Sziasztok!

Ma a 2004-es Burst Angel v.eredeti címén Bakuretsu Tenshi c. animét fogom nektek bemutatni!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az anime mint már említettem 2004-ben került adásba majd 2007-ben elkészült belőle egy OVA rész is amit még sajnos nem láttam,igyekszem bepótolni. Az animét a GONZO stúdió készítette szóval a szép rajzolás illetve a látvány elkönyvelhető!

De akkor térjünk át a történetre ami a nem túl távoli jövőben játszódik Tokióban ahol is először egy fiatal szakácsot Kyohei-t ismerhetünk meg aki épp jelentkezett egy állásra egy 4 tagú lányból álló csapathoz!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt már most elmondom hogy ő a történet szempontjából eléggé fölösleges karakter,csak azért van benne hogy egy hárem szál is legyen a történetben bár ezt nem nagyon lehet észrevenni!

Nos mint már említettem a csapat 4 lányból áll,Ők lennének azok:

A Vezetőjük Sei aki egy Yakuza család tagja ennek ellenére ő viselkedik a legnormálisabban a lányok közül de azért harcolni is tud elég rendesen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aztán itt van Amy aki 9 éves kora ellenére már profin kezeli a legbonyolultabb számítógépeket is ennek ellenére mégsem okoskodik állandóan!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A 3.tag Megumi de mindenki csak Meg-nek hívja és elsőre megutálja A fiút az ő elmondása szerint azért mert túl fiatal(vajon miért mondta ezt? XD)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Természetesen kell egy fegyver és harcmániás keménycsaj is,ő Joe viszont ő egyben a fő középpontja is az animének ráadásul Kyohei már találkozott vele elöbb is!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ráadásul Joe-nak különleges ereje van de azzal nem tanácsos élőben találkozni!

A Csapathoz tartozik még egy Robot is Jungo,akit leginkább Joe vezet,szóval még mecha szálat is kapunk a történetbe. Nos ők lennének a tagok,a történet pedig lényegében annyi hogy ezek a lányok zsoldosok és különböző feladatokat látnak el pénzért de egy másik szál is fut ami pedig a lányok múltját elemzi ki!

Dióhéjban ennyi a sztori ami hát eleinte nem tűnik többnél a Galaxy Angel sztorijánál viszont lényegesebben jobb nála! Ráadásul elég vegyes társaságot hoztak össze,ez főképp Joe "ismerőseire" vonatkozik akik közül némelyik ugy néz ki hogy simán elmehetne gonosznak a One Piece-be,és ez komoly!

Kitérnek most inkább a robotokra mivel ugye nem csak Jungo az egyetlen robot,ezeket CGI-vel csinálták meg és szerintem elég jól sikerültek és ez a látványra is értendő!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karakterek terén ugyan nem kapunk újdonságokat,viszont karakterfejlődés az van rendesen ez főképp Meg-re értendő!

Sajnos azonban itt is kapunk filler részeket de hál istennek nem vészesek! Viszont ami nagyon nem tetszett az az Opening főképp a zenéje! Nem mondanám hogy rossz de azért nem ártott volna egy pörgősebb számot választani de az ending az szép lett.

Ami még nem tetszett az a horror feeling ami viszont aligha érezhető benne pedig vannak durva jelenetek!

Viszont összeségében csak ajánlani tudom,egy próbát mindenképp megér!

Burst Angel

-Idő:2004

-Studió:GONZO

-Rendező:Masara Nishida(Karin)

-Műfaj:Akció,Ecchi,Dráma,Mecha

-Hossz: 24+1 OVA rész

Tetszett:

-Sablonos ugyanakkor elég jó történet

-Jó kis csapatot hoztak össze

-CGI

-Szép Látvány és rajzolás(bár mi mást is várhatnánk el a GONZÓ-TÓL)

-Kemény és látványos harcok

-Sei és Amy

Nem tetszett:

-Opening Zenéje

-Kyohei teljesen felesleges

-Az 1/4-e filler de nem vészesek

-Nem érződik benne a horror feeling

Értékelés

Táblázat Szerint: 25/40-Jó

Százalék Szerint:74%

7/10

SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr752462756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.11.21. 14:49:54

A kritikából nem igazán jöttem rá, hogy miről akar szólni ez az anime. :)

xx18Rolandxx 2010.11.21. 15:12:51

@Member: Ugy konkrét története nincs hanem arról szól hogy ezek a lányok pénzért bármit megcsinálnak, a vége felé kezd inkább izgalmas lenni:D
süti beállítások módosítása