondjuk eleinte a vállalatvezető hölgy és az olimpikon nem valami szerethetőek de azért a végére ők is megszelidülnek.

A Poénok is nagyon ott vannak a szeren.A Főbb poénszál ugyebár a srác perverzkedései és szerencsére ezek egyáltalán nem mennek át gusztustalanba mint a legtöbb mai sorozatnál. Mintha a mangaka pontosan tudta volna hogy hol van az a határ amit nem szabad átlépni ezen a területen. Az 5. részig ez meg is marad,a 6. rész viszont több szempontból is különleges.

golden_boy_026.jpg

Ugyanis itt egy anime stúdióban kap munkát a srác és egy Egawa Tatsuya mangát kell adaptálniuk,persze ami csak elromolhat az elromlik de Kintarou megoldja emellett betekintést nyerhetünk az anime készítés mozzanataiba is.Szóval ez rész   merénylet a rekeszizmok ellen,egyszerüen annyit lehet röhögni ezen a részen hogy megfájdul tőle a gyomrod.Ja és a csajok akik eddig szerepeltek mind segítenek a stúdiónak és persze a srácnak hogy befejezhessék az animét.

Szóval az anime poén-poén hátán.

A sorozatban elég sok neves seiyuu kap szerepet. Köztük  van például Tsumi Hiro aki itt a Vállalatvezető hölgy hangját adja, ő maga Bulma szerepével futott be a Dragon Ball-ban. De itt van még Shiratori Yuri is aki Cherry volt a Saber  Marionette J-ben.

Még a zenékről pár szót. Maguk a sorozat zenéi elég egyszerüek de élvezhetőek is,illenek a sorozat hangulatához. Az opening viszont hatalmas csalódás,én speciel jobbra számítottam,az ending viszont tetszett,jókis számot énekeltek fel a seiyuu lányok.

Ezzel be is fejezném. Hogy kiknek ajánlom a Golden Boy-t? Azoknak akik belefáradtak a Tsundere Poénokkal teli csöcs sorozatokba és valami másra vágynak. Akiknek viszont azok jönnek be azok messze kerüljék el ezt  az animét.

Golden Boy


-Idő: 1995-1996

-Stúdió: Studio A.P.P.P

-Rendező: Hiroyuki Kitakubo

-Műfaj: Ecchi-Komédia

-Opening: My Golden Boy by Computerjockeys

-Ending: Study a Go! Go! by Golden Girls

-Hossz: 6 OVA rész

Tetszett:


-Egyszerű de mégis jó a történet

-Szép a látvány

-Bírható szereplők

-Nincs tele tsundere meg csöcs poénokkal

-Őrületes poénok

-A 6. rész a legjobb

-Zenék

-Ending

Nem Tetszett:


-Opening

-Rövid

-Pár rész után kicsit monoton a hangulat

Értékelés:


-Százalékban: 89%-Jó

-Pontban: 8.5/10


Ha nem lennének azok a kis hibák benne a többre értékeltem volna de még így is ajánlott megnézni. Mégegyszer köszönjük Palacsintaxx úrnak/hölgynek,remélem elégedett az értékeléssel. Mára ennyi voltam SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr575093859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.02.20. 13:16:01

örülök ,hogy tetszett az anime amit ajánlottam:-) nekem az első része tetszett a legjobban ,bár az utolsót is imádtam ,az csak azért maradt el az első résztől mert picit szomorú voltam,hogy a végéhez ért a sorozat. r
Remélem találsz még kedvedre valót a többi kedvenc animém között is.:-)

Mariko (törölt) 2013.02.20. 17:47:25

Az egyik kedven animém, és most hogy láttad, már tudhatod, hogy miért is^^ Tényleg jó, jobb is, mint a mostaniak többsége. Ami rossz benne, hogy rövid, ennek ellenére beletettek ebbe a pár részbe mindent, ami jó :)

zoliboy94 2013.02.20. 22:31:01

Elérte a kritika a célját, ugyanis ennek hatására megnéztem az első részt és betegre röhögtem magam. Nagyon megtetszett és csak ajánlani tudom.

xxroland23 2013.02.20. 23:08:38

@Palacsintaxx: Örülök hogy tetszett. Majd még szemezek tőled ha akarod csak most van egy másik sorozat is terítéken mondjuk az se hosszabb mint ez aztán után újra belevetem magam a videózásba.

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.03.03. 20:37:30

@xxroland23: Hmm Roland láttad már a Bastard c animét? Korszak és brutalítás tekintetében Berserk sőt, Gutsra erősen emlékeztet az egyik negatív főszereplő :P humorra picit Gintama jobb részei :D és csak 6 részes ova :P

xxroland23 2013.03.04. 19:38:59

@Palacsintaxx: Köszi majd ha lesz időm belekukkantok de már így is van egy rakat sorozat ami terítéken van.

Csak pár darab:

-Angel Beats ( videó lesz belőle)
-Wolf's Rain
-xxxHolic
-BTOOOM (videó lesz belőle)

Palacsintaxx · http://raven01988.wordpress.com/ 2013.03.04. 19:48:50

@xxroland23: oh az angel beats nem rossz :P van pár poén amin lehet nevetni. A wolf's Rain nagyon tetszett:P a holicot nem bírtam végig nézni:D de lehet hogy megkéne próbálnom :D a BTooom meg hmm tavaly talán a legjobb volt ,de nem volt szerintem abban a mezőnyben nehéz első helyen végezni az akció animék között. Sajnos, már küldtem egy ismertetőt neked róla :D ha akarod olvasd el/ /Bastard animével kapcsolatos/

xxroland23 2013.03.04. 20:29:21

@Palacsintaxx: Megkaptam a kritikát,ki is rakom.
süti beállítások módosítása