Szegasztok!

Mikor felmentem a Playstationcommunity.hu-ra, olyan hírt találtam, melyen egy fél napig csak röhögni tudtam! Méghozzá nem akármilyet... de itt a cikk:

"A GamesIndustry.biz webmagazin interjút készített a Square Enix egyik technikai igazgatójával, Julien Merceronnal, aki kifejtette véleményét arról, mi a két nagy rivális asztali konzol gyártó, a Sony és a Microsoft "legnagyobb ballépése" ebben a generációban. Merceron azt mondja, nem kellett volna (nem kellene) ilyen hosszú életűre hagyni a modern gépeket, és nem kéne 7-8-9, sőt 10 éves életciklusokról beszélni.

Talán nincs is szükségünk már a hosszú (konzol)generációkra - állítja a Square Enix szakembere. Julien Merceron úgy gondolja, a két nagymenő kvázi visszafogja a fejlesztőket, akik friss hardverek hiányában nem tudják megugrani azokat a technikai lépcsőfokokat a videojáték fejlesztésben, amire képesek lennének. De tovább is megy: gyakorlatilag a konkurencia - ezalatt legfőképp az iOS, okostelefonos és böngészős/közösségi játékok üzletágát érti - azért tudott ilyen jelentősen előre törni a játékpiacon, mert a Sony és a Microsoft nem lépett időben.

A stúdiók így más lehetőségek után néztek, és sikeresen próbálgatják szárnyaikat a "nem konzoljátékok" (és tsai) világában. A videojáték ipar jelenleg két részre szakadt, mondja, és míg az egyik tábor a grafika tökéletesítését hajtja, addig más fejlesztők szerint a grafika már elég jó, másfelé kéne fejlődni. A Square Enix technikai embere "nagy hibának" állítja be a minél jobb grafika hajszolását, mert szerinte sokkal fontosabb a minél tökéletesebb animáció. A már "túl jól kinéző" karakterek mellett szerinte feltűnően kibukik az animáció gyengesége. Ugyanakkor azt is kiemeli, hogy sem a grafika, sem az animáció nem lehet fontosabb a Mesterséges Intelligenciánál - mindhárom egyformán lényeges."

Hűha, na most nagyon megmondta a Square a tutit! Csupán van ezzel a kis szentmisével egy kis baj... pontosabban nem is egy, hanem JÓ SOK!

1.Egy olyan stúdió mondja azt, hogy a jelenlegi nagy konzolok visszatartják őket a "10 éves életciklus" miatt, akik kb 2005-2006 óta, vagy legalább már 6 éve egyfolytában tolják az FF Versus XIII című játékot? Ráadásként semmi érdemi játékot nem tettek le az asztalra, csupán az ratyi FFXIII és annak folytatását, az FXIII-2-őt, miközben csak és kizárólag kézi konzolokra fejlesztettek? Na ne már!

2.Nem zavarja a drága Square-t, hogy nem mindenki tudna venni évente, kétévente új konzolt + mellé játékokat? S hogy az FPS-ek meg az igénytelen hype játékok nem 1 éven belül, hanem legalább 2 év, míg elkészül? Dehogynem, elvégre csak 6 éve készítik a már említett játékukat, melyet mindig kivisznek az expo-kra...

3.Pont ők beszélnek arról, hogy nem a grafikáról szólna az új nextgen, akik mindig is arról voltak híresek, hogy tökéletes grafikájú játékokat készítenek? Most is legutóbb kint volt egy újabb techdemojuk egy új játékról, hogy de k*rva bitang szép játékot tudnának készíteni a nextgen-en?

4.Nem az a baj a mai játékokkal, hogy nem szépek, hanem hogy tartalmuk nulla! Mesterséges intelligenciáról meg annyit, hogy a Mind Jack nevű játékukban annyira voltak intelligensek az ellenfelek, hogy még egy mókus is jobban megizzasztotta volna a játékost.

5.Hogy az "okos telefonok" nem azért híresültek el, mert jobbak lennének, hanem mert minden sz*r van bennük (melyet egyszerű felhasználók a büdös életben nem fognak 100%-san kihasználni, főleg akik a telefont csak telefonálásra használja) + csak letölteni lehet rájuk kb internetes flash játék szintű játékokat. Mert amúgy nagy gépes játékokat soha nem fognak tudni felrakni rá.

Szóval, igen, ömlik az ellentmondás és az arrogancia jelen korunk egyik legnagyobb veszteséből, aki a nextgen grafikájától várja a cég anyagi feltámadását, miután az FFXIV-el (mely egy online játék) teljesen hazavágta a céget az FFXIII-elés a Mind Jack-el együtt annak ellenére, hogy már az Eidos-t is felvásárolták. De elvégre csak maguknak köszönhetik a rossz anyagi helyzetet, meg hogy lecsúsztak a legjobb készítők listájáról.

Nem beszélve, hogy a mostani generációs gépeket is csak nagyon kevés stúdió tudja kihasználni! AZ, hogy ők nem képesek erre, sorry!

De tudják mit? Menjenek akkor át PC-re, ahol majd azért fognak sírni, hogy csak letorrentezik a játékokat! De nem egy ilyen bukott cég akarja megmondani a tutit, akik csak játékokat adnak ki és fejlesztenek is (néha), de gépük nem volt! Csak kérdezzék meg a SEGA-t, hogy mennyire is nehéz egy konzol piacon tartása!

Összefoglalva köszi Square, de én (plusz sokan mások) nem fogok évente venni új konzolt, csak hogy szebb grafikával jöhessetek ki!

Másolat - 3187319511_f40b45700e.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr434648454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása