Sziasztok!

Gondolkoztatok már azon hogy mi lenne akkor hogyha lehetőséget kapnátok arra hogy bosszút állhassatok valakin mondjuk az egyik kínzótokon vagy az ellenségeteken? Sztem erre sokan kapásból igent mondanának még akkor is ha ezáltal ők maguk is a pokolra kerülnek.

Na a mai alanyom is pontosan ezt a témát mutatja be megfűszerezve rengeteg horrorelemmel és misztikummal!

Tehát mai alanyom a Jigoku Shoujo-Pokoli Lány c. Anime!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az anime Etoo Miyuki thriller mangája alapján készült,az anime pedig 2005-2006-ig futott a tv-ben és már nálunk is leadták!

Az anime voltaképp arról szól hogy kering egy legenda egy titokzatos weboldalról a POKOLFORRÓDRÓTRÓL amely azonban kizárólag csak éjfélkor nyílik meg! Az Oldalba beírhatjuk annak az egyénnek a nevét akin bosszút szeretnék állni és hogyha a Pokoli Lány, Enma Ai elfogadja a kérést akkor szerződést köt az egyénnel hogy elviszi a rosszakarót a pokolra ugyanakkor a kérő is nagy árat fizet a segítségért:Halála után maga is a pokolra kerül!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enma és segítőtársai Ren,Onna és Wanyuudou először mindig halálra rémítik az a büntetendő egyént és miután úgy gondolják hogy elég volt a kínzásból Enma elmondja a mondatát majd ezek után virágos illúziók közepette a lélek a pokolra kerül!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez így megy egészen a 8.részig mikor is megismerhetünk egy kislányt Tsugumit aki kapcsoltba tud lépni Enmá-val vmint ezáltal tudja hol fog lelket rabolni amit az édesapjával próbálnak megakadályozni általában sikertelenül.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd a későbbiekben megismerhetjük Enma múltját is de arról nem árulok el semmit mert akkor már nagyon Spoilerkednék.

Ezt tehát a Pokoli Lány története és minden elismerésem a mangakának ugyanis egy eszméletlenül egyedülálló történetet talált ki. A Karakterek is nagyon jól kivannak dolgozva és a mellékszereplők is jól megvannak csinálva. Akivel nagyon megvoltam elégedve az Enma Ai ugyanis szerintem ő lett a legjobban kitalálva.

A Rajzolás számomra egy kicsit furának tűnik viszont egyáltalán nem ronda.Ráadásul nagyon szép látvánnyal rendelkezik ami nem utolsó szempont.

A Zenék is nagyon jók benne,némelyik betétdal nagyon kísérteties.Az Opening és az Ending is illik az animéhez bár az ending sokkal egyszerűbb mint az Opening.

Viszont ami nem tetszett benne hogy némelyik egyén teljesen értelmetlen dolog miatt küldi pokolra az embereket pl: Nem ő kapott egy szerepet hanem a másik meg ilyenek. Szóval vannak kissé átgondolatlan dolgok benne.

Még ugyan vannak benne apróbb hibák de mindezek ellenére a Pokoli Lány egy kiváló darab és bátran ajánlom mindenkinek aki szereti a kissé horrorszerű aniéket!

Jigoku Shoujo-Pokoli Lány

-Idő:2005-2006

-Rendezte:Daisuke Tsukushi

-Stúdió:Aniplex(R.O.D - the TV,Working!!)

-Műfaj:Horror,Thriller,Fantasy,Shoujo

-Hossz:26 rész

Tetszett:

-Jól Kitalált Történet

-Karakterek

-Furi Rajzolás

-Zenék

-Enma Ai

-Nagyon Hangulatos

Nem Tetszett:

-Néha elég értelmetlen a cselekmény

-Némelyik mellékszereplő nagyon rosszul van megcsinálva

-Az Epizódok elején lévő mondat

Értékelés:

Táblázat Szerint: 33/40-Kiváló

Százalék Szerint:91%

8.5/10

Ennyi Lettem Volna SZIASZTOK!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr32603657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.21. 22:03:15

Nem kevés átgondolatlan dolog van benne, már maga az alapszitu is az. Az ember nem egyszer kerül olyan helyzetbe, hogy úgy érzi, a másiktól csak annak halála árán szabadulhat meg, nincsen ilyen hatalmas töréspontja az életben (ja de, csak azt házasságkötésnek hívják :D). Szóval ha tudnál egy ilyen oldalról, bevetnéd Enmát? Vagy azt mondanád, "Ennél még lehet durvább is, majd akkorra tartogatom"?

Amúgy figyelted, hogy csak nőneműek kerültek áldozatszerepbe? :)

xx18Rolandxx 2011.01.21. 23:21:31

@Member: Figyi Member Mester én már nemegyszer kerültem olyan helyzetbe hogy legszivesebben a pokolra küldtem volna az illetőt,épp reggel gondoltam rá mikor is a fönök hozta a felmondólevelemet.

90%-ban igen de viszont a 2.évdban már pasikat is a pokolra küldenek! A Kedvencem az amikor a lány a szomszédnőt küldi pokolra,mert az a nő tönkretette az életüket csakmert az anyja meglátta hogy az a nő csalja a férjét!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.21. 23:36:10

@xx18Rolandxx: Érdekes, nekem is főként felettesekkel kapcsolatban voltak ilyen érzéseim (mivel benne másként nem tudnék kárt tenni(, de akkor már saját kezűleg végeznék vele. Ígyis-úgyis a Pokolra kerülök eztán, nem? Legalább több az élvezet. :D

A második széria teljesen kiesik fejben, hogy miről szólt, a "fő szálat" leszámítva. :) Meg volt egy csajnak öltöző pasi, aki a húgába volt szerelmes, azt nem tudom feledni. :P

Akartam írni még egy 3. gondolatot, de itt ülök 10 perce és nem ugrik be, hogy mi akart lenni. :/

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.21. 23:39:52

Ja, megvan!
Számomra akkor lett volna über a sorozat, ha a végén kiderül: Vagy a Pokolra jutsz, vagy végleg megsemmisülsz, esetleg reinkarnálódsz, tehát felfelé nem vezet út. :)

xx18Rolandxx 2011.01.21. 23:50:01

@Member: Hát Enma közli is a kérőkkel hogy semmiképp sem fognak a mennybe jutni,a lelkük örökké a pokolban fog szenvedni!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.22. 09:07:38

De ezt akkor, ha lehúzzák a szalagot, nem? A default túlvilágra nem tesz említést.

Egy paródiában azt a tetoválást ki lehetne választani sok mintából és Ren belédvésné hegtetkóként. :D

xx18Rolandxx 2011.01.22. 11:43:21

@Member: Nem azt még azelött elmondja nekik,ez csakis rajtuk áll hogy a szalagot lehuzzák-e vagy sem! De persze ha nem huznák le akkor nem is történne semmi sem az animében!

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2011.01.22. 16:53:32

Nem érted. :) Én arra gondolok, hogy arra semmilyen utalás nem történik, hogy egyáltalán van-e mennyország, vagy más túlvilági lehetőség, esetleg a megegyesülés. Egyetlen dolog biztos, hogy aki meghúzza a szalagot, a Pokolra jut. Ellenben az, hogy aki nem húzza, illetve aki egyáltalán nem él ennek lehetőségével, oda jut-e, vagy bárhova máshova. Rés van a JS világának struktúrájában. :)

xx18Rolandxx 2011.01.22. 17:41:21

@Member: Ja bocs félreértettem! Hát lehet hogy van benne vmi!

AlexM1983D 2011.01.23. 12:03:32

"Viszont ami nem tetszett benne hogy némelyik egyén teljesen értelmetlen dolog miatt küldi pokolra az embereket pl: Nem ő kapott egy szerepet hanem a másik meg ilyenek."

Átgondolatlan? -> Igen!
Reális? -> Sajnos, igen.

thermo-nukleáris csatacickany 2011.01.23. 23:05:02

nekem favorit:D és ebben van a kedvenc idézetem: Yami ni madoishi aware na kage, hito o kizutsuke otoshimete, sumini oboreshi gou no tama… ippen shinde miru?:)

xx18Rolandxx 2011.01.24. 00:30:12

@thermo-nukleáris csatacickany: Pontosan! Nekem is az a kedvenc idézetem belőle :) Amugy magyarra forditva valahogy igy hangzik:

Sötétben bolyongó szánalmas árnyék aki másoknak csak fájdalmat okozok,bünben elmerült tisztátalan lélek...kiváncsi vagy milyen a halál?
süti beállítások módosítása