Sziasztok!

Zombik! A Vámpír és a Szellemsztorik mellet ez a 3. legkedveltebb témája a filmeknek. Elég ha csak a Holtak Napjára vagy pedig a Holtak Hajnalára gondolunk vagy ott van a The Walking Dead sorozat amit nagyon istenítenek ráadásul nem is alaptalanul. Persze azért akadnak silányabb művek mint a Zombik Tava,a Rettegés Éjszakái vagy hogy egy közelebbi példát említsek a Warm Bodies ami hát nem kicsit gáz és Alkonyat lenyúlás.

Animés körökben a zombi téma ugyan nem valami elterjedt, a Kore Wa Zombie Desuka is inkább a komikus műfajba tartozik.

Ma alanyom a Highschool of The Dead ami szintén zombi néven van eladva. Na majd meglátjuk.

high-school-of-the-dead-anime1.jpg

A Highschool Of The Dead egy 2010-es műfajilag Ecchi-Horror anime amit a Madhouse stúdió készített Daisuke Satou és Shouji Satou havi mangájából ami 2006 óta jelenik meg. A Rendezést Araki Tetsurou vállalta el aki a Death Note-ot is rendezte.

Nos akkor lássuk is mivel dolgunk.

A Sztori egy teljesen átlagos középiskolában indul ahol egy egy teljesen átlagos napon olyan történik amire senki sem számított: ELSZABADUL A ZOMBIAPOKALIPSZIS.


Egy különös vírusnak köszönhetően ugyanis mindenki zombi szerű lénnyé változik és akiket megharapnak ők is azokká válnak.

Főhőseink Takeshi illetve Rei (akiről egyből leesik hogy kiről mintázták) ugyan sikeresen feljutnak a tetőre ám mivel nem érkezik a segítségukre senki ezért nincs más választásuk mint kijutni az iskolából.

highschool_of_the_dead_009.jpg

highschool_of_the_dead_011.jpg

Menekülés közben összetalálkoznak még pár diákkal,Sayával és Kouta-val akik szintén próbálnak menekülni.

highschool_of_the_dead_050.jpg

Illetve még itt hozzájuk vetődik még az iskola Dokinénije is,Shizuka illetve Saeko a nagyon magabiztos kardharcos lány is.

highschool_of_the_dead_052.jpg

highschool_of_the_dead_003.jpg

Így már csapatba verődve próbálnak meg kijutni az iskolából illetve majd késöbb a városból is ahol már teljesen elszabadult a pokol,a csőcselékek mindenért másokat hibáztatnak és a kormány nem tudja hogy mit tegyen ezzel a vírussal.

Hőseinknek pedig minden lehetséges eszközt be kell vetniük ha nem akarnak zombieledellé változni.

Nos ennyi a történet,semmi különös egy átlagos zombifilm történetével rendelkezik. Habár mondjuk nem is zombi film hangulata van hanem inkább olyan Kaptár szerű  hiszen igazából itt is egy vírus fertőzi az embereket akárcsak ott. Sajnos ebből adódik a sorozat legnagyobb negatívuma hogy marhára átlagos. Mondhatjuk azt is hogy Kaptár meganimésítva csak Milla Jovovich nélkül. Jó ez az első olyan anime amibe konkrétan igazi élőhalottak vannak de ez ilyen tálalásban akkor is átlagos.

Beszéljünk a látványról. Madhouse stúdió. Szerintem ebből mindneki rájött hogy gyönyörű látványt kapunk. A Háttér kifogátalan,a Szereplők is hűen vannak megrajzolva a mangához,a zombik kurvajól néznek is és nem utolsó sorban a harcok egyszerüen királyak. Olyan zombihentelést kapunk itt hogy az csak na. Szóval ilyen téren 5-re vizsgázott a sorozat.

