Playstation Vs Warezolás

2011.02.25. 08:38

Szegasztok!

Mint tudjátok Japánban fűvel-fával harcolnak a manga és anime kiadók az online olvasás és nézés ellen több anyagi bevétel reményében... úgy tűnik, hogy a Sony is belépett közéjük, csak nem mangák és animék terén, hanem a videójáték piacon, ugyanis olvastam mind a Konzol.eu-n és az 576 Kbyte oldalain, hogy a Sony nagyon belelendült a warezolók elleni küzdelemben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Többször olvashattatok már itt a Konzol Online-on is arról, hogy megtörték a PlayStation 3 híres védelmét. Amely törést aztán egy firmware frissítéssel szépen megakadályozott a Sony, ilyen volt példának okáért a Linux-on keresztüli törés is. A közelmúltban néhány hacker bejelentette, hogy egy olyan törést sikerült kifejleszteniük, amely nem követel semmiféle babrálást a PlayStation 3 rendszerében, mindössze egy pendrive-ot kell csatlakoztatni hozzá, és az máris működésbe lendül, felismervén a warez játékokat is.

A Sony ezzel kapcsolatban sokáig hallgatott, majd egy olyan firmware frissítést adott ki, amely képes kiszűrni a warez játékokat, és azon felhasználók, akiknél nem legális játékokat-tartalmakat találnak súlyos büntetésben részesülnek! Ezt a súlyos büntetést arra kell érteni, hogy a Sony a játékos profilját nullázhatja vagy törölheti, de ettől van egy súlyosabb büntetés is, hiszen akár magát a konzolt is blokkolhatják! Amely a blokkolástól számítva működésképtelen lesz, sem játékokat, sem filmeket nem lesz képes onnantól kezdve lejátszani.

A Sony legújabb gondolatai a játékok védelmezésével kapcsolatban, a PC-s berkeken belül már régóta használt egyedi CD kulcsok bevezetése. Amelyet a játék dobozában mellékelnének, s az első elindítás előtt egy több karakterből álló betű, vagy számsorozatot kellene beírni az adott mezőbe.
A baj ezzel csupán az, hogy ezzel a megoldással a tisztességes játékosokat büntetnék, mert véleményem szerint aki warezolni akar, az úgy is warezolni fog. Majd meglátjuk, hogy a Sony miként dönt, mert ez egyelőre csak egy terv…
"

Forrás: konzol.eu

Én bevallom, amióta van PSP-m meg PS3-am, azóta egy warez játékom sincs (PS2-őn persze még így is van). És bevallom, elfogadom a Sony álláspontját, DE NEM ÍGY KELLENE CSINÁLNI!

Mert sokan írták, hogy így azok fogják megszívni, akiknek régebbi vagy használt játékaik vannak. Ráadásul a játékosok közötti cserélgetés mindig is jelen volt a normál játékosok között (sokan így ismertek meg nagyobb címeket). Ezzel a "húzással" pedig nem állítják meg a warez hullámot, mivel aki warezolni akar, az fog is, csak más gépen...

Tehát én szerintem a Sony-nak újabb stratégiát kéne kidolgoznia, mert ez így nem lesz megoldás.

Mangekyo022

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr902689149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habbobitas 2011.02.25. 13:25:55

Nekem 1-1 kivétellel, csak kalóz játékaim vannak XBox 360-ra, és Wii-re

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.02.25. 14:26:36

Azt hiszem, illene elindulnunk egy olyan vonalon, hogy egy vadonatúj konzolt buherálunk össze, ami felismeri adott konzol játékait. Jobb ötletem nincsen.
Persze én nem használok semmilyen konzolt, de baromira sajnálom azokat, akik csóróságból nem veszik meg 10k-ért a játékokat és nem azért, mert inkább elisszák az árát.

Peter1989 · http://peter1989.wordpress.com/ 2011.02.25. 21:05:50

Ashes to Ashes, Dust to Dust, Iso to Rip.

Szoktam venni eredeti játékokat, ha az valóban érdemes rá, és az ára a 3-5 ezer forintos ár kategóriába süllyed.

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2011.02.25. 21:29:06

warezoljunk PC gameket inkább :O---
ingyen van mint a levegő háhá:D
süti beállítások módosítása