Szegasztok!

Ma valami olyan történt, ami végleg kiborította a bilit nem egy, nem kettő, de legalább a Naruto olvasók felénél, s újabb százezrek dobják a mangát a kukába, illetve újabb "narutard"-ok istenítik Kishimoto (nem létező) "zsenialitását". Olvastam egy-két animés fórumot, ahol nem csak egymást, de Kishimoto-t is elküldték melegebb éghajlatokra. Tudni akartam mi van, szal érdeklődtem, de mind dühösen csak azt írták: "nézd meg a k*rva 599-ik fejezetet, b*zd meg te is"!

De miről is van szó? Arról, hogy most, az 599-ik fejezetben, végleg lekerült "Tobi/Uchiha Madara/Igazi Negyedik Mizukage/Maszkos Őrült/Nevem Senki" úrról a maszk, s végre kiderült, ki is ő valójában!

Figyelem: Durva spoiler veszély azoknak, akik csak az animét nézik, illetve még nem olvasták el. Szóval ha még nem akarod tudni, ki "őkelme", ne menj tovább!

253959_10151370872578135_1193626246_n.jpg

Most mindenki kapaszkodjon meg! Aki még áll, az üljön le, aki eszik, az nyelje le gyorsan, nehogy a torkán akadjon, és aki szemüveges, az vegye föl, hogy biztosan jól lássa a "megrendítő igazságot"...

Hölgyeim és uraim, "Tobi/Uchiha Madara/Valódi Negyedik Mizukage/Őrült Maszkos/Nevem Senki" nem más, mint......... Uchiha Obito!

Naruto_599_15.png

Igen, nem más ő, mint Uchiha Obito!

Akinek egyedül a kőkemény 3-4 fejezetes Kakashi Gaiden-ben volt csak szerepe + néhány Kakashi flash back-ben, s nem csak, hogy halálra zúzta egy szikla tömb, de még el is temették Konoha-ban, ahova Kakashi szabad idejében járni szokott.

Csupán 3 szó: elképesztő... hihetetlen... félelmetes...

Elképesztő, hogy Kishimoto egy ilyen sablonos "húzást" rakott bele, amit már minden 3 manga elsütött a Naruto előtt, csak sokkal jobban még saját műfaján belül is (lásd Kinnikuman, Dragon Ball, Hokuto No Ken, Rave Master stb...)! Hihetetlen, hogy a sok emberből pont azt tette meg végül a "maszk" gazdájának, akire 0 utalás volt, csak a rajongók gondolták, hogy ő, s egyedül a kb 2 fejezetnyivel ezelőtti 597-ik fejezetben volt csak bármi utalás arra, hogy ő Obito (abból is bárkire gondolni elehetett volna a Gaiden-ből). Félelmetes, hogy a sok kis "narutard" még be is veszi, hogy Kishimoto már az eleje óta őt akarta a "maszk mögé"!

Hogy mi a problémám? Alapjából semmi nem lett volna, ha Obito lett volna, ha még 2007-et írnánk, amikor még semmit nem tudtunk a maszkos gyerekről, csak annyit, hogy Sharingan-ja van, s csak a "jobbikat" mutogatja mindig. Akkor még talán jó is lett volna. Csak hogy azóta eltelt kb 5-6 év, s közben Kishimoto annyi "történetet" talált ki a "maszk tulajdonosának", hogy már nem csak a logika alapján, de még biológiailag és fizikailag sem lehetett Obito:

Naruto_398_18.jpg

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy azzal, hogy Obito lett "ő", csak még több kérdés lett, mint amennyi meg lett volna válaszolva:

1.Hogyan élte túl, illetve miért nem ásták ki a holtestét a "barátai", hogy hazavigyék?

2.Hogy adhatta Nagato-nak a Rinnegan-t, amikor Nagato-nak már a Második Háború idején meg volt, s Obito a Harmadik Háború idején halt meg?

3.Hogyan "alapíthatta" az Akatsuki-t Yahiko-n keresztül, amikor Yahiko a második és harmadik között alapította aztat?

