Sziasztok!

Eltelt ismét egy év ami azt jelenti, hogy ideje ismét listába szednünk, hogy mik is voltak azok az animék amikre szép emlékekkel gondolunk vissza az idei évből és mik azok amiket legszívesebben kitörölnénk az emlékezetünkből. Viszont ahogy Ragna kolléga úgy én is kényszerültem néhány változást eszközölni a listáimon.

- Ez a két lista csak a sorozatokat veszi alapul, tehát az OVA évadok és animefilmek nem szerepelnek rajta.

- A jókat felsorakoztató listámon pár helyen kénytelen voltam döntetlent hirdetni mivel bár idén abból a listából simán ki tudtam volna hozni egy 10-es listát is de a rosszak esetében ez nem volt kivitelezhető mert vagy annyira rosszak voltak, hogy nem tudtam volna végignézni őket, vagy pedig annyira nem voltak rosszak, hogy maradandó fejfájást okozzanak.

- Ahogy eddig is úgy még jelenleg is futó sorozatok nem kerülnek fel a listára, pedig az Ousama Rankinget én is szívesen feltettem volna.

Ezek szerettem volna így még az elején tisztázni, és akkor most jöjjön is az én két animés listám.

unnamed_10.jpg

Kezdjük a sort a rosszak listájával.

5.Helyezett: Mieruko-chan

thumb-1920-474720.jpg

 

Ez az anime a tökéletes példája annak amikor az egyébként nem rossz és első hallásra még érdekes alaptörténetből az égvilágon semmit nem hoznak ki és végül kapunk egy animét ahol se a horror, se a vígjáték szál nem működik, a karakterek közül mindenki totál érdektelen, a cselekmény az égvilágon nem halad semerre sem és ami végül megadta a kegyelemdöfést az az, hogy a sorozat képes megjátszani, hogy végül csak-csak történni fog valami érdekes és akkor a készítők fognak egy emeletes házat és rádobják azt a nézőre. Elvileg a manga sokkal jobb mint az anime de ezek után arra sem vagyok kíváncsi.

4. Helyezett: Wonder Egg Priority

unnamed-1.jpg

 

Ez a sorozat pedig az előzővel ellentétben a tökéletes példája annak, hogy az egyébként érdekes szituációval tényleg kezdeni akarnak valamit és eleinte még működik is, hogy aztán 4 rész után forduljon át az egész totális nonszenszbe és legyen egy Madoka Magica stílusú, az öngyilkosságokat és annak miértjeit boncolgató pszichológiai anime helyett egy Black Rock Shooter-szintű kiscsaj hisztiparádé. Ráadásul a felénél ki is fullad az egész, a bónusz rész a "köszönjük a semmit" tipikus esete, a behozott fordulat pedig olyan mintha nem is ide akarták volna szánni csak valahogy belekeveredett. Tényleg kár érte.

3. Helyezett: Godzilla Singularity Point

godzilla-singular-point-poster.jpg

 

Többet én sem tudok hozzáfűzni ahhoz amit Ragna kolléga írt erről az animéről. Botrányosan rossz látvány, pocsék karakterek, a tudományos részek annyira nyaktekerősen vannak elmagyarázva, hogy a végére a nézőnek már Ördögűző-szerűen fog körbeforogni a feje, de mégis ami a legfelháborítóbb az az a tény, hogy ez a sorozat végérvényesen bebizonyította, hogy a Japánok már egy jó ideje semmit sem tudnak kezdeni Godzillával. Azzal a karakterrel aki konkrétan egybeforrt a Japán szórakoztatóiparral, sőt legendává nőtte ki magát az elmúlt évtizedek alatt. Inkább nézzétek meg a 90-es évekbeli Godzilla rajzfilmet. Az se tökéletes, de szórakoztató.

2. Helyezett: Kyuukyoku Shinka shita Full Dive RPG ga Genjitsu yori mo Kusoge Dattara

08b18533928c93cb1a8e342af4adb4f9.jpg

 

Ez az animeförtelem mindent tartalmaz amik miatt az isekai vígjátékokat utálni lehet. Érdektelen történet, botrányosan rossz és irritáló szereplőgárda élükön 2021 legrosszabb férfi és női főszereplőpárosával, béna humor, ótvar látványvilág és unalmas zenék. Ha belegondolok, hogy ezt a Cautios Hero megalkotója készítette akkor csak még jobban kitűnik, hogy mennyire színvonaltalan egy anime ez.

1. Helyezett: The Promised Neverland S2

eouv5f9weaehcba.jpg

 

Anno még 2019-ben a Promised Neverland 1.évada az akkori toplistám elején végzett és mikor bejelentették a 2.évadot akkor tűkön ülve vártam rá, hogy végre eljöjjön. Aztán jöttek sorra a bejelentések az elhalasztásokról, a hossz lerövidítésről és, hogy az évad teljesen el fog térni a mangától mert a mangaka szeretné a befejezést kijavítani, de én még akkor is bizakodtam. Aztán Ragna kollégával nekiültünk, megnéztünk és miután az utolsó rész is lement egyszerre ordítottunk fel, hogy mégis ez a tehéntrágya volt ez?

Szétcseszett történet, fontos és lényeges karakterek kihagyása, a cselekmény ledegradálása az Éhezők Viadala színtjére, a karakterek totális megváltoztatása mint például Mary Sue/ "Martha" Emma, Bólogató János Ray, Pszicho Norman, 12+1 tucat főgonosz tudosbá aki ismét azért gonosz mert pofákat vág és kőgazdag ,és a végső kegyelemdöfést megadó utolsó rész amit lerendeznek pár álló képsorral oszt jó napot!  A mangaka meg a stúdió meg csak mutogat egymásra és egyik a másikat okolja. Bravó (taps, taps). Kétségtelen, hogy a Cloverworks iszonyatosan rossz évet zárhat és nem ártana ha jövőre kissé összeszednék magukat mert ha így folytatják akkor előbb vagy utóbb mehetnek a tepsibe. Ezt az animét pedig felejtse el mindenki, hogy létezik.

 

Na ezek után lássuk a számomra legjobb animék listáját.

5. Helyezzet(ek) : Shinigami Bocchan to Kuro-maid / Komi-san wa, Comyushou desu.

shinigami-bocchan-to-kuro-maid-anime-poster-visual-v1.jpg

komisan_tv-731x1024-1.jpg

 

Azért kerültek fel megosztottan az 5. helyre mert míg a Shinigami Bocchan megmutatta, hogy hogyan kell egy fantasy-be ágyazott SoL romantikus animét megcsinálni, addig a Komi-san azt mutatta meg, hogy az iskolás romantikus SoL animéket hogyan kell jól csinálni. Előbbiben a misztikum van rendesen, utóbbiban a környezet és a főszereplőhölgy problémája van helyesen kezelve,  a karaktergárda is nagyrészben szerethető szereplőkből áll, bár a yandere ill. a szolgalány a Komi-san-ban néhol már tényleg képes volt átesni a ló túloldalára de valahogy még őket is meg lehetett kedvelni a végére. Igaz, a Bocchan CGI látványvilágát egy ideig szokni kell , míg a Komi látványvilága egységes marad a végéig de akik kedvelik a műfajt azoknak csak ajánlani tudom ezt a két animét.

4. Helyezett: Tsuki to Laika to Nosferatu

e6uztaavuau40vc-1-1_1.jpg

Abban a korban élünk ahol már kb. mindenről lehet mangát, novel-t,játékot , filmet  vagy éppen animét csinálni így egy olyan anime a hidegháborús Amerikai és Szovjet űrversenyt illetve korszakot mutatja be igencsak érdekesnek hat. A korszak, a környezet, a társadalom és az emberek egymás elleni játszmái és besúgásai mind teljesen hitelesen vannak ábrázolva ( nem csak alibinek felhasználva mint abban az ótvar AKB0048 animében) megspékelve egy tényleg erős és határozott női karakterrel ,de a mellékszereplő gárda se semmi, igaz Anya eleinte nagyon idegesített de a végére már vele se volt sok bajom. Ehhez társul még a korrekt látvány világ, a remek zenék és az ALI PROJECT fantasztikus opening dala. 2021 egy rejtett gyöngyszeme ez az anime.

3. Helyezett: Kyuuketsuki Sugu Shinu

the_vampire_dies_in_no_time_tv_series-756799891-large.jpg

 

A Madhouse amennyire eltűnt az utóbbi pár évben most pont egy ugyanakkorát rúgott a vígjáték animék terén és elhozta az év legjobb szimplán vígjáték animéjét amiben egy vámpírvadász és egy vámpír kénytelen együtt élni ami persze részről részre idiótábbnál idiótább szituációkat okoz, és ehhez jön még a szintén nem százas mellékszereplőgárda is és itt tök mindegy melyik oldalt nézzük mindenki totál idióta és ez minden alkalommal hangos röhögéseket okoz a nézőben. Draluc és Ronaldo párosa az év egyik legjobb főszereplő párosa lett és persze ott van John az armadillo aki meg szimplán a legszerethetőbb karaktere a sorozatnak.És szerencsére bejelentették a 2.évadot vagyis jöhet még egy adag ebből. Várós.

2.Helyezett(ek): 86 S1 / Vivy: Fluorite Eye's Song

 

8f28f93e8e2bdba7353da06756ad7e38.jpg

 

115052l_1.jpg

 

Miért is zseniális anime a 86: Mert remekül bemutatja, hogy milyen lenne egy olyan világ ahol a fajtisztaság elmélete megvalósulna és aki akárcsak egy kicsit is különbözik ettől az ideológiától azt száműzik, megvetik, disznóként kezelik és csak élő fegyvereknek használják őket. Emelett zseniálisan van bemutatva egy totál felesleges háború, a karakterek és a helyzetük kellően árnyaltak, a látvány brutálisan gyönyörű,Shin egy szinte tökéletes főhős de a mellékszereplők is szépen fel vannak építve. Sajnálom, hogy a Part 2 csak márciusban fog véget érni így az sajnos nem kerülhet fel a listára , pedig ott is lenne miből csemegézni.

Miért is zseniális anime a Vivy: Mert az időutazás egy olyan téma amit már számtalan film és sorozat feldolgozott , elég csak a Terminátor filmekre gondolni, de a Vivy ezt a témát több oldalról és szemszögből mutatja be párosítva ezt a "Mi lenne ha?" gondolattal, éppen ezért erre az animére minimum 110%-an oda kell figyelni mert különben lemaradtok egy csomó dologról ami később fontos lesz. Emellett bár a főhősnő egy vocaloid-szerű android mégis rendkívül emberi a jelleme és a viselkedése . A látvány 10/10-es, a zenék fülbemászóak, az OP-ED dalok is nagyon szépek. Ha még nem láttátok akkor vágjatok bele, de figyeljetek is oda rá.

1. Helyezett: Odd Taxi

oddtaxi-watch-on-crunchyroll-613b84d506310e4f29662672.jpeg

 

Nem is kétséges, hogy ez nyerte el nálam 2021 legjobb animéje címét. Miért is? Mert ebben az animében bár több műfaj keveredik mint például a misztikum, a krimi és egy csipetnyi thriller és bosszúsztori is de ezek jól össze vannak fűzve egy egész történetté. A szereplőgárda jól megírt karakterekkel van tele, élükön Yano-val akit simán ki lehet nevezni 2021 legemlékezetesebb antagonistájának, míg a főszereplő Odokawa az egyik legjobban megírt főszereplő az évben amit az egyébként tényleg nagyot ütő végső csavar meg is erősít. A cselekményszálak szépen haladnak egymás mellett míg végül a végén összeérnek, a látvány bár nem nagy büdzsére enged következtetni de még így is szép. Egyedül csak a zenék voltak azok amik nem tetszettek annyira de ez az anime mindent tartalmaz amikkel engem kilóra meg lehet venni és nem csak egy újabb Beastars kopi animéről van szó. Nézzétek meg. Megéri.

Nos ez lett volna az én animés listám. Hamarosan jelentkezem az idei filmes listámmal is, addig is Sziasztok!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr3116794642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása