Szegasztok!

Mangekyo022 bácsi felkelt téli álmából és úgy döntött, hogy megírja az ő kis toplistáját is egy kiadós kávé mellett, ha már kollégái megtették.

Előre leszögezem, hogy nem véletlenül van a címben a "sorozat" szó, ugyanis eme listában kizárólag a sorozat formátumú animéket igénybe, melyek 2023 január végéig értek véget. Mivel voltak olyan 2021-es animék, melyek átcsúsztak 2022-be, így azokat is beleszámolom (természetesen kizárólag azokat, melyek 2022-ben értek véget).

Akkor hát jöjjön az én listám, anime sorozatok terén!

2022-vaping_masolata.jpg

Szerintem illene lenne a legjobbakkal kezdeni a listát. Idén egész sok jó animét kaptunk. De csak a legjobb öt kapta meg nálam a dobogós helyeket! 

V. Helyezett = Yuusha Yamemasu

yuusha_yamemasu.jpg

Végre egy Yuusha anime, ami nem a vérgőzös bosszúról szól vagy arról, hogy kicsapták a helyi hős csapatból, hanem egy fontos témát feszeget igen jó drámai mértékben adva. A karakterek szerethetőek, szimpatikusak és mindegyiküknek van valami problémája, amivel lehet azonosulni. Az egyetlen ok, amiért csak ötödik, az a kicsit lágyszívű befejezés, amivel nincs bajom, szeretem a lágyszívű befejezéseket is. Szívből ajánlom.  

IV. Helyezett = Ko Wa Sekai Seifuku No Ato De

koi_wa_sekai_seifuku_no_ato_de.jpg

Bár számos történet létezik, ahol a hős beleszeret a gonoszok legfontosabb tagjába, a Seifuku nagyon jól tudta, hogy lehet eme koncepciót a legjobban kihasználni egy romantikus anime keretein belül. Eme anime nemcsak, hogy 2022 egyik legjobb hősös animéje, hanem az egyik legjobb romantikus anime is. A poénok zseniálisak, a karakterek imádnivalóak mindkét oldalon és látszik, hogy a készítők is szerettek dolgozni rajta. Minden romantikus vígjáték rajongónak és szuperhős rajongónak ajánlott.

III. Helyezett = Ousama Ranking

ousama_ranking.jpg

Az Ousama Ranking minden idők egyik legszívhezszólóbb animéje. A történet egyszerű ugyan, de a háttértörténetek és a személyi tragédiák mind lenyűgözően megpengetik a néző érzelmeit. A látvány szép, a zenék fantasztikusak és itt is egyedül a befejezés miatt csúszott le egy helyezést. Kötelező darab mindenkinek.

II. Helyezett = Summertime Render 

summertime_render.jpg

A Summertime Render animére Roland kollégám hívta fel a figyelmemet, melyért azóta is hálás vagyok. Eme anime ügyesen bánik a misztikummal és a történetvezetéssel, valamint a karakterek nagyszerűen lettek megírva. Nem azt mondom, hogy a valaha készült legjobb műfajában vagy 2022-ban, de az egyik legjobb mindkét esetben, az biztos. 

I. Helyezett = Akiba Meido Sensou

akiba_meido_sensou.jpg

Micsoda... pont ez?! Csak nem maid fétised van Mangekyo022?!

Nem, nincs maid fétisem, viszont ez az az anime, mely hosszú ideje felidézte benne, mit is szeretek bennük igazán! Érdekes történet, szimpatikus karakterek és gyűlölhető antagonisták, egy teljesen abszurd és szürreális ferde tükör az akibai szórakoztatóiparra - pontosabban a maid kávézók és idolok szemszögéből, keverve maffia szerű bosszútörténettel és stílussal, mindezt jó humorral és hangulattal megspékelve! Biztos, hogy ez a legjobb anime 2022-ben? Talán nem. De számomra eme anime volt az, ami miatt örültem, hogy vannak még originált animék, amik mernek kísérletezni és megmutatni, hogyan kell igazán szórakoztató animét készíteni. Csak ajánlani tudom!

S akkor jöjjenek 2022 legaljai!

V. Helyezett = Kunoichi Tsubaki No Mune No Uchi

kunoichi_tsubaki_no_mune_no_uchi.jpg

Ninjász kislányok, akiknek a legnagyobb kihívás az életükben.... hogy láthassanak fiúkat a sövényen túl... Igen, tudom, hülyén hangzik, de ennél jobban nem tudom leírni eme izének a történetnek csúfolt premisszáját! A valaha volt egyik legunalmasabb anime, amit láttam, melyet megdobtak ugyanolyan személyiséggel rendelkező idegesítő "női szereplőkkel", ami csak rontott a helyzeten, főleg, hogy olyan, hogy poén, nincs is eme animében! Senkinek nem ajánlom.

IV. Helyezett = Futoku No Guild

futoku_no_guild.jpg

Eme anime habozás nélkül jelentkezhet az évtized legrosszabb ecchi animéje címére. Az egy dolog, hogy a cenzoros változat nézhetetlenül rossz, ahol már a lányoknak a túra nadrágját is cenzurázák, illetve ahogyan egy nyúl lefejeli az egyik leányzónak a ruha által eltakart melleit (igen, ide süllyedt a meztelen lányok mellbimbója rossz, vérben és bélben fürdő edgy-lordok semmi gond felfogás), de a nem cenzoros változatban is gyéren van tálalva a fanservice egy olyan unszimpatikus brigáddal, akiknek a közelébe nem mennél! A "főhősnők" irritálóak, a főhős egy unszimpatikus gyökér, minden próbálkozás karakterfejlődésre ment a kukába pár másodperce4s hitegetés után és amit humornak neveznek... még a legnagyobb ecchi rajongóknak sem ajánlom!

III. Helyezett = Shin Ikkitousen

shin_ikkitousen.jpg

Annyire kellett eme anime, mint tehéntrágyának egy kalap elefánt fos. Se történet, de karakterek, se dráma, se értelem, semmi. Ezért aztán megérte "feltámasztani" az ARMS stúdiót.

II. Helyezett = Shinobi No Ittoki

shinobi_no_ittoki.jpg

Ha nem lenne az első helyen álló anime, akkor ez lett volna simán az első helyen. Mondhatnám, tökéletes ellentétje a fentebb említett Akiba Meido Sensou-nak, amin látszott, hogy a készítők szeretettel és szívből csináltak... míg eme taknyán síró szánalmat a készítők már "születésekor" eltörték a gerincét, majd áthajították egy aknamezőn, melyről sikeresen rárepült a kaktuszokkal teli f*szardőbe. Mi rosszabb a Shin Ikkitousen-nél említett nem létező történetnél, karaktereknél és drámánál? A totál értelmetlen és felszínes történet, karakterek és "dráma", melyeken látszik, hogy a készítők egy percet nem dolgoztak, csak két fingás között az asztalra hánytak! Mondom, ha nem lenne "az" az anime, simán ez lett volna 2022 legrosszabb animéje!

I. Helyezett = Baraou No Souretsu

baraou_no_souretsu.jpg

Bocsánatot kell kérjek, de eme animéről nem tudok írni a jó ízlés határain belül. Legyen elég annyi, ha William  Shakespeare és az igazi történelmi III. Richárd élnének, és látnák, hogy mit műveltek a J.C. Staff emberei, akkor az atombomba megváltás lenne a stúdióra nézve. Roland írt róla kritikát. Megérdemelten 2022 legrosszabb animéje!

Ennyi voltam mára! Legközelebb 2022 legjobb anime opening és ending listájával jövök! Sziasztok!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr418038360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása