Szegasztok ismét!

Gondolom nem egy játékos van, aki szereti a zombis filmeket és játékokat. A Capcom sok zombi rajongó álmát váltotta valóra, amikor kiadták Xbox360-ra a Dead Rising nevű zombi hentelős játékot, melyben mindent fel lehetett használni a zombik lekaszabolásához, mint golf ütőt, vízipisztolyt vagy akár egy foci labdát is. Emelet szépen keverte az akció és rpg szerű fejlődést is, melyet zombik és pszichopaták kifingatása, illetve szuper cool fényképekért kaptunk.

Mivel az első rész valódi megnyerése furcsa módon ért végett, sejteni lehetett, hogy lesz egyszer folytatás is, és ezt meg is kaptuk 2010-ben, immáron nem csak Xbox360-ra, hanem Playstation 3-ra és PC-re is.

Íme hát egy kritika a Dead Rising 2-ről.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Dead Rising 2 egy akció játék, melyet a Capcom adott ki, de egy kanadai fejlesztő csoport, a Blue Castle készített el 2010-ben. A játék célja, hogy 3 napon belül teljesítsük a Fact-okat, hogy a legjobb megynerést kapjuk meg, de persze nem kötelező, hiszen még több megnyerést is belehet hozni, de ajánlott.

  

A történet kb 2 évvel az első után játszódik. A világot ellepték a zombik, de ez nem nagyon zavar senkit, amíg nincsenek 100 méteres hatókörzetben. És ez annyira komoly, hogy egyesek, mint egy TK nevű fekete férfi (aki külsőleg eléggé Pákó beütésű) még egy vetélkedőt is csinál a zombikból "Terror Is Reality" néven, melynek lényege, hogy minél több zombit kell lekaszabolni egy motoron száguldozva adott idő alatt, és aki a legtöbbet vágta le, az a győztes.

Viszont egy férfi, Chuck, aki egyben a játék főhőse is, nem élvezetből indult egy ilyenen, hanem hogy beteg lányának továbbra is tudjon orvosságot venni. Lányát ugyanis egy zombi megharapta, és ha nem kap 24 óránként Zombrex-et, akkor belőle is zombi lesz.

Egy ilyen vetélkedő után viszont elszabadult a pokol: zombik támadtak be egy várost, ahol a "Terror Is Reality" folyt, és így Chuck és kislánya képtelenek egy biztonságos helyre elbújni. Igen ám, de időközben bemondják a híradóba, hogy Chuck volt az, aki beengedte a zombikat a városba, ami persze kamu, de ezt senki más nem tudja, és így mindenki (élő és nem élő egyaránt) Chuck fejét akarja. Chuck tehát nem várhat ölbe tett kézzel, be kell bizonyítania, hogy nem ő volt a hunyó, és erre csupán 3 napja van, hogy bebizonyítsa...

  

A történet egy picikét "Hollywood"-osra sikerült, de szerencsére a vége felé már sok váratlan és meglepő csavart bele tudtak vinni.

A Dead Rising 2 látványvilága ugyanolyan, mint az első Dead Rising volt, ami ugyan nem rossz, de azért 2010-ben azért szebb grafikát is készíthettek volna. De legalább most már több, mint 800-1000 zombi is lehet egyszerre a képernyőn, mely azért nem kis szó.

Újdonságok, hogy Chuck képes bizonyos tárgyakat kombinálni, így még halálosabb fegyvereket is összetud dobni, melyekkel aztán jó kis "zombi-pusztítást" lehet csinálni. Csak gondoljunk bele: "rakéta ágyú", "helikopteres kaszaboló"...

Továbbá van benne egy Online Multiplayer támogatottság is, mellyel akár 2-en is tudjuk tolni a játékot, ami aztán nagyon feltudja dobni a hangulatot!

Ami még tetszett, azok a pszichopaták. Már az első részben is ötletesek voltak, de itt zseniálisak! Volt köztük olyan is, akit nagyon tudtam sajnálni.

A főhős is sokkal szerethetőbb volt, talán mert egy gyermekes apa karakterét kaptuk meg, akivel azért nem olyan nehéz azonosulni. Ráadásul nagyon jó kis dumákat tud nyomni néhány pszichopatánál.

Még egy újítás (bár lehet, hogy az első részben is volt, s csak én nem emlékszem), hogy italokat is összekeverhetünk, így egy bizonyos időre szuper képességekre tehetünk szert (szuper gyorsaság, sebezhetetlenség stb...).

A zenék is jók voltak, bár egy "Justified" azért jól esett volna.

 

 

 

Na akkor most jöjjenek azok, amik nem tetszettek.

Az első, az a sok irtózatos marhaság, amit beleraktak, mint pl a "CURE zombi védő egylet"... zombikat... védeni.... öcséééééééééém....

Az irányítás az nem éppen a legjobb, amire még ugye a nagyon rossz kamera is rádob, és emiatt nagyon sokat szívtam (főleg a boss-oknál).

Plussz ami még idegesített, az a "szamuráj ribancok" voltak... NINCS GYENGE PONTJUK! Viccen kívül! És emelet k*rva gyorsak, k*rva sokat levisznek az életedből... Egyszerűen semmilyen taktikával nem lehet legyőzni őket! Volt, hogy miattuk sokszor abba hagytam a játékot és hetekig nem vettem elő! Végül úgy tudtam legyőzni őket, hogy újra kezdtem a gémet úgy, hogy az elért szintem megmaradjon, majd addig tápoltam Chuck-ot, míg legalább 30-as szintű nem lett!

Végül, ami nem tetszett, az a trófea/achívment volt. 72000 zombit leölni "3 nap alatt" LE-HE-TET-LEN!!!!!! Próbáltam, de nem ment (12800-ig jutottam)! És sokan írták nekem, hogy szerintük is lehetetlen, és én speciel emiatt b*sztam a platinámat!

 

 

Hibái ellenére a Dead Rising 2 egy elég jól sikerült játék, melyre érdemes ráruházni, főleg a zombi rajongóknak.

Néhány piciny titkocska:

1.Snowflake beidomítása = Snowflake egy tigris, akit belehet idomítani, és ajándékba lehet

                                     adni Katey-nek, ezzel egyszerre 2 bronz trófeát és rengeteg

                                     Tapasztalat pontot tudunk szerezni. Snowflake és a gazdája

                                     a játék kezdetén a Yucata kaszinóban vannak, és csak

                                     a gazdi leölése után lehet idomítani Snowflake-t, hogy Steak

                                     húst dobunk olyan helyekre, ahol nincsenek zombik, és várjuk,

                                     hogy Snowflake megegye a husikat. Van egy pletyka, miszerint

                                     a Steak-et a tigris szájába dobva lehet megetetni. Ez egy

                                     hatalmas kamu, nincs ilyen módszer.

2.Könnyen leverni a boss-okat = Mixelj a Yucata kaszinóban 2 borból 1 Quick Drink-et,

                                            mely egy percig sziper gyorsá tesz téged, és mivel

                                            sok bor van a Yucata kaszinóban, csinálj sokat! Ha

                                            ez megvan, akkor csinálj 1 kés és egy bokszkesztyű-

                                            ből "Karom Kesztyűket", melyek nem csak erősek, de

                                            gyorsak is. Ezekkel a cuccokkal gyorsan legyőzhetsz

                                            bármilyen boss-t, főleg az Sullivan-t!

  

Mangekyo022

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr422613073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. T.T 2011.01.25. 21:27:46

Nagy zombibuzi vagyok, úgyhogy ez is kötelező kedvencem. Az első, fogalmam sincs miért, de jobban tetszett.Hihetetlen szórakoztató és frusztráló játékok egyszerre, de a Zombrex adagolás nagyon idegesített.
süti beállítások módosítása