Bezár az Animeland

2011.12.29. 13:02

Szegasztok!

Meglepő hír, de igaz: az Animeland 3 éves működése után, 2012-ben (konkrét dátum nincs) be fogja zárni kapuit.

 

Idézet az oldalról:

"...sajnálattal kell tudatnunk Veletek, hogy az AnimeLand üzlete 2012-ben bezárja kapuit. Ennek több oka van, ezekre most itt nem térnénk ki, de aki egy kicsit is tájékozódik a világban, az sejtheti az okokat. A lényeg, hogy 3 évig fenn tudtuk tartani a boltot, de sajnos eljött az idő, amikor már nem tudjuk. De ne csüggedjetek, Conokon egész biztosan találkoztok még velünk! ^^"

forrás: www.animeland.hu

Na bammeg! Először a Meido tűnik el (bár tény, aki tudja, hogy kik voltak a szomszédai, azok nem csodálkoztak az eltűnésén), aztán a budapesti király utcában lévő boltocska tűnt el (kezdetben azt mondták, hogy csak elköltözött, de a District 13-as eladó elmondta, hogy valószínűleg bezárt), és most már az Animeland is...

Az okokat nem mondták el, de én szerintem semmiként sem a "gazdasági válság" lehet az oka, sokkal inkább a kereslet csökkenésével. Hiszen hiába kapható még mindig náluk a Bleach Artbook Souls, hiába volt náluk kapható bármelyik régebbi Animes*ar magazin, hiába volt náluk eredeti Animage és más csak japánban megjelenő maga magazin és hiába volt náluk csak az otaku-k számára készült már-már gusztustalan hentai cuccok, ha ezeket a kis "torrent huszárok" ingyen megszerezték...

Tudom, ez most kicsit csúnyán hangzott, de akkor is, szinte nem volt bevétele a boltnak, hiszen:

- már kezdetben is alig állt meg a lábán,

- aztán már a Meido-ban kellett bérelnie a helyett, ami még így is olcsóbb mint egy saját üzlet,

- aztán végül meg már "random nyitás" volt, vagyis vagy nyitva voltak, vagy nem. És ezek már elég egyértelmű jelek voltak arra, hogy a bolt nem valami sikeres.

Mint írtam, dátumot nem adtak, csak annyit, hogy 2012-ben fognak bezárni, de Animecon-on, Mondocon-on, Mangacon-on és gondolom Holdfénycon-on még kint lesznek...

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr323504103

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

:{) MIKI (}: · http://machinimak.wordpress.com/ 2011.12.29. 20:43:06

Nem csoda, rohadt drágák ezek a cuccok.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.01.01. 14:48:12

@:{) MIKI (}:: Ezt akartam én is mondani. Itt rárakódik a szállítási költség (ebben japók nagyon vadak, iszonyat óvatosan csomagolnak és gyorsak), valamint nekik is kell hasznot húzniuk. Bocsánat, de amikor egy könyvre nincsen 3000 forintom, akkor nem fogok 15k-t kiadni egy figuráért, amit csak nézni lehet.

Nem is olyan régen olvastam egy brazil 9gaggert, hogy ami az USÁban 100$ (valamilyen okostelefon volt), az nálunk 90k$-nak megfelelő összeg. Ilyen árréssel lehetetlen tisztességesen vásárolni.
süti beállítások módosítása