Sziasztok!

Igen a cím alapján már kitalálhattátok hogy egy újabb vámpíros animéról fogok nektek írni. Igazából más animéról akartam ma írni de mivel azt a kedves Mangekyo kolléga elhappolta előlem ezért ma be kell érnetek ezzel.

Jöjjön a Dance In The Vampire Bund című anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Vampire Bund egy 2010-es anime ami Nozomu Tamaki azonos című mangája alapján készült amely 2006-óta fut. Típusát tekintve Fantasy-Horror. Tudom hogy mostanában elég sok Horrornak titulált animét mutattam be de ez most tényleg az és mindjárt meglátjátok hogy miért. Az Animét pedig a Shaft stúdió készítette.

Na de akkor essünk neki.

Történetünk legelején különös gyilkosságok történnek amikben az a közös hogy minden áldozatot a nyakán haraptak meg és vért szívtak ki belőlük. A Rendőrség nem tud mit tenni az emberek pedig arra gyanakszanak hogy esetleg egy vámpír az elkövető.

Egyre többet beszélnek erről van aki hisz bennük van aki nem,a kérdést egy TV Műsorban vitatják meg neves személyiségekkel. A Hangulat már a tetőfokára hág mikor is egy hölgy jelenik meg a stúdióban azt állítva magáról hogy ő a vámpírok királynője.Sokan persze csak színészkedésnek veszik az egészet mikor is az egyik meghívott vendég hirtelen vámpírrá változik majd rátámad a nézőkre.

Ekkor azonban megjelenik egy szőke kislány a helyszínen.

 

Az ő neve Mina és kiderül hogy ő nem más mint a Vámpírok királynője és a műsort választotta ahoz hogy nyilvánosan is bemutassa magát illetve a vámpírok létezését.Terve pedig az hogy egy kis Tókio-i területet beépitve létrehozza az úgynevezett Vámpír Negyedet ahol csakis vámpírok élhetnek. Persze késöbb kiderül hogy csak azért csinálja ezt mert más tervei vannak de nem spoilereznék.

A Második részben a bonyodalom tovább fokozódik plusz megismerhetjük az anime 2. fontosabb szereplőjét Akirát.

 

Akira egy évvel ezelőtt balesetet szenvedett és elvesztette az addigi emlékeit ám Mina megjelenése felébreszti ezeket az emlékeket. Megtudja hogy ő valójában egy vérfarkas a Föld klánjából akiknek Mina királynő védelme a feladata.

A sorozat 2 történetre osztható. Az elsőben megtudjuk hogy mit tervez Mina valamint megismerhetjük az úgynevezett Telomereket is akik szintén vámpírok de nem osztják a királynő nézeteit.a legtöbb dolog azonban a 4.részben derül ki.

A 7.Rész után más irányt vesz a cselekmény.Kiderül ugyanis hogy Minának választania kell 3 meglehetősen irritáló tiszta vérű vámpír között akivel összeházasodik és gyereket szül neki. Ez mondjuk meglepő hiszen Mina nem tűnik többnek 8 évesnél.Persze nekik is csak hátsó szándékaik vannak az egész hercehurcával.

Akira azonban mindenáron megvédi Minát már csak egy régi ígéret miatt is ezért szembeszáll vámpírrá vált osztálytársakkal, bérgyilkosokkal illetve a Telomerekkel is.

Nos dióhéjban ennyi a sztori ami rohadt jó. Tele van cselekményekkel,fordulatokkal plusz ezek nem kiszámíthatóak ami ami már egy hatalmas pozitívuma az animének.Követi ugyan a manga eseményeit bár nem olvastam de állítólag a sorozat tartalmaz filler karaktereket.

De azért ne haladjuk ennyire előre,menjünk szép sorban.

Kezdjük a látvánnyal ami iszonyat jó lett. Nem ismerek a Shaft munkásságát de tény hogy az animének szép a látványa. A Harcok is nagyon jól megvannak csinálva, a Mina vs. Akira harcot a 7.részben különösen jól megcsinálták.

Maga az anime horrorként van eladva. Nos ez igaz is. Tényleg vannak benne olyan jelenetek amik a frászt hozzák az emberre és végre nem egy álvámpír animével van dolgunk hanem egy olyannal ami szerintem van olyan jó mint pl: a Hellsing.

 

Karakterek terén ugyan nem sok újat kapunk de azért ez ne keserítsen el senkit. akin őszintén csodálkoztam az Mina és Akira volt akik habár Úr-Szolga viszonyban vannak mégis közelebb állnak egymáshoz mint általában és mindent megtennének a másikért.Plusz Mina nem is annyira idegesítő mint ahogy hasonló társai.

Illetve van egy vámpír márki aki Minával ellentétben marha idegesítő,lenézi Akiráékat mert csak a szolgát látja bennük.

 

Illetve mondtam az elején hogy van egy filler karakter. Ő Mei Rin aki szintén Telomere bár erről sokáig nem tesznek említést. Annak ellenére hogy fillerkarakter nagyon jól ki van találva és fontos szerepe van a sorozatban.

Vannak ugyan még mellékszereplők de azok sajnos nagyon semmilyenek lettek. Inkább haladjunk is tovább a zenékre.

Nos azok is nagyon jók. A Zenék illenek a sorozat dark-os hangulatához, Az opening és nagyon jó lett az ending az kevésbé mivel dögunalmas. Ugyanolyan mint az Elfen Lied endingje. De amúgy alapjáraton semmi gond a zenékkel.

Viszont van néhány nagy hibája a sorozatnak. Az első az a Fanservice ami ugyan az első felében még nem akkora gond a másodikban viszont mát nagyon is undorító. Főképp mikor a pedofil csaj csókolózik a 8 éves szomszédgyerekkel. A Leszbi poénokról meg nem is beszélve.

A Másik hibája meg szerintem az hogy a sorozat befejezése elég értelmetlen lett. Úgy értem van még egy néhány kérdés amire nem kaptunk választ de hát ott a manga abban ott vannak a válaszok.

De hogy pozitívummal zárjam a kritikát minden epizód végén van egy kis vicces klipp ami az adott részt parodizálja ki. Mint a Hellsing-nél.

Nos elérkeztem a végére,énszerintem egy nagyon ütős sorozat a Vampire Bund és csak ajánlani tudom mindnekinek aki szereti a horror vagy a vámpíros animéket. Nem hibátlan de akkor is tessék megnézni nekem nagyon bejött.

Dance In The Vampire Bund

-Idő:2010

-Stúdió:Shaft

-Rendező:Akiyuki Shinbo

-Műfaj: Fantasy-Horror-Sinen

-Opening: Aiko Nakano-Friends

-Ending: Hibiku-Tsumeato

Tetszett:

-Jól kitalált történet

-Mei Rin ,Mina és Akira

-Szép a látvány

-"Igazi" Horror Anime

-Ütős Harcok

-Jó zenék

-Opening

Nem Tetszett:

-Itt is uncsik vagy idegesítőek a mellékszereplők

-Ending

-Fanservice illetve pedofil poénok

-Cliffhengeres befejezés

Értékelés:

Táblázat Szerint: 28/40-Jó

Százalék Szerint: 88%

8.5/10

Nos mára ennyi voltam a következő alkalomig SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr844293834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.03.09. 17:51:48

haverom azt mondta az első pár részről, hogy valami romantikus gagyiság:D De majd rászánom magam pár év múlva a kritikátok végett.
süti beállítások módosítása