Karakterek terén ugyan már nem ilyen rózsás a helyzet. Itt a szereplők 80%-a sablon,ez főképp a két főszereplőre Takeshi-re és Rei-re igaz. Takeshi a "minden hekyzetben kiállok a barátaimért " srác. Rei pedig a csaj akibe titkon szerelmes csak a lány észre se veszi először. És akkor milyen a többi szereplő:

-Saya: Az anime és a manga egyik legnagyobb negatívuma. Egy Idegbeteg,Folyton Okoskodó,Beképzelt Tsundere P@a aki a legirritálobb nőszemélyek listámon dobogós helyen áll. Ráadásul ezeken kívűü semmit nem csinál a sorozatban,csak azért van ott hogy legyn egy tsundere a sorozatban.

-Shizuka: Szintén Csalódás. Az Értelmi szintje kb a béka valaga alatt van és nem mellesleg ő a fő fanservice forrás is.

-Kouta: Na ő az aki a legnagyobb meglepetést okozta nekem. Elsőre ugyan nem tűnik többnek egy kövér Otaku srácnál de amikor fegyver kerül a kezébe igazi állattá válik. és nem mellesleg ő az egyik legszerethetőbb karaktere a sorozatnak.

-Saeko: Kouta-hoz hasonlóan szintén nem csalódtam benne bár a hozzá hasonló karaktereket mindig is bírtam. Egyedül a szadizmusa nem tetszett de ennek ellenére jó kis szereplő.

Illetve késöbb csatlakozik hozzájuk egy kislány Alice (na megint Kaptár utalás) aki szintén nem csinál semmit csak azért van ott hogy valami cuki is legyen a sorozatban.

highschool_of_the_dead_414.jpg

Persze valami gonosz karakter is kéne,itt a neve Koichi és mondhatni negatív karakterként egy nulla. Csak azzal akarták gonosszá tenni hogy folyton szemét mindenkivel és hogy akkora egó-ja van hogy az hihetetlen. És amikor a buszon elkezd pofázni és még pózol is hozzá na attól konkrétan rosszul lettem.

Szóval karakterek terén elég vegyes társaságot kapunk.

És akkor most jöjjön a 3. dolog ami miatt a sorozat elvérzett számomra, a fanserviece. Igen merthát egy sorozat nem szólhat csak az adott témáról kell bele fölösleges bugyi és csöcsvillantás is és ebben Shizuka a főszereplő a ZS Kosaras csöcseivel.

highschool_of_the_dead_304.jpg

Jézusom. Na mindegy lényeg hogy a Highschool pf the Dead pont ezért vérzett el mertha ezeket kihagyják belőle akkor olyan ütős zombihentelős anime lehetett volna belőle hogy kettéáll a fülünk. De van még valami amin elhasal,azok a logikai hibák.

MOST KOMOLYAN BEMESÉLIK HOGY A ZOMBIK NEM LÁTNAK ÉS NINCS SZAGLÁSUK CSUPÁN A HALLÁSRA HAGYATKOZNAK? ÉS MÉG AZT SE VESZIK ÉSZRE HA VALAKI ELSÉTÁL ELÖTTÜK 2 CENTIRE DE HA ELDOBNAK EGY ÜTŐT TŐLÜK 20 MÉTERRE AZT MEGHALLJÁK. NA JÓL VAN ÁM!


Plusz a befejezés. Gyerekek,kapunk egy olyan sótlan és gyér befejezést hogy azt hittem leszakad a pofám tőle,bár mondjuk akarnak csinálni még egy évadot belőle és ugyebár ehez nyitva kell hagnyi az első évadot.


Akkor most még a zenékről egy pár szót. Nagyon jók. Az Opening hihetetlenül jól sikerült nagyon pörgős és ütős lett bá az is tele van fanserviccel és minden résznek más dal az endingje bár hozzáteszem egyik se valami kiemelkedő. Na jó a 3. egész jó. A Betétdalok szintén nagyon jók lettek.


Nos ezzel be is fejezném. Akkor most így el mondanám hogy a sorozat miért is került bele abba a bizonyos toplistámba. Mert Haragszom rá. Jó nem magára a sorozatra vagyok zabos hanem a mangakákra hogy volt pofájuk elcseszni a mangát,ezáltal a sorozatot is. Mert ha a hülyeségeket és fanservice-t hangyaolják belőle akkor ez egy király sorozat is lehetett volna. De sajnos elcseszték,nem kicsit nagyon.