4.Hogyan tudott 1-2 év alatt a nulláról olyan erőssé válni, hogy egy szinten legyen Minato-val, illetve hogy lehet az, hogy amíg Kakashi - aki felnőtt korában nagyobb, mint Minato - még alacsony, addig Obito majdnem olyan magas, mint Minato?

5.Miért vált gonosszá?

6.Miért gyűlöli az Uchiha klánt, robbantott ki belharcot a falu és a klán között, majd kiirtotta, amikor olyan k*rva büszke volt a "címere", s másról sem beszél, csak hogy az Uchiha-k "rulz"?

7.Hogyan lehetett neki Rinnegan-ja, amikor Mangekyo-ja van csak? S miért nem vakult meg a használatától?

És még sorolhatnám, de felesleges, mivel száz ilyen van!

Most jönnek az "mindentudók", hogy "jaj, de hogy nem lehetett ő, annyi utalás volt rá"... na és mik voltak azok, a fent említett "mindig csak a jobb szemét látjuk" hipotézisen kívül? Semmi.

Ráadásként igen érdekes, hogy még az 590-ik fejezetnél kiadott interjújában egy ilyet kért az olvasóktól, hogy "kérlek, tippeljetek, ki lehet ő", ráadásként az interjú után Kubo-hoz hasonlóan kivett 1-2 hét technikai szünetet...
 Mintha tudni akarta volna, kit akarnak az olvasók. Nálam pedig ez egyenlő a "passzív fanservice"-el!

Nem beszélve, hogy voltak más, logikusabb jelöltek is, mint Danzo (abban még lett is volna fantázia), Rikudo Sennin idősebbik fia és még sorolhatnám.

Összefoglalva Kishimoto megint eszünkbe akarta juttatni, hogy miért utálják már annyira a Naruto-t, s miért gondolják úgy, hogy ő az egyik legtehetségtelenebb s legsablonosabb mangaka a világon. S amiket "magyarázat" gyanánt letuszkol az olvasók torkán, azt már csak a "hardcore narutard"-ok tudják elhinni.

De sajnos már most tudom, mi fog történni:

1.Jön a lelkizés, hogy jaj, ő nem lehet ő, majd...

2.Kiderül, hogy természetesen a már haldokló "Uchiha Madara" mentette meg, mert volt egy "cigány-gps"-e, ami megmutatja a sziklák alá került hülye gyerekeket, majd Darth Vader szerűen telepumpálta zöldséggel, majd rá hagyta "zseniális tervét" s mindent, amit addig készített...

3.A fő oka, hogy gonosszá vált, hogy Kakashi nem tartotta be ígéretét, hogy megvédi Rin-t (már most okádom a szivárványt)...

4.Legyűrik...

5.Jön a Juubi és Madara, majd kikiáltják magukat az új fő gonoszoknak (mintha már nem lett volna elég staféta bot váltás)...

6.Jön a sereg s mindenki szurkol Naruto-nak, közben meg elhangzik a japán himnusz is, Shinatro meg lebegteti a japán zászlót, amitől Naruto SS5-be lép és egy pofonból lerendez mindenkit....

7.Obito egy 5 perces szent mise után megtérül majd kihull.

S azt hiszitek, hogy csak itt vérzett el a chapter? Nagy francokat! Nulla dialógus flash back volt az egész az utolsó 2 oldalig, amikben annyi drawing fails-t és ellentmondásos bakit rakott bele, amitől nem hogy Naoki, de még egy új, kezdő mangaka is sírva fakad:

Naruto_599_07.png

Mindenesetre kíváncsi vagyok, mivel fog Kishimoto előállni majd "magyarázat" gyanánt.

tumblr_m9jlq6n7I61rrqm1go1_500.gif

(xx18olandxx véleménye:

OH MY GOOOOD! Hihetetlen,nem is gondoltuk volna hogy ő az! MOST KOMOLYAN KISHIMOTO BETOLJA AZ EMBEREK POFÁJÁBA AZT AMI KB MINDEN 2. OLVASÓNAK ÉS ANIMENÉZŐNEK LEESETT MÁR EGY JÓ IDEJE?? Márcsak a nevük alapján ki lehetett találni anno: OBITO-TOBI! Na jól van Kishike mehetsz a hagymaföldre hagymát szedni büntetésből!)

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr904745327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

thermo-nukleáris csatacickany 2012.09.01. 11:17:02

Most ezt nem értem...
Ha Izuna vagy Shisui lett volna az jobb?

Mangekyo22 2012.09.01. 13:29:50

@thermo-nukleáris csatacickany: Igaziból bárki, akinek nem volt a Kishimoto által készített hivatalos Databook-okban halotnak beállítva, s mint írtam, rengeteg más szereplő volt még Obito-n kívül.

Ráadásként miért pont Uchiha-nak kellett lennie?

De mindegy, véleményem fent, lehetett volna jobb is, mert így viszont a már fent említett dolgokat kell megmagyaráznia.

zriff 2012.09.01. 17:46:48

A narutó már semmi megrökönyödést nem vált ki belőlem, mivel sohasem vettem olyan véresen komolyan, hogy ebből megtudnám a választ az élet nagy kérdéseire, a világegyetemre, meg mindenre, de valami azért szöget ütött a fejemben a bejegyzések olvasásakor. Nem van egy kicsit túlreagálva ez a narutós dolog részedről. Semmi bántóra ne gondolj tényleg, csak szerintem a legutóbbi narutós posztnál már kiadtál magadból mindent amit csak lehetett evvel kapcsolatban írni. Persze egy kritikusnak kell is oltania a túlbecsült baromságokat, de szerintem a narutó nem annyira rossz mint mondjuk a szintén agyonajnározott alkonyat amiben szerintem rejtve, de durván ott vannak az írónő mormon vallásos hittételei(mások még a pedofíliára is rávilágítottak benne), de ez csak egy gyerekeknek szánt szórakoztató fekete-fehér képregény. Az egyik régebbi cikkekben volt szó a mangakákról, meg mangákról, hogy miért lenne rossz, ha betiltanák a vér, meg a harc miatt a mangák többségét. A fő az hogy a japánok még stresszesek lennének, mivel ezeknek a fő célja a szórakoztatás. Plusz a mangakáknál meg ott volt, hogy ha nem azt írják amit a vezetőség elvár akkor munkanélküliek lesznek, és hát szerintem Japánban nem egy leányálom a munkanélküliség. Véleményem szerint kishimotót tényleg nem érdekli mit csinálnak a mangájával, de szerintem meg lehet valamennyire érteni, mivel szerintem bárki így csinálná, nyújtaná a történetet csak a pénz kedvéért, vagy inkább nem kapzsiságból, hanem csakhogy egyszerűen megéljen (ez van szerintem Salvatórénél is). Még valami, a berserkről nem akar valamelyikőtök írni majd. Szerintem az a manga valami zseniális. A története, a személyes mitológiája valami eszméletlen jó (keresztbe lenyeli a hellraisert). Plusz ez szerintem az egyetlen egy olyan manga, aminek a hosszú időtartam (több mint 20 éve fut)ténylegesen van valami értelme (az akira ebből a szempontból igazi tésztanyújtás, a film sokkal jobb volt). Karakterek terén is messze ver mindenféle sablont, mivel itt létjogosultsága van a gonosznak volt valami negatív múltbéli esete ezért egy kicsit sajnálni kell (Griffith, és az eclipse valami óriási). Ennyi volt. Viszlát.

Mangekyo22 2012.09.01. 20:58:01

@zriff: A Berserk-en gondolkodtunk, csak bele kéne már kezdeni valamelyikünknek... ;)

Dpain 2012.09.02. 02:33:30

Hát igen no comment arra , hogy a mangaka a saját mangájának az idővonalát nem tudja és egy mezei (nem fan manga olvasónak) elsőre leesnek a bakik , ezen tényleg látszik , hogy 12 éveseknek íródik...

Dpain 2012.09.02. 02:35:40

@zriff: A narútó hol fut 20 éve már bocsáss meg azt hiszem a most futó shonenek közül a one piece fut a legtöbb ideje a maga 15 évével :D

mjay44 2012.09.02. 08:10:47

zriff-el értek egyet. a narutó nem olyan vérkomoly,
bár néha annak próbálja beállítani magát. szerintem nem kell mindent komolyan venni, hamár maga a mangaka se veszi(bár hogy a mangaka a saját mangájának az idővonalát nem tudja az azért tényleg elég durva.)meg szerintem az emberek nagy része azért nézi animét, mert talán ez az egyetlen "normális" neverending shounen(tudom,tény, rohadt sok a hiba benne mindenféle szempontból). a bleach majd folytatódik 5-6 év múlva, és a one piece gumipálcikája meg teljesen más kategória mint a másik kettő,
és szerintem nem lesz itthon olyan hype-ja
mint a narutónak, bár én szeretem.

zriff 2012.09.02. 09:04:23

Dpain: a berserkre értettem, hogy több mint 20 éve fut. Melegen ajánlom mindenkinek olvasásra, mert karakterfejlődésben, és történetvezetésben messze ver minden mást, szerintem még a momsteren is túltesz. A történet viszont nem gyenge idegzetűeknek való. Aki a hellraisert meg tudja nézni, az a mangát is el tudja olvasni, mivel szerintem a manga sokkal jobb, és véresebb mint az anime, bár a 3. mozifilmben benne lesz az eclipse is ami szerintem a sorozat tetőpontja.

Yana25 2012.09.03. 06:47:09

Kishimoto annyira kiszámítható... Vagy ez, vagy az, hogy lesi a fanok minden szavát és a kedvükben akar járni (na EZT nem szabad egy írónak csinálnia). Yondaime-ről is mindenki mondta, hogy Naruto apja, mikor még csak azon a fényképen jelent meg, Tobi-ról is (majdnem) mindenki mondta, hogy Obito, amikor feltűnt. Nem vagyok Narutard, a top20-amban sincs benne a manga, de azért mindkét alkalommal örültem, mikor a teória canon lett. Viszont (ahogy te is írtad meg többen is külföldön) nagyon csúnyán és rosszul lett megoldva az információ adagolása. Valahol mintha azt olvastam volna, hogy Kishi kitalál egy A meg B pontot és a közte lévő idő majd menet közben kialakul. Ez alatt pedig fenn áll a lehetősége annak, hogy az ötletek megváltoznak, ami nem is rossz, ha a B pontot ezekhez az ötletekhez alakítjuk át. Itt vagy ez történt, vagy Kishi folyton megváltoztatta a terveit Tobival és ezért van az, hogy mindenki mást mond a kilétéről. Vagy mindenki annak látja Tobit, akinek látni akarja.

Capabor 2012.09.05. 14:47:51

Nem hiszem el mekkora sz@r húzás volt ez...
A szép lassan ereszkedő színvonal, hol-hol javulni látszott de ez a kegyelemdöfés...
Az olvasók el lettek árulva.
Igazatok van a cikkben 2 dolgot leszámítva:

"(Obito még azelőtt halt meg, mielőtt Minato Hokage lett, még mutatták is egy kockéban, hogy még Hiruzen a Hokage)"

Az nem zárja ki hogy Minato nem lehet Hokage mivel egyszerre több Hokage is hivatalban lehet. Bár ezt még meg lehet bocsátani annak ,hogy nem igazán olvasod a mangát. De attól még lehet hogy igazad is van, de a Hiruzen-es indoklás hibás.

DE!

"Nem beszélve, hogy voltak más, logikusabb jelöltek is, mint Danzo (abban még lett is volna fantázia), Rikudo Sennin idősebbik fia és még sorolhatnám."

Danzo?!?!
Ne haragudj már de miért pont Danzo?
naruto-kun.hu/manga/Naruto/475/10
Akkor itt Tobi magával beszélget ugye?

Rikodou sennin fia is logikátlan volt ha maga Rikodou sennin sem volt halhatatlan akkor a fia aki csak az erejének felét kapta pláne nem...

De még mindig igaz hogy ezeknek is több értelme lenne mint obito-nak.

xx18olandxx véleményén csak nevetni tudok...
Milyen okos ám hogy ő már ennyi ideje tudta.
OBITO-TOBI

A 600. fejezet pedig... kész!
Még meglehetett volna menteni hogy Kakashi rosszul gondolta vagy valami de áhh...

Ennél jobban meg sem utáltathatta volna a mangáját, kíváncsi leszek hogy tervezi ezt kimagyarázni a mangájában, mert semi sem klappol. Hacsak nem tud előállni valami nagyon hiteles vagy nagyon meggyőző magyarázattal akkor áshatja is a a mangája sírját.

Én még mindig reménykedek ,hogy ez valami megint olyasm féle dolog hogy ahogy kiadta magát Madarának úgy adja ki most magát Obitonak. Elvégre a történetet ismerheti,hogy mi volt mert már 20 éve történt a gaiden eseménye. De Madara mivel Obito-nak szólította már szinte erre is semmi esély ha csak nem megbeszélt dolog ez.

Mangekyo22 2012.09.05. 15:22:10

@Capabor:

A Hokage-és sajnos nem hibás, mivel mindig csak 1 Hokage lehet. Amikor Tsunade kómában volt, leváltották, Hiruzen pedig azért lett újra Hokage Minato halála után, mert senki nem vállalta.

S már a Kakashi Gaiden-ben, ami bőven Obito Chunin-é válása után történt: naruto-kun.hu/manga/Naruto/239/3

Már ott sem volt a fej.

A Danzo teória meg akkor született meg, mielőtt ketten találkoztak: naruto-kun.hu/manga/Naruto/455/19 (kb 20 fejezettel a "találkozás előtt).

A 600-ik fejezetről olvastam, hogy végül komolyan gondolta Kishi, hogy elég lesz Obito-nak Rin halála... de akkor meg az uchiha-kat miért bántotta? Kakashi nem uchiha, szal semmi értelme...

Ó, és lemaradt még pár dolog a posztból, de már nem kockáztatom meg, hogy odaírjam (tudod, Obito és Rin 9 évesen hagyták el az akadémiát míg Kakashi 6 évesen már chunin lett fail meg ilyenek).

battlestar 2012.09.05. 15:25:36

szerintem egy animét vagy mangát nem kell ennyire komolyan venni.Tobi akár a télapó is lehetett volna akkor már.Az animéknek+mangáknak a lényege a szórakoztatás.Talán a Japánok sem veszik túl komolyan a történetet,vagy ilyesmit.

Capabor 2012.09.06. 16:55:10

Hát ha ekkora hibákat vétenek egy mangában az már durva és már nem árt figyelembe venni a manga megítélésekor.

A Hokage-és sajnos nem hibás, mivel mindig csak 1 Hokage lehet.
- Ez téves egyszerre több hokage is hivatalban lehet, csak az egyik aktív. De attól még az idővonal zavarában igazad van.
Már valami olyasmiben reménykedem csak hogy a következő fejezetben Madara azt mondja: "Obito, mert most ez a legújabb neved, ugye?)
Remélem ugyanúgy kiadja magát most Obitonak mint ahogy Madarának adta ki magát, de erre nem igazán van reális esély.

Mangekyo22 2012.09.06. 17:21:16

@battlestar: Lehet, csak az a baj, hogy Kishimoto nagyon azt akarja, hogy komolyan vegyük, más különben nem rakott volna bele olyat, hogy "a világban lévő gyűlölet legyőzése és a béke elhozása" szálakat (lásd pl Pain Invasion arc).

A poén mondjuk az, hogy amióta egyre kreténebb és gyerekesebb lett a manga és az anime, azóta a rajongók már nem nagyon beszélnek "mély mondanivalóról"... vajon miért... ;)
süti beállítások módosítása