A 4-ik Filmelemzők Oscar-ja!

2013.07.11. 16:34

Szegasztok!

A Baaad Movies blog ismét elindította a "Filmelemzők Oscarja" nyereményjátékát, melyen idén is érdemes részt venniük mindazoknak, akik szeretik mind a videózást, mind pedig a filmeket!

Sok sikert kívánok minden résztvevőnek! ;)oscar.jpg

"Ahogy az elmúlt 3 évben, úgy idén nyáron is elindul a blog szokásos nyereményjátéka, a Filmelemző Oscar!

Az eddig bevett hagyományokhoz híven ismét Ti mérkőzhettek meg a beküldött videókkal! Készítsetek bemutatót egy filmről és küldjétek el szeptember közepéig! Ez 2 és fél hónapnyi idő, amiből másfél hónap még bőven nyár, tehát elég kell hogy legyen.

 

 

 

 

 

 

 

 

A szabályok nem sokat változtak:

- A videók linkjét a filmelemzooscar@gmail.com email címre lehet küldeni. A határidő szeptember 15, eddig küldhetitek be a videókat.

- Az emailbe MINDENKÉPPEN írjátok bele, hogy milyen néven neveztek!

- A zsűritagok nem nevezhetnek.

- Mindenki csak egy bemutatóval nevezhet, de egyszerre egy videót többen is készíthetnek, egy csapatban (ami ugyanúgy egy nevezésnek számít)

- Maximum két részből álló videót lehet egy filmről készíteni, és lehetőleg egy bemutató se legyen hosszabb 25-30 percnél

- Csak újonnan készített videóval lehet nevezni.

- Dicsérő és lehúzó kritikát egyaránt küldhettek

- Kezdővideósok és tapasztaltak is versenyezhetnek - tudom hogy igazságtalannak hangzik így, de eddig az volt a tapasztalatunk, hogy a kezdők alázni szoktak.

Intrót érdemes készíteni, mert ismét lesz legjobb intro-kategória különdíjjal, viszont nem kötelező, és a videó végső értékelésébe nem is számít bele. Azért persze ha valaki az intró kategóriára gyúr is, valami videót rittyentsen hozzá, mert csak külön intrót nem tudunk elfogadni.

- Anime-, rajzfilm-, és sorozat bemutatásával egyaránt lehet nevezni (az egyetlen kizárt műfaj a pornó… tudjuk miért…)

- Természetesen idén is kikerül az oldalra minden nevező videója, amiket bármikor meg lehet nézni.

- Ismét lesz közönségszavazás, és ismét úgy, ahogy tavaly is, vagyis kommentben. Ez a határidő lejárta után fog kezdődni, és kb 2 hétig tart majd, pontosat majd szeptemberben.

- Ha kérdésetek van, itt a kommentek között, vagy a fenti email-címen is feltehetitek

A Nyeremények:

A tavalyi módszerhez hasonlóan a videók számától függően 5 vagy 3 nyertes lesz, illetve ismét külön lesz egy legjobb intro kategória, ami teljesen független a videóktól.

Mindegyikük egy-egy oklevelet kap de az első 3 helyezett ezen felül még egy-egy dvd-t is hazavihet, de neki kell eldöntenie, hogy a háromból melyiket!

Ezúttal azonban nem klasszikus, gyöngyszem, és friss filmek közül lehet választani, hanem 3 műfaj szerint: animáció, vígjáték, akciófilm:

3. helyezett:

- Paranorman

- Eleven testek

- Feledés

2. helyezett:

- Rontó Ralph

- Ted

- A rajtaütés

1. helyezett:

- Frankenweenie

- Napos oldal

- Django elszabadul

Javaslatok a videókhoz:

- Bármilyen videószerkesztő programot használhattok.

- A hangbeállításokra, hangerőre, hanghibákra nagyon figyeljetek oda!

- Lehetőleg ne húzzátok sokáig a bemutatót, inkább legyen rövid és tömör, mint hosszú és elnyújtott. Ez persze nem jelenti azt, hogy ötperces videókkal nevezzetek, de próbáljátok meg megtalálni azt a hosszt, amibe még minden belefér, de nem válik unalmassá!

- Próbáljatok lelkesen kommentálni! 

- Feliratoknál – ha vannak – nagyon figyeljetek a helyesírási hibákra, mert rengeteget tudnak rontani az összképen!

- Ne siessétek el, ha még van idő inkább többször ellenőrizzétek a videót, hogy biztos olyan legyen, amilyennek szeretnétek!

- Ne fogjátok vissza a kreativitást, a humort, ha van jó ötletetek, bátran építsétek bele a bemutatóba (a káromkodást se bánjuk, de lehetőleg ne csak abból álljon a videó)

Tavaly nagyon nehéz volt kiválasztanunk az első 5 helyezettet, annyira jó videók érkeztek hozzánk. Nagyon remélem, hogy idén is beleadtok mindent! Ne könnyítsétek meg a dolgunkat!

Sok sikert kívánunk minden nevezőnek!

Sorter & BlackSheep

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr55400681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása