Sziasztok!

Már kérdeztétek egy páran a Yu-Gi-Oh kritikájánál hogy be fogom-e mutatni azt a sorozatot is amit a fanok csak a 0.-évadnak hívnak. Bevallom már előtte is felmerült bennem a gondolat, csak hát ezt még a többi 90-es évekbeli animénél is nehezebb megszerezni mivel Japánon kívül szinte sehol sem jelent meg.

Szerencsére ismét feltették az egész sorozatot a Youtube-ra így végre ezt is meg tudtam nézni.

Jöjjön tehát a Yu-Gi-Oh Season 0 kritikája!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Yu-Gi-Oh nulladik évada 1998-ban készült el de nem a Gallopp hanem a Toei készítette és legfőbb érdekessége hogy egyáltalán nem követi a mangát, hanem annak egy alternatív verziója és előzménye ez a sorozat. Kunihisa Sugishima rendezte és összesen 27 részes.

Maga a sztori szinte ugyanaz mint a későbbi verzióé. Muuto Yuugi egy eléggé zárkózott fiú akinek sincs sok barátja csak egy lány Anzu aki nem mellesleg szerelmes is belé.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legfőbb elfoglaltsága pedig az hogy kirakja azt a misztikus 1000 éves kirakót amit a nagypapájától kapott ami egy régészeti ásatás során került hozzá egy egyiptomi sírból. Azonban még mielőtt befejezhetné az utolsó darabot ellopja tőle a suli két rosszfiuja Honda és Katsuya.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ám sikerül vissza szereznie és mikor elkészül vele kiderül hogy a kirakósban egy ősi fáraó Athem szelleme rejtőzött ám most, ha a helyzet úgy hozza megszállja a fiú testét és segít neki megoldani a nehéz helyzeteket.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szüksége is lesz rá mivel a jelenleg legnépszerűbb kártyajáték a Duel Monsters jelenlegi bajnoka Kaiba ellopja a nagyapja legerősebb lapját a Kékszemű Hósárkányt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yugi persze kihívja egy párbajra ahol úgy legyőzi mint a pinty erre Kaiba-nak elgurul a gyógyszere és felesküszik hogy ha törik ha szakad de legyőzi Yugit. Ám ezek után nem lesz Pegazus és a Párbaj sziget részek á nem.

Úgy kb a 20.-ik részig mindig ugyanaz történik csak más tálalásban. Kapunk egy hű de gonosz szereplőt aki valami disznóságot csinál  erre Yugi kb a 20.percben Yugi "SZUPERSEXI " módon átváltozik és megbünteti őket. Először eljátszadozik velük majd a sötét világba küldi őket (Na legalább már tudom hogy honnan ered a Jigoku Shoujo története). Közben Kaiba időnként ráereszti a csicskáit.

Majd a 22-25.-ik részig befolyólag láthatjuk, ahogyan Kaiba végre akcióba lendül és véghez viszi tervét. Meghívja Yugiékat Kaiba Gameland-ba ahol is végigcsináltatja velük a Death-T, melybe kis híján belehalnak melynek végén Kaiba párbajra hívja Yugit hogy megmentse a nagyapját akit nem mellesleg Kaiba rabolt el.

Majd az Uccs 3 részben tanúi lehetünk hogy a 19. részben feltűnt Bakura 3 részen keresztül játszat egy szerepjátékot Yugiékkal annyi csavarral hogy a bábuk maguk a szereplők csak épp  a lelkük a babákba költözött hála Bakurának.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ennyi maga a történet. És most őszintén,szerintetek nem hangzik marha unalmasnak? Dehogyisnem. És ez az anime legnagyobb hibája hogy unalmas. Az össz 27 részből mindössze a Kaiba bosszúja részek mondhatóak izgalmasnak a többi meg mind ugyanaz történik ráadásul ezeknek annyira Magical Girl feelingje van hogy az hihetetlen (Csávókám átváltozik és megbünteti a gonoszokat). Az utolsó 3 rész meg valamivel izgalmasabb volt egybe sűrítve a rendes sorozatban.

Térjünk át a látványra. Egy szó: RONDA De most komolyan:

-A Karakterek állandóan el vannak rajzolva

-A Toei korábbi munkái (Cutey Honey,Sailor Moon,Dragon Ball) szebbek mint ez

-A Harcok meg iszonyatosan bénák és röhejesek és ki sincsenek dolgozva rendesen.

És ami a legfeltűnőbb: KAIBA-NAK Zöld Haja van. Talán így akarták kiemelni az abszolút jellegtelen karakterét.

Ha már karakterek na azok se piskóták, bár néhányuk nagyon eltér a későbbi karakterüktől. A Legnagyobb mértékben ez Mokubára igaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Míg A későbbiekben Mokuba egy egészek szerethető karakter volt addig itt maga Damien az Omen-ből. Rohadt idegesítő és ráadásul ugyanakkora seggfej mint a bátyja ha nem nagyobb plusz még kavarógép szerepet is kapott de marhára nem megy neki. A Többiek meg nem változnak sokat bár bevallom Anzu itt sokkal szimpatikusabb mint a másik sorozatban.

Illetve kapunk egy új szereplőt is Miho személyében.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Történet szempontjából semmi jelentősége ráadásul maga az egész csaj marha felesleges csak azért van bent, hogy legyen egy marha sablonos szerelmi szál is a sorozatban.

A Kártyázásról is meglepően kevés szó esik. Igazából csak pár részben van nagyobb szerepe a többiben még csak meg se említik inkább mást játszanak helyette pl: Tamagochiznak van Capu-mont játszanak ami kísértetiesen hasonlít a későbbi Capsule Monsters-re.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Akkor gyorsan pár szót a zenékről. Na azok legalább jók lettek. Az Opening és az Ending is egy nagyon jó kis fülbemászó dal és a betétzenék is megállják a helyüket. Nem mellesleg aki nézi a Yugioh Kurtított sorozatot annak ismerős lehet a zenéje hiszen az végül is ennek az opening dala amit a Field Of View ad elő akik a Dragon Ball GT Op dalát is énekelték.

Így a végére mint mondhatnék összességében: Hatalmas Csalódás mindazoknak akik szeretik a Yu-Gi-Oh-t . Előzményként ugyan nem rossz de különálló sorozatként hatalmas bukta.

[Mangekyo022 véleménye:

"Őszinte leszek, kezdetben reménykedtem, hogy jó lesz, az első 3 rész tetszett, aztán viszont tényleg marha unalmas lett az egész. És ha még azt vesszük figyelembe, hogy a Toei alig egy (!) évvel később kezdte el készíteni a One Piece-t, aminek már akkor szép volt a látványa, nem kicsit felháborító ez a látvány! Aki kíváncsi rá, nézze, de valóban csalódás lesz..."]

Yu-Gi-Oh Season 0

-Idő: 1998

-Stúdió: Toei Animation

-Rendező: Kunihisa Sugushima

-Műfaj: Shounen-Fantasy

-Opening: Field Of View : Kawaita Sakebi

-Ending:WANDS: Ashita Moshi  Kimi Ga Kowaretemo

-Hossz: 27 rész

Tetszett:

-Anzu joval szerethetőbb itt mint a másik sorozatban

-Jók a zenék

-Opening és Ending

-Kaiba Bosszúja részek

Nem Tetszett:

-Unalmas az egész sorozat

- Miho,Kaiba és Mokuba

-Piszok Ronda a Látvány

- Kaiba Zöld Haja

- Alig kártyáznak benne

-Előzményként nem rossz de sorozatként csalódás

-Yuugi hangja  Mocskosul irritáló

Értékelés:

Százalékban : 46 %-Rossz

Pontban : 4/10

Szóval ez lenne az én véleményem a sorozatról lehet irogálni hogy mennyire nincs igazam :D

Mára ennyi voltam SZIASZTOK! 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr364548382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.05.28. 12:32:28

Kaibanak zöld haja van? :D:D Pedig a magyar verzióba barna volt :D
A magyarba meg kicenzúrázták a fegyókat a kezükből az őröknek, oszt csak ujjal mutogattak XDDD
Am 50. résztől lett volna angol aztán később japán szinkronnal az Uraharashoptól de meguntuk haverommal.
jah meg keressetek rá amikor a magyar szinkronba azt mondja: "IDŐVARÁÁÁZS TÁMADÁÁÁS" XDDDD Már ezért megérte megnézni azt az 50 részt mert megfulladtunk ilyenkor a röhögéstől xddd
süti beállítások módosítása