Szegasztok!

Tudom, késtem, és bocsi, de sok dolgom volt. Mindenesetre itt a legújabb alanyom, a DNA2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A DNA2 eredetileg egy 1993 és 1994 között, a Weekly Shonen Jump oldalain szereplő hárem, sci-fi manga volt (de itt a hárem műfaj NAGYON NAGY túlzás), írója és rajzolója Masakazu Katsura volt. Az anime-adaptációt a Madhouse készítette, először egy 12 epizódos anime sorozatot 1994-ben, majd 1995-ben készítettek egy 3 részes OVA szériát is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet ritka nagy baromság, de látszik, hogy igaziból a szórakozás volt itt a cél. Junta egy nemrég költözött srác, aki "allergiás a lányokra" (ami nála annyi, hogy ha felizgul nemileg, akkor vigyorog, majd kihányja a belét). Amúgy egy átlagos srác, mint mindenki. Amíg nem találkozik Karin-al, egy lánnyal a jövőből, aki közli Junta-val, hogy egy "Mega-Playboy" szexuális ámokfutó miatt annyira túlnépesedett a világ, hogy azt már csak úgy tudják orvosolni, ha kinyírják a "Mega-Playboy"-t, akiről kiderül, hogy maga Junta. Le is lövi Karin Junta-t, oszt mint ahogyan a magyar fundamentum megparancsolja, elfut. Csakhogy kiderül, hogy Karin véletlenül Ő volt az, aki Junta-ból "Mega-Playboy"-t csinált, így helyre kell hoznia a kárt a lánynak, amit okozott. Ezzel csupán egyetlen egy probléma van: minden lány, aki meglátja Junta-t, beleszeret, és ugye Karin is lány....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát mint láthatjátok, a történet egy rakás ************, de látszik, hoyg nem akarja komolyan venni magát! Inkább a szerelmi életet akarja bemutatni, ami mondjuk valamennyire megy is neki.

A látvány világ az 1994-es időkhöz képest jó, de ha belegondolunk, akkor a Ninja Scroll anime film jóval szebb volt, holott azt is a Madhouse készítette. De ügyeltek mind az árnyékolásra, mind az arcmimikákra, szóval aki nem szokott hozzá a mai látvány világhoz, és képes élvezni a régi látvánnyal rendelkező filmeket és sorozatokat, az élvezni is fogja!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szereplők terén elég közepes a gárda. A főhős maga a Yugioh prototípus (megjelenés szerint), és annyi hasonlóság van a Yugioh főhőse és Junta közt, hogy a "találd meg a 10 különbséget" játék itt nagyon jó ötlet lenne (ugyanis mindkettő egy nyápic, akik képesek lesznek egy laza cool sráccá válni, mindkettőnek ugyanolyan hülye frizurája van stb...). Kapunk 2, igen, jól olvastátok, 2 tsundere szerű lényt is, Ami-t és Karin-t (viszont ők még mindig nem a Love Hina által alap tsundere girlök, akiket a mai mangakák többsége annyira imád belerakni a mangájukba). Kapunk egy kis k**vát is, Saeki-t, aki kezdetben arra szeretné felhasználni szerencsétlen főhpst, hogy egy srácot féltékennyé tegyen, de csak annyit ér el, hogy beleszeret Junta "Mega-Playboy" énjébe. Itt van még Kotomi, aki egy aranyos lány, és nem is lenne probléma... ha nem azzal a "poénnal" jönnének, hogy mindig fingik, ha ideges (amikor először láttam, gyomrom kiokádtam!). És itt van Ryuji is, aki egyszerre tölti be mind az beteg agyú perverz, mind pedig az ügyeletes "főmuki" szerepét is, aki elég jóra sikerült, mint gonosz - mivel ő a szerelem miatt lett gonosz és elég jól is öltözködik, de szegény csak azért van, hogy Junta elég EXP-ét és AP-ét kapjon, hogy elég magas szintű legyen a az OVA szériában lévő Mori ellen, aki meg az unalmas, ezerszer is lerágott "én-akarok-lenni-a-világ-ura" féle főgonoszt játssza. De Mori-n kívűl mindenki szerethető karakter (még a két tsundere girl is!)!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Még valami Ryuji-ről: Ő volt annak a "Sasuke Fej"-nek az alapmáza, amit már annyi helyre felraktak:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A zenék nagyon jóra sikeredtek! Főleg az Opening tetszett a legjobban. Itt is van az Opening, mely nem Oscar-díjas Shonen anime opening, de ehhez képest mégis rátudja venni az embert, hogy legalább nézzen bele az animéba! Hibába, a Madhouse mindig is tudta, hogyan kell hangulatos opening-eket csinálni (kivéve Di Gi Charot):

 

Mind a hangulat, mind pedig a humor jó lett, leszámítva Kotomi fingós "poénjait".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Negatívumot nagyon nem tudok felhozni, mivel nem nagyon van. Azaz egy van. Valamiért nem éppen a legjobb. Félre ne értsétek! Jónak jó, de ahogyan néztem, egyre inkább az jutott az eszembe, hogy talán a Love Hina-t nézni jobb lenne e téren, még ha főgonosz Ryuji végre nem a szokásos sablon főgonosz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szerintem nem egy rossz anime, sőt, elég jó, de ha hárem animét szeretnétek, akkor inkább Rosario To Vampire, Love Hina stb...

DNA2:  

- Idő: 1994 (+ az 1995-ös 3 OVA rész)

- Rendező: Jun'ichi Sakata

- Stúdió: Madhouse

- Műfaj: Hárem, Romantika, Sci-Fi

- Hossz: 12 epizód (+ a 3 részes OVA-val 15)                                                                                        

Ami Tetszett:        

- Végre nem egy sablonos főgonosz.

- Humoros és vicces.

- Csak 12-15 rész hosszú.

- Szép zenék!

- Szerethető karakterek (és végre nem 200-an vannak).

- Korhoz képest szép látvány.

Ami nem tetszett:

- Szegény Ryuji-t hamar leváltják egy borzaztóan sablonos főgonoszra.

- Kotomi fingós "poénjai"-tól a belemet hánytam ki!

- Jobban elgondolva, ez csak egy szimplán jó anime...

 Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 26/40 = Jó                                                                         Százalék szerint: 80%

(Miután Wangood egy 10/10-es skálán értékelte a "Amaenaide Yo" animét a vidijében, ezért bevezetem a 10/10-es skálát is, mely pontozása a következő képen megy:

0-2.5 = Csak saját felelőségre! Csupán azért írtunk róla, és készítettünk róla vidit, hogy ti elkerülhessétek! Magyarul szar, de nagyon!

3-4.5 = Ha nincs jobb dolgod, megnézheted/olvashatod, de ne várj tőle semmit! Magyarul rossz.

5-7.5 = Teljesen átlagos anime/manga stuff. Nem rossz, de még mindig nem az igazi. Magyarul közepes.

8-9 = Jópofa anime/manga! Nem fogtok csalódni benne! Jó anime.

9-9.5 = Bátran ajánljuk, mert egy igenis jó anime/manga. Kiváló.

10 = Kihagyhatatlan, kötelező darab mindenki számára! Király.)

10/10-es skála szerint: 8/10 = Jó

Mangekyo022.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr232179956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.07.28. 20:32:51

én amikor ezt a fingós dolgot olvastam, inkább elröhögtem magam XD csak nem olyan szörnyű...
süti beállítások módosítása