Sziasztok!

Elfogult vagyok azokkal a sorozatokkal szemben amiket már a bemutatójuk előtt vagy pedig 1-2 rész után vagy halálra ajnároznak vagy pedig csúfosan lehúznak.

Mostani alanyommal is ez a helyzet hiszen jó kritikákat olvastam róla mikor kezdődött a végére azonban eléggé lesújtó véleményeket írtak róla.

Ma az Another című animéról fogok írni nektek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az Another egy novelként indult 2009-ben amit Yukito Ayatsuji készített, egy évvel később azonban már a Young Ace magazinban jelent meg mangaként. A Nagy siker ellenére nem készült belőle azonnal sorozat,de 2012-ben elérkezettnek látták az időt egy rövid sorozat elkészítésére. Műfajilag az Another Horror-Thriller és sokan látnak hasonlóságot benne a Higurashi sorozatokkal bár énszerintem inkább olyan Végső Állomás beütése van. Amúgy a P.A Works készítette.

A Történet egy Yomiyama nevű városban játszódik ahol a történet kezdete előtt 26 évvel egy Misaki nevű igencsak népszerű fiú váratlanul meghal ás mindenki arra gondol hogy gyilkosság áldozata lett. Ám sokan azt állítják hogy nem halt meg és onnantól kezdve az osztálya úgy viselkedik mintha még élne. Ám akkor még nem gondolták hogy mik várnak rájuk.

Ugorjunk 26 évet mikor is egy Kouichi nevű srác költözik ebbe a városba. Tüdőproblémái miatt ugyanis csak ebben a kórházban kaphat rendes ellátást szóval kénytelen lesz a nagyszüleivel és a nénikéjével élni és a Yomiyama iskolába járnia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Kórházban ahol maga az első rész is kezdődik meg is látogatja az iskola 3 képviselője akiknek furcsa viselkedése eléggé aggasztja és ez növekszik is mikor este a kórházban találkozik egy Misaki nevű lánnyal aki elég furán viselkedik és szemtakarót hord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Később kiderül hogy a lány is az osztálytársa.

A Fiút eleinte kedvesen fogadják ám azonban később egyre furcsább dolgokat hall és mikor is megismeri a 26 évvel azelőtt történteket akkor kezd el beindulni igazán a sztori.

Ugyan a képviselők és köztük is a legjobban egy Izumi nevű igencsak bosszantó lány nem akarják hogy megtudja ő mégis elkezd nyomozni a dolgok után.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint kiderül a helyen átok ül miszerint évenként egyszer májusban a halál visszatér a városba valaki képében és öldökölni kezdi a gyerekeket illetve a lakókat.

El is kezdenek hullani a szereplők eléggé brutális módon,először egy Yukari nevű lánynak szúrja át a nyakát az esernyője,erre irritáló hangú tanár bá öngyilkos lesz az osztály szeme láttára, egy ápolónőt agyonzúz a lezuhanó lift meg ilyenek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Senki sincs biztonságban mígnem találnak egy kazettát rajta a megoldással hogy hogyan vethetnek véget a dolgoknak: Újra meg kell ölni azt a bizonyos személyt. A Történtek hatására előszór mindenki Kouichire gyanakszik de később már mindenki mindenkire gyanakszik.

Főszereplőinkre vár a feladat hogy véget vessenek a titokzatos halálozásoknak és fény deritsenek a 3 osztály titkára.

Dióhájban ennyi a sztori. Igen nekem is feltűnt hogy eléggé össze meg vissza van a sztori valahogy igazából értelme sincs de a végén szerencsére mindenre választ kapunk. És most belátom hogy tényleg hasonlít a Higurashira meg tényleg van egy kis Végső Állomás feelingje. Nagyon sok csavar is van benne a főcsavar meg aztán tényleg eléég meglepő mikor kiderül hogy valójában ki is a halott.

Mint ahogy a képeken is feltűnt az anime szép.  A Látvány nagyon jó,a halálok is eléggé ütnek de ami a legszembetűnőbb hogy marha véres a sorozat. Szóval gyenge idegzetűeknek nem ajánlott. Ja és még valami ezzel kapcsolatban:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az idegbeteg arcokat tényleg a Higurashi-ból vették át. Ugyanolyan idétlenek mint abban és egyáltalán nem ijesztőek.

A Karakterek terén ugyan nem kapunk olyan hű de nagy dolgokat azonban amíg a szereplők a sorozat elején még úgy elmennek addig a 10. rész után mindenki megörül és gyilkolni kezdi egymást. Szóval szinte mindenki átmegy egy ilyen beteges pszichopata irányba.

Akit meg említeni itt az Misaki aki annak ellenére hogy nem tűnik valami érdekes karakternek egészen megszerethető. Izumi viszont aki már a sorozat elején is idegesítő volt itt aztán tényleg átmegy egy agybajos hisztérikává. Mondhatni hogy ha hosszabb lenne a sorozat mint 12 rész akkor ugyanolyan lenne mint Saya a Highschool Of The Dead-ből.

Pozitivumok-hoz irható hogy a sorozat eszméletlenül hangulatos. Igen a vérontások mellé kapunk ilyen lelkizős részeket bár ezek inkább csak az elején vannak de azok jók. Kapunk egy marhauncsi és nagyon fillerszagú 8.részt amit nem tudom minek kellet berakniuk. És a 11.résztől mintmár mondtam elindul az igazi vérontás ami tényleg csak erős idegzetüeknek ajánlott.

A Zenék szintén jók lettek,illenek a sorozat dark-os hangulatához. Az openingről az Ali Project gondoskodik és ismét jó munkát végeztek,az ending egy eléggé álmosító dal amit nem nem baj ha kihagytok.Bevallom a 3.rész után én is áttekertem mindig.De mondom az opening tényleg egész jó lett.

 

Hát nagyjából ennyit akartam elmondani az Anotherről. Szerintem egy jókis sorozat,akik kedvelik a vérontós filmeket azoknak ez is tetszeni fog,a Higurashi kedvelőinek szintén de szerintem mindenki készüljön fel rá kellőképpen mert eléggé durva halálok vannak benne. Bár nem lesz világmegváltó sorozat ez se.

[Mangekyo022 véleménye:

"Én a Higurashi óta kerülök minden olyan animét és mangát, ami egy kicsit is rá akar hajazni, mivel a Higurashi-hoz hasonlóan itt is nevetségesen túl van játszva a dolgok 70%-a. Pl ez a "jaj de depi tanár bácsi vagyok, mingyá önygi leszek mindenki szeme láttára" tanár bácsi nagyon erősen a Higurashi "kis depi loli vagyok, mingyá önygi leszek, hogy a zöld pszicho ribi el ne kapjon" jelenetre hajaz a kép alapján. Bele nézni nem fogok, de ti szerintem tegyetek egy próbát, hiszen Roland szerint nem rossz..."]

Another

-Idő 2012

-Stúdió: P.A Works

-Rendezte:Tsutomu Mizushima

-Műfaj: Horror-Thriller

-Opening: Ali Project-Kyomu Densen

-Ending: Annabell-Anamnesis

-Hossz: 12.rész

Tetszett:

-Nagyon szép a látvány

-Kedvelhető karakterek

-Misaki

-Jól kidolgozott halálok

-Eszméletlenül hangulatos

-Jó Zenék

-Opening

Nem Tetszett:

-Eléggé értelmetlen a sztori

-Izumi

-Idétlen gyilkolófejek

-Ending

-Néhol eléggé brutális

- A 8. rész

Értékelés:

Százalék Szerint: 87%

Pontban: 8/10

Remélem meg fogjátok nézni,én ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr714484734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.05.02. 20:30:58

Tiszta végső állomás koppincs.

Detta-chan 2012.05.02. 20:53:13

Már halottam erről az animéről aszthiszem lehet hogy belenézek,végülis most amúgy is alany híján vagyok :P

Kvakond · http://animereview.freeblog.hu 2012.05.04. 17:31:45

A sorozat középső része tényleg elég Végső állomás feeling, ami engem kellően elszomorított, mert jobbnak indult. De a végére sikerül kinőnie, mikor mindenki bekattan. Hogy végül is ez jót tett vagy épp ártott a sorozatnak az egyéni ízlés dolga, de összességében szerintem egy nagyon jó és élvezetes anime. (Pedig nem vagyok egy horror rajongó.) 8/10-zel egyetértek

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.05.05. 22:07:38

nekem tuti hogy tetszeni fog ^^
Higurashi az egyik kedvencem :P

Death/Mortis 2012.05.12. 08:37:29

Hát, én egy megveszekedett horror-fanatikus volnék, de ez kicsit sem mozgatta meg az érdeklődési szenzorom. A paneles történeteket kevésbé viselem el, mint régen, tehát jócskán szelektálásra kényszerülök. A kabócás sorozatot bírom, több fronton letámadott s ezért is csúnya dolog látni mi lett belőle: Azok az értelmetlen OVA-k...(nem a harmadik évadra gondolok, az még elment)

Egyébként, a nem emlegetésük azt jelenti, hogy egyáltalán nincs is benne fanservice?
süti beállítások módosítása