Highschool Of The Dead


-Idő: 2010

-Rendező: Araki Tetsurou

-Stúdió: Madhouse

-Műfaj: Ecchi-Horror

-Opening: Kishida Kyoudan & The Akeboshi Rockets: Highschool Of The Dead

-Endingk: Mindegyik résznek más az endingje úgyhogy nem írom le mindet.

-Hossz: 12 rész

Tetszett:


-Gyönyörű a látvány

-Kouta és Saeko

-Királyak a harcok

-Hangulatos

-Nem túl csöpögős

-Zenék

-Opening és a 3. ending

Nem Tetszett:


-Sablon Története van

-A Karakterek szintén azok

-Saya és Koichi

- Nagyon gyér Befejezés

- Unalmas endingek

- Rohadt felesleges fanservice

-Logikai Marhaságok

Értékelés:

-Százalékban: 68%-Közepes

-Pontban: 6/10


Nos tehát ez lenne a véleményem  a Highschool of the Dead-ről. És most kivételesen elárulom hogy mivel jövök legközelebb. Mivel már sokszor kérték tőlünk és nemrég is elhangzott egy kérése itt a blogon ezért legközelebb a Berserk animéval fogok jönni. Becsszó! Addig is SZIASZTOK!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr974747475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Velvet98 2012.09.02. 18:25:07

Nem úgy írjuk, hogy animéval, hanem animével :) (bocsi, ezt nem tudtam kihagyni :P)

Amúgy az anime olyan kategória nálam, amely ránézésre se tud érdekelni. Nem vonz se a fanservice, se a zombik, se a mértéktelen hentelés.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.04. 05:52:33

Kouta nem az egyik legszerethetőbb, hanem az egyetlen szerethető karakter. Sikeresen gyűjtötték össze azokat a típusokat, akiket nem hogy kimentenék, hanem odalöknél a zombik elé eleségnek. Sőt, lehet, a töltényt is előbb beléjük lőném. :D

A túlzott fanservice-ről való véleményem meg ismeretes.

veterán33 2012.09.05. 21:04:34

@Velvet98: Hát igen ízlések és pofonok különbözőek nekem ez a megvalósítás tetszett mert van egy hosszabb akció egy rövidebb lazítás. A fanservice számomra amíg megmaradnak az ésszerű méreteken belül és a Loli-n kívül addig megfelel nemzavar.

A kritikával kapcsolatban 1 talán 2 pontban nem értenék egyet.
Az első az hogy logikai baromság miért ne lehetnének a zombik vakok vagy a szagok iránt érzéketlenek (elvégre a vírus mellék hatása is lehetne ezek kiiktatása csak ezek utá kővetkezne a halál) ez a történetre ,"a mesélőre/alkotóra", vagy a fantáziádra van bízva.
A második hogy Saya miért lett a Tsunederek közé sorolva mert az igaz hogy a legrosszabb helyzetekben is képes tudásával még jobban falra festeni az ördögöt, bár képes szívtelen de logikus döntéseket hozni az adott szituációkban és amikor Kouta próbál bevágódni nála de csak "idegesen el oldalaz/morogva elnéz máshova" de ha jól emlékszem nem küldte a fiúkat föld körüli pályára vagy pedig püföli őket az adás idő 40%-ban ahol éri.
Bár féléve láttam a sorozatot harmadjára ezért nem vagyok biztos a másodikban hogy miért került be Tsunederek besorolásába.
Az egyespont mellett erősen kitartok mert számomra az a logika ökörség amikor az amerikai fimekben fő gonosz/idegen létforma belebújik a csúcs szuper golyóálló öltözékébe aminél nincs a feje/szája egyedül lefedve és a rendőrök nem képesek pisztollyal, még gépfegyverrel sem kárt tenni benne mert csak a mellkasra céloznak és véletlen se fejre vagy állkapocsra ahol tutira kivégezné egy szemből érkező golyó.

xxroland23 2013.01.05. 21:18:02

@veterán33: Az érzékelést akkor nem tartanám akkora bűnnek ha legalább megmagyaráznák de egy árva szó se esik róla a sorozatban.
süti beállítások módosítása