Romantikus és hárem mangák, illetve animék terén összesen három mű van, ami megfogott engem. Az egyik az ugye a Rosario To Vampire, mely egy aranyos, szörnyes manga/anime. A második ilyen az Ai Kora, ahol a fő újítások már a főhősnél jelentkeznek, mert ugye Hachibei nem egy "kezdetben vesztes, majd a kemény munka árán népszerűvé váló" srác, hanem egy idegbeteg, fanatikusan perverz lángelme. A harmadik ilyen mű egy igen híres mű, aminek az anime adaptációját jóval többen ismerik, mint az eredeti mangát. Ez talán az egyik "legrégibb" hárem mű. Ez pedig nem más, mint a Love Hina.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Love Hina eredetileg egy manga volt, amely 1998-ban jelent meg és 2001-ig szerepelt a Weekly Shonen Magazine oldalain, majd 14 mangakönyvbe sűrítették a 123 fejezetnyi hosszú mangát. Írója és rajzolója Ken Akamatsu. 2000-ben csináltak egy 25 részes anime adaptációt, de mivel ekkor még nem volt befejezve a sorozat, ezért csak az első 60 fejezetet dolgozták fel és hozzá adtak néhány későbbi fejezetet - pontosabban a 70-75 közötti fejezeteket -, és 2001-től OVA-k formájában fejezték be, Love Hina Again címmel - tehát a Love Hina Again-t nem az animésok találták ki, ahogyan sokan hiszik, ez is benne van a mangában, vagyis ez csak a manga eredeti története.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A történet egyszerű. Urashima Keitaro egyszer megígérte egy lánynak, hogy ha felnőnek, akkor a Tokyo University-re mennek együtt, s hogy ott fognak össze jönni. Amikor elbúcsúznak, elfelejtette megkérdezni a lány nevét, de megígérte, hogy ha törik, ha szakad, de bejut a Tokyo University-re. Eltelik úgy 14-15 év, és sajnos kiderült, hogy nem éppen az intelligencia császára, kétszer is megbukott. De még mindig emlékszik a lányra és a neki tett ígéretére, és ezért tovább küzd. Hogy könnyebbek legyenek a dolgok, elhatározta - és a szülei is javasolták -, hogy elmegy nagymamájához, akinek van egy "Hinata" nevű szállodája, hogy ott lakjon. Csak hogy kiderül, hogy a szálloda idő közben lány kollégium lett, és már 5 lány is él ott, Keitaro nagynénikéjével. A lányok (név szerint Narusegawa - a tsundere girl -, Shinobu - a félénk girl -, Mokoto - a "szamuráj" girl -, Mistune - "aki akár Ichimaru Gin édesanyja is lehetne" girl - és Su - a külföldi hiperaktív girl) megpróbálnak valahogyan megszabadulni a sráctól, de az nem hagyja magát. Tehát a cél adott: elfogadtatni magát a lányokkal, bejutni a Tokyo University-re és megtalálni a "csajt".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tehát a történet így egyszerű - lenne, ha nem lennének benne csavarok szép számmal. Például mivel Keitaro nem emlékszik a lány nevére, ezért sokszor azt gondolja, hogy valamelyik a négy lányból az a lány. Általában Narusegawa vagy Mokoto ennek a gyanúnak a célpontjai. Később érkezik még két lány, az egyik Mutsumi - aki érdekes módon szintén ígéretet tett egy személynek, hogy vele együtt bekerül a Tokyo University-re, ráadásul még Keitaro is ismerősnek tűnik neki -, a másik pedig a csak animét megismerő közönség által "filler szereplőnek" kikiáltott, az eredeti történetben pedig valójában szereplő (a 11-ik kötettől szerepel), de csak a Love Hina Again-ben szereplő Kanako, aki Keitaro befogadott húga - de persze Kanako le se szarja, hogy örökbe fogadták, és sokszor terrorizálja szexuálisan "bátyját".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Love Hina 3 dologgal tűnik ki legjobban a többi hárem műből. Az első a karakter fejlődés, ami leginkább Keitaro-n, Narusegawa-n, Motoko-n, Shinobu-n és Kanako-n tűnik fel. Elképesztő, ahogyan rohamosan fejlődik a karakterük. Naruto? Bleach? One Piece? Gyáááá, hol vannak azok! A második, az az isszonyú rengeteg ecchi poén. A harmadik pedig pontosan a történet csavarása, mely miatt soha nem lehet tudni, ki is valójában a lány, akit Keitaro keres.

Ez a kép itt bizonyítékként raktam be, hogy lássátok - Kanako nem az animésok által kitalált filler karakter, ahogyan sokan hiszik, hanem egy, a történetben igenis fontos szerepet betöltő karakter.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hangulat nagyon....... morbid! Ahogyan a benne lévő poénok is! Betegre röhögi magát az ember, ahogyan az író azt próbálja ábrázolni, hogy Mokoto milyen erős lányhoz képest, vagy hogy Keitaro milyen nagy i.q.betyár. tehát hangulat ötös.

A rajzolás néhány helyen ugyan nem annyira szép, de egy 1998-as mangához képest nagyon jó!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Love Hina valóban a hárem mangák "királynője". A csavaros történet, az irdalmatlan karakter fejlődések, az erős ecchi poénok. Ezek mind olyan pozitívumok, amik miatt érdemes elolvasni a mangát! És hogy Keitaro végül megtalálta azt a lányt, akit kb 20 éven át keresett, vagy feladta és inkább elvett egy másik lányt, a lányt - akivel pedig ígéretet tett -elfelejtette? Azt majd az anime értékelésénél megtudjátok!

Love Hina

- Idő: 1998-2001

- Író & Rajzoló: Ken Akamatsu

- Magazin: Weekly Shonen Magazine

- Műfaj: Romantika, Hárem, Vígjáték

- Hossz: 14 mangakönyv (123 fejezet)

Ami Tetszett:

- Hárem alap.

- Szép rajzolás.

- Jó karakterek.

- Jó humor.

- Irdatlanul erős karakterfejlődés.

- Rengeteg csavar a történetben.

Ami Nem Tetszett:

- Kicsit sablonos.

- Sajnos Narusegawa miatt majdnem minden mangaka azt hiszi, hogy csak a főhőst

  verő, ordítozó, tsundere lányok az ideális "főhősnők".

Értékelés:

- Rajzolás: 4/5

- Karakterek: 4/5

- Egyediség: 4/5

- Humor: 5/5

- Mondanivaló: 3/5

- Hangulat: 5/5

- Történet: 4/5

- Karakter Fejlődés: 5/5

- Pontban: 34/40 = Kiváló

(1-14 Szar, 15-19 Rossz, 20-24 Közepes, 25-29 Jó, 30-35 Kiváló, 36-40 Király)

- Százalék: 96%

(1-30% Szar, 31-49% Rossz, 50-70% Közepes, 71-89% Jó, 90-99% Kiváló, 100% Király)

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr281889270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bbbarniii 2010.04.02. 12:44:59

Annyira kalasszak vagytok, Mangekyo022 és WanGood! Lehetnék tagja az Anime Manga Palotának?

WanGood · http://animemangapalota.blog.hu 2010.04.03. 09:45:52

@Barnileonidasz: Köszönjük, mindig jólesik a dicséret. Én ilyenkor cak azt mondom, hogy profin végezzük a hobbinkat.
Hogy lehetnél- e tag? Ezt még megvitatjuk.

bbbarniii 2010.04.03. 15:30:27

Köszi, hogy megfontoljátok :D
süti beállítások módosítása