Sziasztok!

Ismételten egy újabb nem hétköznapi animét tekintettem meg és most elétek tárom róla a véleményemet.

Ez az anime pedig a Katanagatari!


katanagatari.jpg

A Katanagatari egy 2010-es anime ami abban különleges hogy 1 teljes évig futott és mégis mindössze 12 részes. Ez azért van mert a manga is 1 évig futott és ezáltal havonta jött ki egy rész. Egyébként a mangát az az Ishion Nishin készítette aki a Bakemonogatari mangát is készítette. Az animét pedig a White Fox stúdió vállalta be és érdekesség hogy ez a sorozat volt a stúdió legelső saját készítésű animéja,a rendezést pedig Keitaro Motonaga vállalta.

A Katanagatari akárcsak a Sengoku Basara,a középkori Japánban az EDO korszakban játszódik. Főszereplőnk Shichika egy elhagyott szigeten él nővérével Nanamival.

katanagatari_003.jpg

Mondjuk érdekesség hogy Shichika vagy kétszer magasabb mint nővére. Egész életükben a szigeten éltek így szinte semmit sem tudnak a világról. Ám Shichika olyat tud amit mások nem. Apja ugyanis egy titkos technikának a mestere volt amit megtanított a fiának is így ő lett a technika 7. nagymestere. A Technika lényege hogy kard nélkül harcolnak de az ütéseik mégis olyanok mintha kardot használnának.

Gondtalan életük akkor változik meg mikor is egy Togame nevű lány a szigetre érkezik.

katanagatari_001.jpg

Togame a jelenlegi Shogunátus főtaktikusa akit a Shogun bízott meg azzal hogy megkeresse a 12 tökéletes kardot amit egy híres fegyverkovács Shikizaki Kiki készített. Ebben pedig a segítségére lesz Shichika aki naívan mellé is áll és minden parancsát vakon követi.

Ám nem ők az egyetlenek akik akarják a kardokat. Főbb riválisuk a Maniwa klán megmaradt tagjai akik mindent bevetnek hogy megszerezzék a kardokat és végezzenek hőseinkkel.

katanagatari_662.jpg

Mindeközben persze Shichika és Togame megküzdenek a kardok tulajdonosaival akik közt elég furcsa és egy ismerős arc is megtalálható. Közben persze kiderülnek dolgok hogy például ki is volt Shikizaki Kiki,mit is akar valójában Togame illetve hogy miért nem tud Shichika kardot használni.

Nos igen a sztori nem egy nagy was ist das de kétségtelenül érdekes. Néhol ugyan sablonosnak hat de nagyon is szórakoztató. Mint már mondtam az animének havonta jelent meg 1 része a manga miatt ezért pontosan követi azt,nincsenek benne fillerek ugyanakkor az epizódok hossza 2 résznek felel meg. Nem viccelek 1 rész az majdnem 1 órás openinggel és endinggel. Ha valaki egyben akarja megnézniakkor egy jó fél nap mire végez vele.

Ami elsőre szemet szúr az embernek az a látvány. Mintha az animét a 60-as élvekben csinálták volna kb akkor volt ilyen látványa a sorozatoknak. De nem ez 2010-es és azért néz ki így mert a manga is hasonló grafikával rendelkezik. Ez főképp a szereplőkre igaz akik nagyon minimalistán vannak megrajzolva. De ezek ellenére mégis szép a sorozat. A Háttérrajz is nagyon szép...

katanagatari_010.jpg

Most mondjátok rá hogy nem lenyűgöző. Már a Steins Gate-nél is írtam hogy kezdő stúdió létére a White Fox nagyon szép látvánnyal rendelkezik. Mondjuk a 7. rész egy kicsit el van hanyagolva de ettől függetlenül a látványra nincs gond. A Harcok is egész érdekesek, itt inkább pusztakezes illetve kardharcok vannak és inkább a taktikán van a hangsúly. Bár az uccsó részben amit Shichika levág harc néven puszta kézzel azt bármelyik shounen harcos megirigyelhetné. Ha az ember el tud szakadni a fölöslegesen túljátszott harcoktól akkor nagyon fogja ezt élvezni.

A Szereplők is egész érdekesek. Shichika a naív,tudatlan és befolyásolható főhős aki nagy jellemfejlődésen megy át 12 rész alatt,Togame néha elég irritáló de összességében nincs vele se semmi gond.És ami a legfontosabb: Az ellenfeleik nem beképzelt majmok akik nindzsáskodunk cimszó alatt csak ökörködnek.  Itt tényleg tiszteletreméltó és veszíteni képes ellenfeleket kapunk. Akikről még úgy itt ejteni kell pár szót az egyrészt Nanami aki ugyan eleinte nem fontos de a 4. részben kiderülnek róla dolgok. Illetve itt van még egy fontosabb mellékarakter is, Hitei Úrnő..

katanagatari_823.jpg

Mondjuk ő is csak a vége felé kezd el érdekes lenni de igazából neki van az egyik legárnyaltabb karaktere a sorozatban. Mondhatni hogy ő semleges szereplő az elején de a végére csak eldönti hogy melyik oldalon áll. Ráadásul valamiért nem igazán kedveli Togamé-t.

Szóval igen elég vegyes társaságot kapunk de akárcsak a Steins Gate esetében itt is csak egy emberre lehet azt mondani hogy baromi irritáló volt,az pedig a Maniwa klán egyik vezetője Houou volt. De lényegében a szereplők egész jók lettek.

Amiről így még pár szót mondanék az a szinkron. A Szinkron baromi jó lett. Kezdve azzal hogy Togame-nak Yukari Tamura volt a hangja aki Tenten hangja is a Naruto-ban, Shichika hangja Yoshimasa Hosoya volt aki ugyan nem nagy seiyuu de egész jó munkát végzett. Itt van még Shizuka Itou is .Mai Nakahara Nanami Szerepében, Haruka Tomatsu mint Hitei, illetve Houou seiyuu-a sem akárki neki Ryotaro Okiayu volt a hangja aki a Bleach-ben Kuchiki Byakuya,a D.N Angel-ben Dark és az FMA-ban Sebzett-nek kölcsönözte a hangját.

Zenék. Fantasztikusak. Ha egy szóval összelehetne foglalni őket akkor ez rájuk a tökéletes szó. A Betétdalok mind gyönyörűek,ami a 12. részben Shichika tombolása alatt megy az valami hihetlenül jó lett. Ezt még csak fokozzák az openingek is. Az animének 2 openingje van. Az elsőt Minami Kuribayashi adja elő aki a Chrno Crusade,a Kampfer és a Medaka Box animéknak is énekelt már de a legjobb munkája kétségkívül ez lett...

Most mondjátok rá hogy nem jó.

A 2. openinget a Kvakond által igencsak megvetett Ali Project adja elő és ehhez a sorozathoz sikerült egy hozzáillő dalt kreálniuk. Ez eddig csak a Rozen Maidennél és az Another.nél sikerült nekik. Najó meg még talán a Code Geass-nél.

Szerintem ez az opening is nagyon jó lett. Mondjuk eleve rajongok az Ali Project-ért.

Az endingeknél viszont elég vegyes érzéske fogtak el. Mindegyik résznek más az ending dala de az elsőt és az utolsó 2-őt leszámítva az összes baromi unalmas lett. Pedig olyan előadók és együttesek dalait használták fel mint Faylan,Haruka Tomatsu,Annabell,Yousei Teikoku,Ali Project stb... De úgy összességében a zenék kiválóak.

Nos ezzel be is fejezném. Mint is mondhatnék el erről úgy végső összegzésképp. Nem csalódtam benne. Egy jókis anime ez és habár nem az év animéja egy kezdő stúdiótol ez nem rossz,sőt kezdésnek tökéletes. Mindenképpen nézzétek meg.

Katanagatari


-Idő: 2010

-Stúdió: White Fox

-Rendező: Keitaro Motonaga

-Műfaj: Történelmi-Akció

-Openingek: Minami Kuribayashi-Meiya Kadenrou

                  Ali Project-Katana To Saya

-Endingek: Yousei Teikoku-Tasogare No Gekka

                Shoujobyo-Refulgence

               Aki Hata-Senbonsenyo No Hamariuta

               Kukui-Kyomu No Hana

               Yukari Tamura-Ai To Makoto

               Ali Project-Yuki No Onna

               Mai Nakahara-Mayoigo Sagashi

               Nomiko-Karakuri Nemuri Dan

              Annabell-Akashi

              Haruka Tomatsu-Ina,To Hime Wa Subete Wo Katarazu

              Faylan-Boruei-Tachi Yo Yabou No Hate Ni Nemure

             Minami Kuribayashi-Toki Sude Ni Hajimari Wo Kizamu

-Hossz: 12 rész

Tetszett:


-A Látvány elég fura de így is szép

- A Szereplők kedvelhetőek

-Egyszerűek de jó a harcok

- Nem irritálóak a mellékszereplők

-Jó A Szinkron

-Fantasztikus Betétdalok

-Kiváló Openingek és az 1. és utolsó 2 ending

Nem Tetszett:


-Nem nagy eresztés a történet

-Houou

-A Többi ending zene unalmas.

Értékelés:


-Százalékban: 92%-Kiváló

-Pontban: 9/10


Nos mint láthatjátok tényleg megéri végignézni a sorozatot mégogyha a részek elég hosszúak is. Én mára ennyi voltam SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr354888831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása