2021-es őszi animenapló.....

2021.12.05. 11:42

Sziasztok!

Igaz, hogy már tél van és lassan vége az évnek , viszont az őszi szezonból mostanra ment le a sorozatoknak a jó 3/4-e , így gondoltam megosztom , hogy mi a véleményem azokról amikbe én vagy mind a hárman belekezdtünk.

animeultima.jpg

1: Tsuki to Laika to Nosferatu

e6uztaavuau40vc-1-1.jpg

 

Megtekintett részek száma: 9 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 8/10

Anime az Amerikai és Szovjet hidegháborús űrversengésről? Miért is ne? És az a legmeghökkentőbb, hogy az anime szinte minden fronton működik. Tökéletes és hangulatos korábrázolás az 60-as évek Szovjetuniójáról, annak belső ,egymás elleni játszmáiról mindez megfűszerezve egy erős és igazán érdekes főhősnővel akinek egyébként Hayashibara Megumi adja a hangját, remek aláfestő zenékkel és az ALI PROJECT  kiváló opening dalával. Mondhatnánk azt is, hogy a szezon egyik legnagyobb meglepetése.

2: Sekai Saikou no Ansatsusha , Isekai Kizoku ni Tensei suru

sekai_saikou_no_ansatsusha_isekai_kizoku_ni_tensei_suru_full_3441375.jpg

 

Megtekintett részek száma: 9 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 5.5/10

A világ legjobb bérgyilkosa átkerül egy fantasy világba ahol egy nemesi , ám szintén már generációk óta ezt a szakmát űző család egyetlen gyermekeként születik újjá azzal a küldetéssel, hogy ölje meg a világ hősét miután az legyőzte a gonosz ellenfelét. Érdekesen hangzik? Isekai animéhez képest igen. Kár ,hogy rohadtul nem erről szól az anime hanem a szokásos háremgyűjtögetős " mókát " kapja cserébe a néző az idejéért, de azt nem mondanám, hogy érdektelen lenne mert a témával foglalkozó részek, még ha háttérbe is vannak szorítva de meglepően kreatívak és érdekesek és lényegében ezek mentik meg az animét. Rossznak nem rossz de nem veszítetek vele semmit sem ha kihagyjátok.

3: Saihate no Paladinn

saihate-no-paladin-c8bc9026a5.jpg

 

Megtekintett részek száma: 8 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 5/10

Ismét egy isekai anime ahol főszereplőnk Will egy fantasy világban születik újjá ahol is megszületésének a pillanatától egy múmiahölgy, egy nagydarab csontváz harcos és egy szellem professzor nevelik őt és tanítják harcolni illetve ismertetik meg a világ mitológiájára. Aztán elérkezik a nap mikor Will elhagyja a biztonságos családi fészket és elindul élete kalandjára.

Nos ez egy érdekes anime. Nincs benne háremgyűjtés, részenkénti power upolás, a főhős sem egy mindent 2 perc alatt legyőző karakter aki még a legendás varázslatokat is 3 mp alatt megtanulja vagyis a készítők igyekeztek kigyomlálni mindent ami az ilyen animéket általában elrontja.A szándék értékelendő, viszont az anime cserébe rohadtul unalmas. Olyan szinten nem történik benne semmi, hogy akár műtétek közben is lehetne altatónak használni. Kellemetlenül hosszú a felvezetés, mire elindulna a lényegi cselekmény addigra már el is unja a néző az egészet. Emellett Will is egy totál érdektelen főszereplő, a társa pedig még nem szerepelt annyit, hogy bármit is lehessen mondani róla.Fura, hogy ezt mondom, de az előbbi isekai mérföldekkel érdekesebb sorozat mint ez.

4: Vampire dies in no time

kyuuketsuki-sugu-shinu-todos-os-episodios-animes-online-hd.jpg

 

Megtekintett részek száma: 9 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 9/10

Mi sülhet ki abból, hogy ha egy videójáték mániás vámpír és egy vámpírvadász összeköltözik illetve előbbi a kisállatát is hozza magával ? Semmi egyéb csak úgy a szezon, de inkább az év legjobb vígjáték animéje. Minden rész übereli mindfuck-ban az előzőt, mikor a néző azt hinné, hogy az aktuális részben látott hülyeségnél nagyobbat nem tudnak összehozni akkor a kövi rész erre szépen  rácáfol. Emellett minden karakter totál idióta ebből következően az anime főleg gag, szituációs és paródiaelemekkel operál humor terén, de néhány szinkron easter egg is befigyel azért. Draluc és John az armadillo pedig az év legpoénosabb karakterei. Garantált a sírva röhögés.

5. Mieruko-chan

e6z-2i2x0aqnqe3.jpg

 

Megtekintett részek száma: 9 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 4/10

Főszereplőnk Miko azzal a képességgel van megáldva,hogy látja az ezen a világon ragadt szellemeket ,ám ő ezekről nem hajlandó tudomást venni mert normális életet szeretne élni , miközben a szellemek ott zaklatják ahol csak tudják. Ennyi. Erről szól ez az anime, semmi másról. Érdekes alapszitu amiből azonban az égvilágon semmit nem hoznak ki. Az anime ugyanis nem szól másról minthogy Miko folyamatosan vágja a " be vagyok szarva de nem kéne, hogy mindenki lássa" fejeket és a barátnőjével folyamatosan esznek. Pedig elméletileg ez egy horror-vígjáték anime lenne de mind horror, mind vígjáték terén megbukik mert nem ijesztő és nem vicces. Mégis ezt mondják a jobb vígjátéknak mint az előző animét. Na persze. A szellemek kinézete menti meg valamelyest a sorozatot de még így is a csalódás kategóriába esik.

6. Muteking the dancing hero

 

muteking_01-724x1024.jpg

 

Megtekintett részek száma: 10 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 7/10

Egy remake anime. Ilyenhez is olyan ritkán van szerencsénk mint a fehér hollóhoz. Epizódikus, szörnypusztítgatós anime ahol főhősünk Muteki zenére átváltozva, énekelve menti meg a 80-as évek mintájára újraépült Új San Fransisco lakóit , amiket a gonosz Steve Jobs hasonmás hoz létre a Hatsune Miku hasonmás idol , Aurora segítségével miközben a város azon negyedét is igyekszik elpusztítani ahol elutasítják a technológiáját és retró konzolokon és arcade gépeken játszanak.

Igazából a látvány és a hangulat viszi el a hátán az animét mert igazából az anime a szokásos mederben halad. Monster of the week történetvezetés, majd a vége felé beindul a cselekmény. El lehet nézegetni mert tele van élettel mind a világ és a karakterek is, minden rikítóan színes de igazából egy egyszer nézhető anime.

 

7. Komi-san wa, Comyushou desu

e1hjvpywqaihbcp.jpg

 

Megtekintett részek száma: 9 rész

Várható hossz: ?

Eddig látottak alapján: 8.5/10

Főhősnőnk Shouko Komi az osztály idolja. Minden fiú és lány belé van zúgva és mindezek mellett mindenben tökéletes és mindenbe amibe csak belevág az sikerül neki, azonban egy súlyos titkot is őriz: a lány kommunikációs zavarban szenved, vagyis mások előtt szorongani kezd és egy szót sem képes kimondani ezért írásokon keresztül kommunikál. Titkára azonban rájön az osztály által lenézett Tadano aki azonban elhatározza,hogy segít a lánynak megnyílni mások előtt és elérnie a célját, vagyis, hogy 100 barátot szerezzen. Küldetéséhez pedig idővel egyre többen csatlakoznak.

Tipikus slice-of life iskolás anime de az, hogy a főhősnőt egy ilyen sziutációba helyezi mégis érdekesebbé teszi az átlaghoz képest. Komi karakterén keresztül bemutatja a szorongásos kommunikációzavart és az ezzel járó szituációkat amit a hozzá hasonló emberek naponta átélnek. Mindezek mellett humor terén is remekül működik az anime amik a műfajból adódóan  mind szituációs poénok, de a karakterek is mind agyament figurák és nagyrészben szerethetőek, bár a yandere  csaj pöppet irritáló. Mindezek mellett egy igazán szerethető, humoros anime.

 

8. 86 2.évad

86-season-2-key-visual-scaled.jpg

 

Megtekintett részek száma: 8 rész

Várható hossz: 12 rész

Eddig látottak alapján: 8.5/10

A nagysikerű első évad után itt a folytatás ahol folytatódik a dezertőr 86-ok küzdelme a Légió csapatai ellen eszméletlen jól kivitelezett harcok közepette, brutál jól kinéző fegyverek segítségével és az új társaik segítségével. Egyetlen szépséghibája, hogy a sorozat túlzottan a főhősre és annak lelki vívódásaira koncentrál míg a többiek inkább háttérbe szorulnak, az Alba birodalommal pedig szinte egyáltalán nem foglalkozik a sorozat pedig ők is fontos szerepet játszanak a történetben. Ez az a dolog amiért nem tudok neki magasabb pontszámot adni egyenlőre, de ettől eltekintve az A-1 Pictures rendesen kitett magáért ebben az évben és megcsinálta az év legjobb mecha animéjét.

Nos, ezek lennének azok a sorozatok amiket csak jómagam vagy mind a 3-an is nézünk. Nektek van olyan sorozatotok a szezonból amire érdemes lenne odafigyelni akár pozitív akár negatív szempontból? Kommentben várjuk a címeket.

Ennyi voltam mára, Sziasztok!

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://animemangapalota.blog.hu/api/trackback/id/tr9116774036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kossza 2021.12.12. 19:46:08

Eddig csak Komi-sant néztem, de a vámpírosba is belenézek majd.
süti beállítások módosítása