Szegasztok!

Ne haragudjatok, hogy egy ideig nem írtam, de most bizonyos okok miatt nem ment.

De most újra itt vagyok, frissült erővel, és egy újabb mangának a kritikájával, mely ugyanannak a mangakának a "tollából" folyt, akinek az "Elfen Shit"-et is köszönhetjük.

A mai alanyom tehát a Nononono!

 

A Nononono egy 2007 óta tartó manga sorozat, melyet a Weekly Young Jump oldalain olvashatnak az emberek, és amelyet Okata Lynn ír és rajzol egy maga.

 

A történet nagyon sablonos, és nagyon nem eredeti, de legalább próbálkozott a mangaka, és így is jobban bejövős, mint az Elfen Lied-é. Van egy Nono nevű lány, aki magát a halott ikertesójának, Yuuta-nak adja ki magát, hogy megszerezhesse az Olimpiai arany érmet, melyet apja nem tudott megszerezni, és amely az őrületbe kergette apját.

És ennyi is a történet. Mondjuk azért az alap ötlet, hogy egy lány fiúnak adja ki magát mindig is bejött (mert szeretem azért a fiús lányokat), de hogy EZT SENKI NEM VESZI ÉSZRE, AZ NONSENSE! MOST KOMOLYAN, EZ TÖK UGYANAZ, MINT A SUPERMAN-BEN, AMIKOR SUPERMAN FELVESZI A SZEMÜVEGÉT, OSZT SENKI NEM VESZI ÉSZRE!

 

Jöjjenek a szereplők, akik mondjuk jobban ki lettek dolgozva, mint az Elfen Lied-ben. Ott van a főhősnőnk, Nono, aki kedves és nagyon tehetséges, és tényleg nagyon szeretheti az apját, ha egy aranyérméért ilyen messzire elmegy, és hogy fiúnak adja ki magát - persze ha  van esélye, lányos cuccokba öltözik. Ott van Mikage, a korcsolyázó bajnok, aki szerelmes Nono-ba (persze nem tudja, hogy Nono valójában lány), és van egy nagyon perverz szokása: imádja beöltöztetni Nono-t "lánynak". Ott van Akira (akinek nincs köze ehez), a szokásos néma cool gyerek, akibe szerelmes Nono, de Akira meg Mikage-ba szerelmes. Fontos tudni, hogy kiütéseket kap a lányoktól, kivéve azoktól, akik tetszenek neki. Itt van Yoda (nyugi, NEM az a "yoda"), aki mindig Nono után kutat. Megkapjuk Kiyoshi-t is, aki valamiért afro hajat növesztett, és magát a császárnak nevezi magát. Végül itt van Hiroki, az egyetlen srác, aki nagyon jó fej Nono-val, és az egyetlen Yoda-n kívül, aki tudja "azt"....

 

A karakterek sajnos így is sablonosak, de egy valami közös van bennük, ami miatt érdemese olvasni a mangát.... mindegyikük egy rakás, szerethető idióta!

Már maga az, hogy senki nem veszi észre, hogy Nono lány, már az beszarás, de ha még hozzá tesszük azt, amikor véletlenül női ruhában megjelenik előttük Nono - Noroki-nak beállítva magát - ott végleg eldobtam az agyam, ahogyan azt olvassa az olvasó, hogy azok a szerencsétlenek tényleg nem veszik észre, na kész!

És a humor az, ami miatt biztos, hogy mindenki olvasni fogja! Nagyon jó lett a manga humora, és végre nem gusztustalan huggyantós poénok meg vérfertőzések vannak itt, hanem aranyos poénok egész hadserege!

 

A rajzolás maradt az Elfen Lied szintjén, bár mintha egy árnyalatnyival szebb lenne.

Annak nagyon örülök, hogy a mangaka nem próbált kamu pszichológiai utalásokat belerakni, ahogyan az Elfen Lied-nél tette, hanem inkább a humorra és magára a síelésre koncentrált. Ugyanis végre jó volt látni, hogy komolyan gondolta valamennyire ezt a mangát Okata Lynn, és utána járt a síelés "művészetének".

Ráadásul Okata Lynn egy kamui névvel berakott egy közismert mangakát a mangájába, aki nem más, mint TITE KUBO:

 

 

Na, de akkor most jöjjenek a negatívumok! Az első a túl sablonos történet. A másik a nem túl eredeti karakterek. De tovább is van: A HÜLYE FEJEK! Már a Higurashi-nál és a Naruto-s "Sasuke Show Arc" is betett, de amik itt vannak:

 

 

És most kérdem.... EZEKRE A BÚZA FEJEKRE MINDENÁRON SZÜKSÉG VAN?

A tetejébe itt is kapunk fanservice-t rendesen, bár nem olyan sokat, mint anno az Elfen Lied-ben.

 

 Hát mit mondjak, bevallom, kellemesen csalódtam ebben a mangában. Már azt hittem, hogy olyan kamu-pszicho sz*rhalmot kapunk, mint az Elfen Lied-nél, de szerencsére úgy néz ki, hogy tanult a mangaka a hibáiból. Ajánlani nem fogom, de akik szeretik a humort, azok nyugodtan elkezdhetik olvasni.

Nononono

- Idő: 2007-től 2011-ig

- Író & Rajzoló: Okata Lynn

- Magazin: Weekly Young Jump

- Műfaj: Vígjáték, Sport, Romantika

- Hossz: 13 mangakönyv jelenleg

 Ami Tetszett:

- Nagyon jó humor.

- Egy rakás, szerencsétlen, szerethető idióta van a főszerep gárdában.

- Végre nincs erőltetve szánalmas pszichológia utalások.

- Rendesen kidolgozott.

- Végre nincsenek gusztustalan poénok.

Ami nem tetszett:

- 100%-osan sablonos történet.

- Komolytalanná teszi a sok fanservice.

- A rajzolás még mindig nem az igazi.

- Itt is vannak szánalmas "köcsög fejek".

 Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 2/5

- Egyediség: 2/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 2/5

- Hangulat: 4/5

- Történet: 2/5

- Karakter Fejlődés: 4/5

- Pontban: 25/40 = Jó

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 72%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

- 10/10-es skála szerint: 8/10

0-2.5 = Csak saját felelősségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

 Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr422238368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Squazee 2010.08.28. 23:06:54

Szinte csak egyetérteni tudok. A mai napig nem értem, hogy az Elfen Lied hogy lehetett sikeres. :D
Ez a történet olyan olvasós, nem ezt fogják kielemezni a legapróbb rezgésekért.
A karakterek egész jók, Kiyoshi és Nono párosán sokat nevetek, itt valóban jobb a humor, meg úgy általában minden, mint az EF-ben.
Ijesztő viszont, hogy itt is ennyi pszichopata van, ott van az a (mostmár) volt edző is, aki most késsel mászkál, s ahogy a raw-t elnéztem, tesz durvábbat is, de talán erre mondják, hogy az alkotó hű marad magához.
süti beállítások módosítása