Sziasztok!

Ha értetlenül álltok a cím előtt akkor megmagyarázom! Épp a Baaad Movies egyik 10-es videóját néztem (a videójátékosat) és beugrott hogy ha már vannak videojátékok amikból filmeket lehetne készíteni akkor mért ne lehetne filmekből animékat csinálni?

Szóval jöjjön az a lista ami azt a 10 filmet tartalmazza amikből simán ki lehetne hozni egy anime adaptációt!

10.Helyezett: Sátánka


Sátánka - Pokoli poronty.jpg

Jó jó nevessetek ha akartok de egy ekkora agyfájdító filmből azért ki lehetne hozni egy jó kis vicces animét. Ez Adam Sandler jobb filmjei közé tartozik ,megnéznék belőle egy adaptációt! Mondjuk akkor biztos jobb lenne ha azokat a hülye arcvágásokat egyáltalán nem rajzolnák bele.

9.Helyezett: Alkonyadtól Pirkadatig


Alokonyattól pirkadatig.gif.jpeg

Madhouse és vámpír hentelés. Kell ennél több? Hát nem. Reméljük a legjobbakat.

8.Helyezett:  A Kaptár


kaptar_dvd2.jpg

Bevallom őszintén hogy tetszik hogy tetszik ez a film és minden megvan benne ami egy posztapokaliptikus animéhez kell. Mondjuk ide inkább az kéne hogy az 1-2 részt egybe csinálják meg olyan 24-25 részre bontva. Ha ezt jól megtudnák csinálni akkor simán lehetne olyan posztapokaliptikus anime mint az Akira vagy NGE.

7.Helyezett: A Karib Tenger Kalózai


karib_tenger_kalozai_4_poszter.jpg

Már a Slayers Revolution első részében is volt egy kalóz aki a megszólításig hasonlít Jack Sparrow-ra. Szóval mit gondoltok? Van benne elég potenciál egy 12 részes animéhoz? Mert szerintem igen. Már a filmek is nagyon ütősek és szerintem egy anime adaptáció jól bele illene a sorba.

6.Helyezett:  Az Álmosvölgy Legendája


almosvolgy.jpg

Jó kis D-Gray-Man hangulatú anime lehetne belőle. Szerintetek?

5.Helyezett:  A Kör


F1398.JPG

Eleve japán horror a kör és ha ügyesen megcsinálják akkor lehetne olyan mint az Another. Most képzeljétek el ahogy Samara borzongást rendez meganimálva! Nos,animét belőle!

4.Helyezett:  Batman


batman_begins_ver5.jpg

Ha már van X-men meg Rozsomák anime akkor ebből mért ne lehetne? Feltéve ha nem csinálják meg olyan elcsépeltre mint a Rozsomákot vagy a Pengét. Batman-be még bőven van spiritusz szóval adaptációt neki.

3.Helyezett: Tini Nindzsa Teknőcök

04_1.jpg
Még annak a 2 részes borzalomnak az ellenére is azt mondom ebből ki lehetne hozni egy ütős animét. Csak jól kell hozzányúlni is felhasználni. A Régi és a 2003-as TMNT Rajzfilmek is jók voltak meg ez a mostani film se lett rossz szóval már csak az anime adaptáció hiányzik és kész a sor.

2.Helyezett: Kill Bill


kill_bill.jpg

Szinte üvölt egy anime adaptációért. Tarantino már maga is bevallotta hogy a filmekhez régi szamuráj filmekből és anime karakterekből merítette az ötletet. Nézzük Tovább:

-Jó Alapötlet: Simán megvan benne

-Karakterek: Naná elég csak ránézni a szereplőkre

-Pörgős: Az nem kifejezés

-Hangulatos: Még szép

-Brutál animét lehetne csinálni belőle: IGEN,IGEN és IGEN . Talán egyszer megéljük. A Remény hal meg utoljára.

És akkor most jöjjön az első helyezett ami még a Kill Bill-nél jobban tükrözi egy anime lehetőségét.  Sőt szinte adja magát. Hölgyeim és Uraim,íme az első helyezett:

1.Helyezett: Kung Fu Panda


kung_fu_panda_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Nem tudom ti hogy vagytok vele de én már akkor gondoltam rá hogy animeként is sikeres lenne amikor először néztem meg a moziban. Hiszen nézzük meg mi is a kung fu panda: Szereplője egy kissé túlsúlyos és kicsit lökött panda Po aki véletlen folytán Sárkányharcos lesz és neki kéne megmentenie a helyet ahol él a gonosztól. Csak ugye az a probléma hogy a társai is és a mestere is kineveti és megvetik őt de ő makacsul ragaszkodik az álmaihoz. Most komolyan ebből nem lehetne jó animét csinálni? Dehogyisnem. A Dolgok amiktől ez animeként sikeres lenne a következők:

