Sziasztok!

Tudjátok mióta ezt a blogot szerkesztem, sok olyan sorozatról tudtam meg, hogy animék amikről nem is gondoltam volna.

Ma is egy ilyen animéról fogok beszámolni nektek.

Ismeritek a Csizmás Kandúr sztorit? Hülye kérdés, hiszen szinte mindenki ismeri és vagy 100 feldolgozása van. De mi van akkor, ha a témából anime is készül? Csizmás Kandúr a film. És ha sorozat?

Akkor Nagagutsu Wo Haita Neko No Bouken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Sorozat a Csizmás Kandúr című történet egy újabb változata amit 1992-ben készített az Enoki Films stúdió és Ishizaki Susumo rendezte. A Sorozat nálunk is futott asszem a Magyar 1-en adták és összesen 26 részes. Később egy DVD-n kiadták egybevágva is és 84 percbe sűrítve.

Tehát akkor kezdjük is.

A Sorozat a szokásos Csizmás Kandúr sorozat történettel indít,Hans a molnárfiú apja halála után az utcára kerül szívtelen bátyjai miatt. Csak egy csizmát kap örökségül illetve viszi a macskáját is Kusto-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meg is próbálja a csizmákat ám azok kicsik rá egy véletlen folytán Kusto is felveszi őket ekkor azonban kiderül hogy varázserejük van és aminek következtében a cica két lábra áll és beszélni kezd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plusz kiderül hogy nagyon okos olyannyira hogy hála neki a király hozzáadja Hans-hoz a lányát Sarah-t.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El is érkezik az esküvő napja amire az ország 7 szelleme is hivatalos ám az utolsó szellem Zakir aki a sorozat főgonosza is egyben nem kapja meg a levelet ezért elhatározza hogy bosszút áll.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bosszúja lényegében annyi hogy 100 éves álmot küld rá a lányra  majd ezek után eltűnik. A Legidősebb tündér szerint csak úgy oldható fel az átok ha maga Zakir vonja vissza de ahhoz meg le kell őt győzni ami szinte lehetetlen. Hans és Kusto azonban elindulnak hogy megkeressék ebben a segítségükre lesz még Pierre a manó akit a legidősebb szellem ad nekik társul miután egérré változtatta őt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nem mellesleg őmiatta nem jutott el a levél Zakir-nak.

És most joggal kérdezhetitek hogy ez a történet hogy tesz ki 26 részt? Egyszerű a válasz. Nem nem fillerezik hanem Kusto-ék útjuk során összefutnak a legkülönbözőbb mese és legendahősökkel akiknek segítenek hogy a sztorijuk úgy történjen ahogyan kell.

Találkoznak Hamupipőkével,Hófehérkével,A Kis Hableánnyal,Aladinnal meg Drakulával bár az ő része elég ijesztő egyben a legjobbja is a sorozatnak.

Nos mint láthatjátok a történeten látszik hogy eleve a kicsiknek készült ami nagyon jó és szép is hiszen kicsiktől nem lehet elvárni hogy 14 éveseknek való animéket nézzenek. Ugyan elsőre furcsa hogy a csizmás kandúr sztorijába ezeket is belerakták de egy idő után meg lehet szokni.

Nos mivel is kezdjük? Oh igen kezdjük a látvánnyal ami illik a korhoz is meg úgy semmi gond nincs a látvánnyal. Ugyan kicsit fakó de ez nem hiba hiszen a 90-es évek elején még nem CGI-vel csinálták az animéket.

 Maguk a szereplők is nagyon szerethetőek ez még Zakirra is igaz bár be kell vallani hogy Pierre néha elég idegesítő tud lenni ahogy a Willy Fog-ba Tico. Bár ami igaz amikor Drakula vámpírrá változtatja akkor tényleg vicces volt.

A Sorozat epizódcentrikus hiszen az első 2 részen kívül mindegyik rész más történetet mesél el. Vannak ugyan elég uncsi részek bár ez se nagy gond hiszen gyereknek készült. Mondjuk a Csodacsacsi rész egy 5 évesnek is uncsi lenne.

Zenék terén meglepően jó a sorozat. A Betétdalok kellemesek,az ending ugyan elég altató de hát ez van. Na de az opening az külön megérdemel egy misét. Gyerek animéhez képest PISZOK JÓ az opening.Ugye a legtöbb kisebbeknek szánt sorozatoknál nem fordítanak nagy figyelmet az openingre hiszen úgyse az izgatja de ez kivétel.

FIGYELMEZTETÉS!

A MOST KÖVETKEZŐ OPENING MEGNÉZÉSE CSAK  SAJÁT FELELŐSSÉGRE AJÁNLOTT MIVEL A DAL ANNYIRA FÜLBEMÁSZÓ HOGY NEM FELEJTITEK EL EGYHAMAR!

 Igazi Retro JPop dal.Ezt és az endinget is Chiba Mika adja elő aki a 90-es években volt nagy énekesnő Japánban.

Még pár szót a magyar szinkronról. A Sorozatnak két szinkronja az első amivel a tv-ben ment a másik pedig a dvd-re gyártott verzió. Belenéztem mindkettőbe és bevallom hogy a régebbi szinkron jobban állt a sorozatnak bár Zakir új hangja (Besenyei Emma) szerintem jobban illik hozzá mint Földessi Margit hangja.

Ezzel be is fejezném. Összességében egy nagyon aranyos kis sorozat ami ugyan gyerekeknek készült de a nosztalgiázni vágyóknak is nagyon fog tetszeni.

Jó tudom elég rövid lett a kritika bár nem is lehet sok mindent elmondani erről,higgyétek el a következő hosszabb lesz.

Animeaddictson fennt van néhány része ha valaki gondolja ott meg lehet nézni.

Nagagutsu Wo Haita Neko No Bouken

-Idő: 1992

-Studió: Enoki Films

-Rendező: Ishizaki Susumo

-Műfaj: Gyerek-Fantasy

-Opening: Mika Chiba: 8 biito no enchiyudo

-Ending: Mika Chiba: Heart To Heart

-Hossz: 26 rész

Tetszett:

-Érdekes a történet

-Szerethetőek a karakterek

-Kusto

-Látvány

-Kellemesek a zenék

-Bitang jó az opening

-Gyerekeknek kiváló de mindenki élvezni fogja

-Jól beleszőtték a meséket a sorozatba

Nem Tetszett:

-Pierre marha idegesítő

- Némelyik rész elég unalmas

-Ending

Értékelés:

Százalék: 93%-Kiváló

Pontban: 9/10

Legközelebb már szintén egy régi de egyáltalán nem gyerek animével jövök addig is SZIASZTOK!

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr914571501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása