No, mint ígértem, íme egy varázslatos boszi-anime, a Slayers anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Slayers eredetileg egy 1989-től "Light Novel" formájában íródott mű, mely ma már 52 "Light Novel"-ből áll. A "Light Novel"-ek a Dragon Magazine oldalain voltak elérhetőek, írója Hajime Kanzaka, rajzolója pedig Rui Araizumi. Annyira híres lett, hogy 1995-ben az E.G. Films stúdió Takashi Watanabe rendezésével megcsinálták a Slayers első anime-adaptációját, mely 26 epizódot élt meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az anime egy Lina nevű varázsló "lány" és annak barátjai, az "eszetlen" de bátor Gourry, az igazságért "pattogó" Amelia és a zord "külsejű-belsejű" 1/3-ban ember, 1/3-ban gólem meg 1/3-ban "mittoménmár" kalandjairól szól.

A történet már az elején érdekes, amikor Zelgadis (ekkor még a "bad boyok" oldalán állt) egy furcsa tőrt és egy furcsa szobrot akar megszerezni Lina-tól és Gourry-tól, de nem sikerül, és ezért folyamatos támadásokat zúdít rájuk - de Rezo, a vörös pap megvédi őket, és figyelmezteti őket, hogy a célja nem más, mint a világ szörnyeinek, a "mazoku" fajnak az urának, Shabranigdo föltámasztása....

Többet nem mondok a történetről, mert a történet az nagyon jó lett, tele van csavarokkal és meglepetésekkel - bár még így is egy gyökér shonen színvonalán van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A grafika nekem olyan közepes - még akkor is, ha 1995-ös a mű, a régi 1986-os Dragon Ball köröket ver.

Ami még jók, azok a zenék és a harcok. A harcoknál általában kard párbajok, fekete mágia, fehér mágia és sámán varázslatok vannak előtérben. A harcok pörgősek és követhetőek is, tehát élvezni foglya mindenki.

Ami még szerethetővé teszi az animét, az a humor. Eszméletlenül vicces az anime, volt, hogy kórházba kellet mennem, mert szétszakadt a májam a röhögéstől! Lina kapzsisága, Gourry "butasága" és bizonyos "sudden problems" eseteknek köszönhetően az ember mosolyogva foglya nézni a sorozatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komoly negatívumot nem találtam, de sajnos a tény, hogy az 1986-os Dragon Ball szebb látvánnyal bírt, nem egy picit levon a pontozásból.

Másik problémám a karakterek sablonossága. Aki egyedi, az Gourry és Amelia, de Amelia-val az a baj, hogy annyit pattog a sorozat végéig az "igazság nevében", hogy az ember legszívesebben fejbe lövetné magát, mint hogy még egy szót hallania kéne Amelia-tól.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval, nekem bejött a Slayers, roppant mókás anime, tegyetek vele egy próbát, nem bánjátok meg.

Készült még 4 másik folytatás is amúgy: Slayers Next (ez szerintem a legjobb), Slayers Try (tetszett nekem, de max csak harmadik legjobb lenne), Slayers Revolution (ez az anime valamiért csak 2008-ban készült el, és szrintem nagyon jó lett, MEMBER írt róla az Araki-Member oldalukon, érdemes elolvasni) és végül a sorozat mélypontja, Slayers Evolution-R (szerintem ez a legidiótább, legérdektelenebb, leglogikátlanabb és legborzalmasabb Slayers évad az összes közül, MEMBER erről is írt).

Ha újra a Slayers franchise-al jövök, akkor legközelebb a Slayers Next-ről írok, addig is Szegasztok!

Slayers:  

- Idő: 1995

- Rendező: Takashi Watanabe

- Stúdió: E.G. Films

- Műfaj: Akció, Vígjáték, Fantasy

- Hossz: 26 epizód                                                                                         

Ami Tetszett:        

- Tömény humor.

- Nagyszerű fightok.

- Finom, kellemesen szép zenék.

 

Ami nem tetszett:

- Az 1986-os Dragon Ball szebb.

- Sablonos karakterek.

- Azóta nem jöttem rá, hogy Zelgadis mi a Rikudou-Sennin heréje akar lenni.

 

Értékelés:             

(Táblázat Értékelés: 15 alatt szar, 15-19 között rossz, 20-24 között közepes, 25-29 között nagyon jó, 30 felett király anime.)                                           

Táblázat szerint: 28/40 = Jó                                                                         Százalék szerint: 87%

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr142083360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2010.06.15. 17:00:15

Azért a Dragon Ball-t szebbnek nevezni elég erős, szerintem mindent kihoztak a kézi rajzból, amit ki lehet, a varázslat-kántáláskor Lina egész szépen ki lett dolgozva.

Az viszont durva, hogy az új Slayers sorozatok távolról sem tudták visszaadni a régi klasszikust, mert elfelejtettek történetet írni.

Mangekyo22 2010.06.15. 17:04:54

@Member:
A történetről igazából annyit, hogy az első három évadot (Slayers, Slayers Next és Slayers Try) az első 8 Light Novel-ből készült, onnantól a maradék 40 valahányhoz még csak hozzá sem nyúltak!
süti beállítások módosítása