-Látvány: Madhouse stúdió

-Rendező: Takashi Watanabe

- 2 évad. Az 1. az első filmet míg a 2. a másodikat dolgozná fel 12 részben

-Jól kiválasztott Openingek és Endingek

A Szinkronokat se kell nagyon válogatni: Íme az általam össze állított lista:

-Po: Kappei Yamaguchi

.Tigris. Rie Kugimiya

-Vipera: Nana Mizuki

-Daru: Jun Fukuyama

-Sáska: Noriaki Sugiyama

-Majom: Mamoru Miyano

-Shifu Mester: Masashi Ebara

 -Tai Lung:  Kazuhiko Inoue

Szóval mint láthatjátok mindent adott ahoz hogy a Kung Fu Pandából anime születhessen. Márcsak az kell hogy gondoljanak is rá.

Nos ez lett volna a listám remélem tetszett SZIASZTOK!

[Mangekyo022 véleménye:

"Habár azon véleményen vagyok, hogy filmekből nem lehet jó videojátékot és sorozatot (függetlenül, hogy milyen - rajzfilm, anime vagy rendes élőszereplős sorozat), lehet bennük potenciál. Rie Kugumiya viszont csak akkor szinkronizáljon, ha újra képes mély hangú karaktereket játszani, mert ha beütne nála a Taiga-Aria tsundere agymenés, resszkes világ!"]


Válasz Peter1989-nek:

Ha komolyan gondolta volna akkor odaírtam volna hehe. Én sem hiszem hogy ezekből valaha is lesz anime mondjuk a Kill Bill-ben és a Pandában azért van potenciál hozzá. De azért eljátszogatni a gondolattal talán nem baj.

Ismerem a Hellsinget is meg a Blood sorozatokat is meg a D-t is szóval tudom hogy jók.

A TMNT -ből pont arra a 2 részes borzalomra gondoltam én is amire te és az nem sorozat. A Tmnt-ből jócskán ki lehetne hozni egy max 12-15 részes sorozatot.Ugyanígy vagyok a Batman-nel is. Ne ótvar OVA-at csináljanak hanem rendes sorozatokat.

A D.Gray-Man azért szinvonalasabb mint a többi shounen fight anime bár igaz hogy ez is próbál marha komolynak tűnni.

A Panda azért egy esélyt kaphatna szerintem akárcsak a Kill Bill. A PPGZ-ben egyetértek veled, egyáltalán nem működik a dolog,ronda,unalmas és kb ennyi :) ! Igazából a Vasember és a többi Marvel-Madhouse anime is ezért bukta mert habár meglehet csinálni őket az eredmény általában vagy csak halovány közepes vagy teljes bukás. A Rozsomák és a Penge pont a bukás kategóriába tartozik nálam,Vasember épphogy csak átment,az X-Men az egyetlen ami úgymond egész jóra sikeredett.

Én az első Kör-re gondoltam és ha hiszed ha nem nekem bejött az Another. Olvasd el a kritikámat róla!

Ennyi!

 

 Válasz Peter1989-nek II.

Bocs de csak így tudok kommentálni amióta történt egy kis gikszer itt a blogon aminek következtében azóta sem tudok rendesen kommentet írni.

Elolvastam a te Another kritikádat. Én elfogadom ha neked nem igazán tetszik,igazából eléggé megvan osztva ez is akárcsak Az Elfen Lied és a Naruto. Én bírom az ilyen elvontabb sorozatokat mint a Mirai Nikki (kövi alany)és ez.

Bocs ha kissé értetlenül írok,vannak ilyen pillanataim :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr1004850845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thermo-nukleáris csatacickany 2012.10.15. 23:41:48

Hát ööö...Érdekes. 2vel értek egyet a többit nem tudnám elképzelni anime stílusban

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.10.16. 00:18:48

>Resident Evil anime
>Ha ezt jól megtudnák csinálni akkor simán lehetne olyan posztapokaliptikus anime mint az Akira vagy NGE.

Nem tudom, mit tolsz, de tegyél félre a cuccból.

Death/Mortis 2012.10.16. 14:44:47

Hoppá...Lehetne vitatkozni.

Akkor már inkább művészfilmeket- japán elmék tolmácsolásában.

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2012.10.16. 18:52:48

Te jóságos úr isten... ezt a bejegyzést most ugye csak viccnek szántad? =D

Nyugati franchiseokból, filmekből, rajzfilmekből, játékokból ne akarjunk már animéket csinálni, mert az esetek 99%-ában nincs jó vége, és akkor még finoman fogalmaztam. Persze ugyan ez fordítva is érvényes.

Ha vámpírhentelést akarsz látni ott a Hellsing, vagy a Bloodok, Vampire Hunter D, ezek mellé minek még több? =/ Így is majdnem mind tré, kivéve D-t és a Shikit, még ha utóbbit egyesek nem is tartják "igazi" vámpíros animének.

Resident Evil-ből a filmadaptációk valami hihetetlenül rosszak lettek. A Resident Evil egy túlélő horror játék volt, tele fejtörőkkel és puzzle elemekkel, ezzel ellentétben a filmek öncélú pozőr akcióról szólnak. Már az első 2 is csapnivaló volt, a 3-4ről pedig nem tudok a jó ízlés határain belül nyilatkozni, annyira rosszak. Igazából a látványt leszámítva, ami a filmek egyetlen értékelhető pontja, semmivel se jobbak egy Uwe Boll filmnél. Egyébként már régóta vannak Resident Evil animációs filmek: myanimelist.net/anime.php?q=biohazard

Itt a Batman animéd is: myanimelist.net/anime/4094/Batman:_Gotham_Knight

TMNT anime úgyszintén van, elég szar is lett: myanimelist.net/anime/1059/Mutant_Ninja_Turtles:_Superman_Legend

Karib Tenger kalózai... szerintem a One Piece erre a célra tökéletes. =)

"Jó kis D-Gray-Man hangulatú anime lehetne belőle. Szerintetek?" -> Persze, hisz nincs még elég harmatgyenge shounen fight, még több kell. XD

"akkor lehetne olyan mint az Another." -> Mármint egy elcseszett thriller, amiből a végére röhejes slasher lesz? A kör 2 is felesleges volt már.

"Szinte üvölt egy anime adaptációért." -> Mert ugye nem volt még elég slayfest, ahol szétvagdosnak mindenkit a francba... XD

A Kung Fu Panda pont a keleti harcművészeteknek lenne egy paródiája, ebből se vágom, minek kéne anime? =/ A PPGZ is pont azért nem működött, mert magical girl paródiából lett magical girl.

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2012.10.16. 21:51:18

Ugyan nem értem, miért nem kommentben jött a válasz, na de lássuk csak...

"Ha komolyan gondolta volna akkor odaírtam volna" -> Miért ez most akkor poén akart lenni? Ha igen, és mindez csak szarkazmus, irónia, akkor én kérek elnézést. =)

TMNT-ből és Batman-ből vannak nagyon jó sorozatok, a saját hazájukban, ahol működnek is. Biztos én látom a dolgot rosszul, de inkább a Japán művekből szeretnék rendes anime adaptációkat látni (ova/sorozat/movie teljesen mindegy) és nem sikeres nyugati művek japán koppintásait.

"habár meglehet csinálni őket az eredmény általában vagy csak halovány közepes vagy teljes bukás." -> Pontosan erről van szó. Magad is elismered, sőt példákkal támasztod alá, miért nem működik rendesen ez a nyugati alkotásból anime dolog. =)

"ha hiszed ha nem nekem bejött az Another. Olvasd el a kritikámat róla!" -> Elhiszem neked, a kritikádat is olvastam, íme az enyém az ellentáborból: peter1989.wordpress.com/2012/09/25/another-avagy-scooby-doo-beajulna/ =)

thermo-nukleáris csatacickany 2012.10.16. 22:24:32

@peter1989: Engem érekelne mit írt és hogy milyen érveket sorakoztatott fel. Bemásolnád esetleg?

thermo-nukleáris csatacickany 2012.10.17. 00:27:17

@peter1989: Ja nem erre gondoltam :D
"Ugyan nem értem, miért nem kommentben jött a válasz, na de lássuk csak..."
Ezek szerint írt neked PM egy választ? Mert engem inkább az érdekelne

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2012.10.17. 15:14:03

@thermo-nukleáris csatacickany: Ja arra gondoltál, azt itt írta a bejegyzés végére.

MrRogerRamone 2012.10.17. 16:20:08

akkormár lehetne egy egri csillagok anime is. Bornemissza Gergely, aki különleges képességekkel született, Cecey Éva, a borzalmas tsundere, és Jumurdzsák, a kötelező gonosz, aki a mondat végére "desu"-t rak. természetesen (ha épp nem ostrom van) mindannyian egy középiskolába járnak.

olyan lenne, mint a néger amputált wc ülőke pornó. félve nézném végig
süti beállítások módosítása