Szegasztok!

Gondolom sokan olvastak régen Superman, Spider-man vagy Batman képregényeket, vagy nézték a már több ezer különféle rajzfilm és élő szereplős film változatokat. Én nekem a 2 kedvencem Spider-man és Superman , és mikor meghallottam, hogy egy Batman-hez hasonló képregény hősnek lesz rendes film adaptációja, meghívtam 2 barátomat, és el mentünk megnézni valamikor Januárban. Ezúttal tehát nem egy anime kritikával jövök, hanem egy a mozikban futó film kritikájával, a "Zöld Darázs" című filmmel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Zöld Darázs névről előjáróban annyit kell tudni, hogy eredetileg egy "rádiójáték" volt az 1930-as években (a narrátor beszél, majd néha-néha a főbb szereplők stb...), majd valamikor a7 1960-as években készült egy filmsorozat is, melyben Van Williams és a legendás Bruce Lee alakították a fő szereplőket.

És januárban két barátommal (Bak Roland-al és Lilienberg Ferenc-el) elmentünk megnézni a filmet a Westend City-be, három D-és változatban - ami nem csak megint lopás volt, de amúgy is felesleges volt.

  

A film története nagyon egyszerű, de egy akció filmhez bőven elég.

Britt Breid egy hatalmas újságkiadó egyetlen elkényeztetett csemetéje, szinte semmi sem izgatja, csak a bulik és a nők - és elég rossz a családi állapota az édesapjával. Egy nap Britt apja meghalt egy balesetben, így ráhárult az újságkiadó - amihez persze semmi tapasztalata nincs. Egy nap találkozik apja egyik alkalmazottjával, a fiatal ázsiai zsenivel, Kato-val, és nagyon szoros barátság alakul ki kettőjük között. Britt gondol egyet, és úgy dönt, hogy ő és Kato szuperhősök lesznek úgy, hogy bűnözőknek adják ki magukat egyben a sajtóban (minden adott hozzá ugye). Csak hogy nem nagyon tetszik ez a város alvilágának az urának, Chudnofsky-nak, és a gondok egyre csak gyűlnek....

A történet tehát átlagos képregény szagú, de nem is a sztori fogja elvinni a filmet a jó filmek irányába, hanem a töménytelen akció és humor.

Az akciók nagyon jók lettek, legyen az bármi, autós üldözés, verekedés, bármi! A Kato-t alakító Jay Chou ugyan nem olyan nagy harcművész, mint a nagy Bruce Lee volt, de még így is mesterien verekszik! Az a film vége felé olyan hatalmas autós üldözést kapunk, hogy a fejünk repül.

A humor szinte zseniális lett. Jó, nincsenek benne olyan óriási poénok, mint egy nagyon jó vígjátékban, de az ember fetrengeni fog a röhögéstől!

Amit még lehet dicsérni a filmben, az a színészi alakítások. Mindenki pont úgy alakít, ahogyan a neki adott szerephez kell. De akit mindenképpen ki kell emeljek, az az egyik főgonoszt játszó Christoph Waltz (Becstelen Brigantyk, Hans Landa). Már a legelején olyan zseniális alakítást kapunk tőle, amit egy Oscar-díjas személytől az ember el is várhat (főleg Ferinek meg Rolandnak tetszett).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Negatívumot nem nagyon tudok mondani a történet középszerűségén kívül, talán csak egy dolgot: néha belassul a film. Tehát tényleg nagyon vicces, tényleg nagyon jók az akció jelenetek, de egy akció filmnek azért nem szabadna sokszor belassulnia.

Összefoglalva a "Zöld Darázs" film egy igazán jó kis stuff, amit méltatlanul hordtak le már a megjelenése előtt, és mindenkinek ajánlom 1-szeri megnézésre!

A Zöld Darázs

- Év: 2011

- Hossz: 119 perc

- Műfaj: Akció, Vígjáték, Kaland, Komédia

- Rendező: Michel Gondry

Ami Tetszett:

- Rengeteg nagyszerű akció.

- Nagyon jó humor.

- Kato verekedései.

- Chritoph Waltz alakítása.

- A "járgány"

Ami Nem Tetszett:

- Középszerű történet.

- Néha belassul.

Értékelés:

Százalékban: 85% (Jó)

10/10 táblázatban: 8.5/10 (Jó)

  

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr442674440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Habbobitas 2011.02.20. 12:50:52

Szerintem ez egy olyan közepes film.

bbbarniii 2011.02.20. 13:27:01

@Habbobitas: A slusszpoén az, hogy a Zöld darázs kb. annyi ideje készült, mint az Avatar. És látni is a mérföld méretű különbséget a két film között. Szerintem abszolút kihagyható film, még a képregény fanoknak is (ami én is vagyok).

Mangekyo22 2011.02.20. 14:55:06

@Barnileonidasz: Azért az Avatár elkészítése majdnem dupla annyiba került (zöld darázs 120 millió, avatár kb 230-240 millió dollár).

bbbarniii 2011.02.20. 16:25:19

@Mangekyo22: Ezzel most nem a filmet akartam lejáratni, csak megemlítettem. Tényleg, elnézést. :/ Egyébként az Avatar 400 millió dollárból készült.
süti beállítások módosítása