Sziasztok!

Emlékeztek az Otonari Tenshi kritikámra? És, hogy abban elmondtam, hogy az 2023 legrosszabb romantikus -sulis animéje? Nos akkor örömmel jelentem be, hogy máris megtörtént a trónfosztás, ugyanis nem fogok kertelni! A Boku no Kokoro no Yabai Yatsu még annál is rosszabb! Hogy miért? Máris megtudjátok!

bokunokokoroyabai06_1.jpg

A Boku no Kokoro no Yabai Yatsu egy 2018 óta futó romantikus-sulis-komédia (kacc kacc) manga alapján készült amit az a Sakurai Norio ír és rajzol akinek a meglehetően rétegműnek számító Mitsudomoe című mangát is köszönhetjük, és ami a Manga Cross magazinban jelenik meg mind a mai napig. Az animét pedig a Shin-Ei Animation stúdió készítette akik többek közt a Takagi-san animéket, a Hachi-nan  tte-t , illetve a Mashiro no Oto-t is készítették. Rendezője pedig Hiroaki Akagi volt aki nagyrészt ugyanezeket is rendezte.

A történe tmaga nem túl bonyolúlt. Adott főszereplőnk, az antiszociális, visszahúzódó és az osztály szemében furának tartott Ichikawa Kyoutarou akinek legfőbb vágya, hogy egytől egyig a lehető legvéresebb módon gyilkolja meg az összes osztálytársát.

vlcsnap-2023-06-19-11h06m22s251.png

 

Egy nap azonban a könyvtárban szóba elegyedik az osztályának a legjobban körülrajongott és legnépszerűbb lányával, Yamada Annával akivel aztán egyre több időt kezd el tölteni aminek hatására kettejük közt eleinte barátság, majd gyengéd érzelmek is kialakulnak.

vlcsnap-2023-06-19-11h05m32s814.png

 

Vagyis megint kapunk egy fura srác összejön a népszerű lánnyal sztorit , amivel nekem tényleg, de tényleg az ég világon semmi bajom sincs és ezt már az Otonari Tenshi kapcsán is elmondtam. Magával a sulis romantikus animékkel sincs semmi bajom, de csak akkor ha azok tényleg jól meg vannak csinálva. A hangsúly viszont a "ha" szón van ismételten. Ugyanis ahogy az Otonari Tenshi a világfájdalmas, edgy tinik buksisimi animéje, úgy a Boku no Kokoro pedig a pszichopata tinik buksisimi animéje, ami már alapból alacsonyra teszi azt a bizonyos lécet, de még innen is össze lehet hozni egy tisztességes animét, és azt nem is lehet vitatni, hogy az Otonari Tenshi-vel ellentétben itt legalább a körítéseket, vagyis a sulifesztivál, sportnap, karácsonyi epizódokat megkapjuk és én sem hittem volna, hogy  valaha pozitívumként fogom felhozni, hogy ezeket megkapjuk. A gondok azonban már az elején elkezdődnek, ugyanis onnét kezdve, hogy a két főszereplő összeismerkedik az alapsztorit úgy ahogy van kidobták a kukába és csak arra építik a cselekményt, hogy Kyou és Anna mennyire cukik és aranyosak együtt. Ez nagyjából meg is történik a 2. részben , és hogy innéttől miről szól az anime? Kérem szépen, a nagy, büdös semmiről, és ezt vegyétek halálkomolyan. Itt sem történik az égvilágon semmi érdekes azon kívül, hogy 12 részen keresztül nézhetjük ahogy ezek ketten romantikáznak egymással, illetve a főhős baromi fárasztó és idegesítő monologizálását hallgathatjuk 20 percen keresztül, és ezt is a lehető legunalmasabb, legvérszegényebb és legélettelenebb módon teszi az anime. Pedig romantikus animét és mangát az egyik legkönnyebb dolog csinálni, hiszen nem kell hozzá olyan sok minden csak legyen vicces, élettel teli és ami a legfontosabb: Hiteles! Ha nem is 100%-ban, de minimum annyira, hogy tényleg el lehessen hinni, hogy a szereplőink tényleg bírják egymást. Na itt nincs meg egyik sem, de ezekről lentebb beszélek majd. Egy szó mint száz, a történet alapjaiban nem lenne rossz, de a történetvezetés és a cselekmény unalmas, a forgatókönyvíró pedig nyugodtan visszaülhet az iskolapadba rendesen kitanulni a szakmát mert amit itt csinált az minden csak nem rendes forgatókönyv.

Nézzük a technikai részleteket. Itt szerencsére nem annyira vészes a helyzet, ha bár a látvány maga nem rossz, de nem is túlzottan kiemelkedő, a karakterdizájn is épphogy eléri az átlagos színtet, és persze azért van pár burkolt fanservice jelenet is.

vlcsnap-2023-06-19-11h10m02s021.png

 

Viszont amiről beszélni kell az a humor. Ami nincs. Legalábbis én nem tudom, hogy hol vicces az, hogy a főszereplő srác megállás nélküli és viccesnek szánt, de valójában inkább kínos és agyrohasztóan fárasztó Blade Runner szintű monologizálását kell hallgatni arról, hogy szerinte mindenki egy gyökér, hogy mindenki haljon meg  és, hogy Anna milyen jó csaj. Már bocsánat, de ez nem vicces hanem egyenesen cringe.

vlcsnap-2023-06-19-11h09m13s664.png

 

 

És, hogy mivel próbálják ezeket oldani? Természetesen animés referenciákkal, de ezeket megkapjuk egy részben aztán ennyi, de még viccesnek sem viccesek.

vlcsnap-2023-06-19-11h11m36s669.png

Ha már itt tartunk lássuk a szereplőket. Ahogy már mondtam, Kyou az osztály kinézett tagja akinek a helyébe a bullyngelt férficélközönség bele tudja magát képzelni, és pontosan ezzel a céllal lett megalkotva. Ezen kívül semmilyen más jellemvonása vagy funkciója nincs, csak, hogy nézzen mindig szomorú kiskutya szemekkel, legyen mindig bánatos és ezzel keltsen szimpátiát a nézőkben. Még mit nem!

Aztán ott van Anna, vagyis az itteni osztály legjobb csaja karakter. Na most ő tényleg kedves és aranyos, de ennyi. Ő is tudatosan a célközönségnek lett megalkotva, de hogy ez a csaj lenne az osztály istennője? Akiért mindenki rajong? Akinél nincs szebb a világon? Na ne!

vlcsnap-2023-06-19-11h14m26s019.png

 

A lányban semmi egyediség, különcség vagy minimális eredetiség nincs ami kiemelné őt az átlagból amit még így is csak alulról súról. Hogy miről beszélek? Emlékeztek a Komi-san-ból Komira? Na ő például képes volt kitűnni azzal, hogy nem tud rendesen kommunikálni és így a füzeteibe kénytelen leírni amit mondani szeretne. Vagy ott van Risa a Lovely Complexből. Lehet nem a legszebb a lány a sulijában, de a vicces megjegyzései, a harsány jelleme és persze az Ootanival való kapcsolata miatt képes volt megkedveltetni magát a nézőkkel. De ide lehetne még sorolni Marin-t is a Sono Bisque Doll-ból. Na most Annában semmi ilyen nincs, csupán azért van itt, hogy cukimukin mosolyogjon meg ölelgesse a srácot mint egy plüssjátékot, illetve, hogy megállás nélkül egyen.

 

vlcsnap-2023-06-19-11h13m30s000.png

 

A kettejük kapcsolata meg ebből fakadóan totál hiteltelen, de ez már egy másik szint. Míg az Otonari Tenshi esetében nem lehetett elhinni, hogy a két főszereplő szereti egymást, addig itt nem , hogy azt nem lehet elhinni, hogy szeretik egymást, de még azt sem, hogy ezek ketten valaha egy percet is beszéltek egymással és csak a srác képzeli magának be, hogy a csaj vele cseszi el az idejét annyira nincs semmi kémia közöttük. Persze ilyenkor megint jönnek azzal, hogy " Most mért nem lehet elhinni, hogy két ember csak úgy képes egymásba szeretni?" Hát szerintem az ezzel érvelők meg túl sok Rosalindát vagy egyéb mexikói szappanoperát néztek régen. Persze lehetséges ez, csak akkor lehessen érezni azt, hogy fejlődik a jellemük és a kapcsolatuk, de ez itt nem történik meg.

Aztán ott vannak még persze a mellékszereplők is akik szintén annyira semmilyenek mint a városi csapvíz. Annyira nincs egyiküknek sem semmi jelleme és annyira csak biodíszlet az összes, hogy még a nevüket sem voltam képes megjegyezni.

vlcsnap-2023-06-19-11h07m34s280.png

 

Ja , és a végefelé behozzák Kyou 10 évvel későbbi young adoult énjét ilyen slusszpoénként ami ugyan jópofa, de sajnos túl keveset szerepel, hogy ténylegesen javítson a sorozat minőségén.

vlcsnap-2023-06-19-11h15m48s295.png

 

Muzikális téren sem szerepel túl jól a sorozat. A sorozatból egyetlen dallam sem maradt meg, az opening zene egy unalmas vernyákolás, az ending annyira nem vészes, de az sem egy maradandó élmény.

Ez lenne tehát a Boku no Kokoro, egy siralmasan rossz anime ami megint csak azt a cél szolgálja, hogy a célközönségnek simogassa a buksiját, amitől meg a normális animerajongóknak támad kedve telibe hányni a képernyőt. És ez kap 2.évadot! Amire én csak azt tudom mondani, hogy ott rohadjon meg ahol van, én ebből még 12 részt nem szenvedek végig.

Boku no Kokoro no Yaiba Yatsu

- Idő: 2023

- Stúdió: Shin-Ei Animation

- Rendező: Hiroaki Akagi

- Műfaj: Romantikus-Sulis-Komédia

- Opening: Shayou by Yorushika

- Ending: Suu Sentimental by Kohanaramu

- Hossz: 12 rész

Ami Tetszett:

- Az alapsztori még annyira nem lenne rossz

- Kyou young adoult verziója

- Épphogy elmegy szintű grafika

Ami nem tetszett:

- Az alapsztori a 2. rész után ki lett dobva a kukába

- Unalmas, sehova nem haladó cselekmény és történetvezetés

- Humor az nincs

- Karakterek se nagyon vannak

- A két főszereplő közt nincs semmiféle kémia, ráadásul minden szinten hiteltelenek

- A mellékszereplők sétáló és beszélő biodíszletek

- Zenék

- Opening és Ending

Értékelés:

- Százalékban: 33% - Nagyon rossz!

- Pontban: 3/10

Ennyi voltam mára, a legközelebbig Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr2118149964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása